Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V kolik dáváte miminka večer spinkat? Moje tříměsíční chodí v 19h ale teď po staru už v 18h, není to brzo? Postupem času ji chci zase dávat v 19h
My budeme mit pet mesicu a mala mi chodi spat mezi 19.-20. hod
Náš 5 měsíční chodí s nama, takže mezi 10 a 11. Sám spát nechce.
V tomhle veku chodil až tak ve 21 hod. Teď chodí ve 20, má 16M. Ještě se to 100× změní ![]()
Dcera od narození cca 19-20. to byl jakože řád který jsem se snažila dodržet. Během dne to bylo pořád různé to nebylo nikdy nic stejné tak do roka.
@Kriss Tina píše:
Náš 5 měsíční chodí s nama, takže mezi 10 a 11. Sám spát nechce.
To by mě ty večery teda nebavili. Bych se to snažila posunout na dřívejší dobu.
Od narození jsem dávala spát nejdéle v sedm. Teď budou synovi dva a pořad to dodrzujeme. Oba spokojeni ![]()
Prvé dítě neusnulo od miminka před jedenáctou, druhé je přetažené v sedm.
Dceři je skoro rok, chodí spát ve 20:00 a vstává mezi 7-8 hod. ráno. A takhle to dodržujeme od narození, akorád že když jí bylo kolem 2 měsíců tak vstávala kolem 9 ráno s jedním kojením v noci. Taky záleží v kolik hodin ti vstává @Deňa1995
@Veru1987 mě to nevadí, starsi syn taky chodí spát podobně. Chlap zas chodí večer z práce a dát děti spát v 6 hodin tak si je ani neužije a oni mi vydrží spát dyl rano…
V 19:30 koupani, krmeni, a uspavani. Nejdyl v 20:30 uz davno spi. Nekdy i driv.
vstava 7-8h
Naše dvojčátka, skoro 6měsíců chodí spát v 19h, už od narození, každý večer koupání, večeře, pusa, do postýlkem a během 10minut spí, ráno vstávají 6-7h. Teď po změně času jsou protivní a chtějí spát dřív, každý den po 15minutách srovnáme ![]()
Mám dvouletou co dnes odpadla v šest. Je prostě zvyklá chodit v sedm a těžko jí vysvětlím že je šest protože se posouval čas.
Moje malá chodí spát v 18,00 už od začátku je velký spáč. Dýl nevydrží a to už má 15 měsíců. Běžně spí do 6,00 někdy i dýl.
Dcera do cca 4 měsíců v 11 večer, mohla jsem dělat co jsem chtěla a dřív prostě nezabrala. Postupně se jí to změnilo na 9 hodinu večer. Je jí rok.