Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mamči jak zvládáte posun času, hlavně tedy co se týče večerního režimu koupání a uspávání. Koupeme v 19h a hned jíme a jdeme spát. Ale teď má malá vlastně 19h, ale ve skutečnosti je jen 18.
no a samozřejmě mi vytuhla. Teď nevím zda počkat ještě hodinu a pokusit se jí udržet,. A nebo ji dát prostě už spinkat.
Je to můj první posun času v mateřství, tak jsem z toho zase zmatená
už aby to skončilo
U malých dětí je nejlepší to šoupat pomalu, po čtvrthodině třeba… a za pár dní máte přesunuto ![]()
Jinak jak na to různě reagují dospělí, tak stejně tak různě na to reagujou děti.
Náš malej ten přesun zvládl během dvou tří dní úplně napohodu…
Ahoj, mě dcera vstává ráno v půl 6, dneska vstala tedy v půl 5… No a už je tuhá
syn totéž. Takže počítám, že zítra už to najede do starých časových kolejí, jen ráno budou strašit brzy ![]()
@PHV takže myslíš že ji mám vykoupat dat najíst a dát spát? Ona se mi vždy kolem 10 budila na kojení, je mi jasné, že bude vstávat dřív. ![]()
Já už mám děti starší. Ale vždy posunutí času u nich problém nedělal.
Já posunula vždy jeden den o půl hodiny a další den taky… Ale i normálně, když je hodně unavená, tak jdeme koupat třeba o půl hodiny dříve, než obvykle. Nevidím v tom problém, dát spát trochu dřív, ono se to za pár dní srovná
Btw nedávno jsme byli na dovolené a taky byl hodinový časový posun, takže během dvou týdnů se ten režim měnil dvakrát a v pohodě.
Já to už jedu u třetího mimina a zase mi může rupnout cévka, jak mě to s.ere, mám těžce režimové děti a tohle mi fakt komplikuje život… ![]()
@Si_Si20 píše:
Mamči jak zvládáte posun času, hlavně tedy co se týče večerního režimu koupání a uspávání. Koupeme v 19h a hned jíme a jdeme spát. Ale teď má malá vlastně 19h, ale ve skutečnosti je jen 18.no a samozřejmě mi vytuhla. Teď nevím zda počkat ještě hodinu a pokusit se jí udržet,. A nebo ji dát prostě už spinkat.
![]()
Je to můj první posun času v mateřství, tak jsem z toho zase zmatená
![]()
už aby to skončilo
Máme to jako přes kopírák taky s tím bojuju dneska…malá mi usla už v 17h naštěstí jen na 20 min..tak jsem to neřešila a v 17.30 ji šla koupat, jíst a teď usina…je celá pomotana z toho
Dávám ji už spat, protože má úplně už červené ocicka vidím na ni že už chce spinkat a je z toho protivka..raci ji udržovat zatím nebudu a uvidíme jak to půjde dál
![]()
@PHV píše:
Ahoj, mě dcera vstává ráno v půl 6, dneska vstala tedy v půl 5… No a už je tuhásyn totéž. Takže počítám, že zítra už to najede do starých časových kolejí, jen ráno budou strašit brzy
Mě malá vstává zase o půl 7 a dneska o půl 6…nezvyk
![]()
@Kriss Tina píše:
Aspoň že nemám režimové děti, u nás se nic nemění
To se máš, moje děti to fakt vyžadují, na jednu stranu je to vopruz, ale zas vím, kdy udeří hodina Sirael
a já mám klid… ![]()
Žádná změna se nekoná ani u nás dospělých ani u mimina, vstával jak v kterýkoli jiný den ![]()
@Pantalaimon píše:
To se máš, moje děti to fakt vyžadují, na jednu stranu je to vopruz, ale zas vím, kdy udeří hodina Siraela já mám klid…
No, tak prostě vše děláš o hodinu dřív, no, já nechápu, proč v tom s těmi malými miminy furt hledáte nějaký problém ![]()