Těžké podvečerní usínání

68
27.10.19 17:24

Tezke podvecerni usinani

Zkusenejsi mamy, prosim o vase zkusenosti a tipy. 4,5 mesicni dcera i pres den docela spi, po krmeni je vzhuru nejvic 2 hodinky a pak si musi treba na hodinku zdrimnout. Bojujeme ale s podvecernim spankem. Kojim a uz se to ustalilo tak, ze to odpoledni krmeni byva mezi 3 a 4, kdyz se vzbudi po prochazce. Jenze pak resim, co s malou, nez jde spat definitivne, protoze u toho jednoho podvecerniho „mezispani“ strasne blbe usina. Vsechny varianty selhavaji :) 1) nechat vzhuru az do hlavniho spani treba v 7 - nejde to, protoze po pate zacne byt nevrla. 2) uspat ji definitivne treba pred 6 - to se mi nechce, protoze to se jednak rano brzo vzbudi a jednak by vlastne nemela vecerni krmeni (kdyz ji dam pred tou 6 prso, nechce, nema jeste hlad). 3) nechat ji vyspat cca mezi 5 a 6 a hlavni spani smerovat pred 8 - to zatim praktikuju, nakonec usne (vetsinou drncanim v kocare), ale je to sileny boj, v ten podvecer place a nechce, i kdyz se ji zaviraji oci. Vim ze se to usinani jeste stokrat zmeni, ale kdo jste to mel podobne, jak jste to resily? :) Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
447
27.10.19 17:38

@Capacity Nejspíš se jí už moc potom spát nechce. A kolikrát ti spí přes den. Dcera mi v tu dobu spala přes den maximálně tak 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
27.10.19 17:40

Ahoj, můj půlroční syn taky v podvečer už nechce usnout. Teď zrovna už usnul jakože na noc, takže počítám, že ráno zase bude strašit v půl páté :roll: Vím, že tohle období měla i dcera tenkrát, potom zase bylo období, kdy večer neusnula před půl desátou. Malé děti se celé skládají jen z určitých období :lol: Nelámu nic přes koleno, když chce usínat v šest, ať usíná :) Napořád to trvat nebude a nervovat sebe i jeho uspáváním, kdy jen řve a řve se mi nechce. Přeju pevné :hug: nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
27.10.19 17:42
@Simonkaa01 píše:
@Capacity Nejspíš se jí už moc potom spát nechce. A kolikrát ti spí přes den. Dcera mi v tu dobu spala přes den maximálně tak 3×.

Vstava okolo pate a spi cca hodinu okolo 8, 11, 14 a pak v ten podvecer tak na hodinku. Myslim, ze se ji v podvecer spat chce, zaviraj se ji oci a je nevrla, ale proste ji moc nejde usnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
27.10.19 17:53

@Capacity To by mě zabilo vstávat okolo 5 ráno. Já dávám dceru spát v 8 večer a vstává v 8 ráno a naštěstí to má takhle od narození a to do 3 měsíce vstávala okolo 9 hodiny ráno. Koukám že ti toho dcera hodně naspí dopoledne. Možná bych jí zkusila zrušit to jedno dopolední spaní a třeba by pak měla zapotřebí si lehnout odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
27.10.19 18:00
@Simonkaa01 píše:
@Capacity To by mě zabilo vstávat okolo 5 ráno. Já dávám dceru spát v 8 večer a vstává v 8 ráno a naštěstí to má takhle od narození a to do 3 měsíce vstávala okolo 9 hodiny ráno. Koukám že ti toho dcera hodně naspí dopoledne. Možná bych jí zkusila zrušit to jedno dopolední spaní a třeba by pak měla zapotřebí si lehnout odpoledne

Jj v tech 5 je to hrozny, ale ona se nakrmi a ma oci jak petikoruny :) A celej den vzdycky po tech 2 hodinach byva unavena a potrebuje si zdrimnout. Kdyz je vzhuru, furt sebou sije, otaci se a pak je proste vyrizena :)) Zrusit jedno spani me napadlo, ale to by myslim byla akorat mrzuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
27.10.19 18:03

@Capacity Nebo jí vzbudit dřív. Hele moje kamarádka když měla děti malé tak jí vstávali taky v 5 ráno ať dělala co dělala a vydrželo jim to do dnes a to jim je 10 let. A v kolik ti chodí večer spinkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.10.19 18:56

Tohle byl přesně můj syn, nespavec, ale ten nespal ani přes den. Nanejvýš 20 minut na ruce po kojení. Večer usíná v sedm už od konce šestinedělí, vstával ve čtyři, pak po páté a teď to zvládá do půl sedmé, jsou mu dva. Ale už vůbec nespí přes den. Dneska už zařezává. Tříměsíční dceru nechávám spát, jak potřebuje. Někdy se ráno nají, usne a da dvě hodinky. Pak ještě jednou odpoledne. Naspí toho dost, ale budit v noci se začala až poslední dva dny, ale hlady. Do té doby spala durch 12 hodin. K večeru bývá také nevrlá, začne kolem té 17. hodiny, už ji nemůžu odložit z ruky. Tak jdu před šestou koupat, někdy usne na 30 minut a pak se ještě jednou probudí. Dnes tady řádí i po koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
27.10.19 19:21

@Simonkaa01
Off topic.

Někteří vstávají kolem 5 i dřív do práce třeba i celý život. Někdy když to tu čtu, říkám si, kde všichni ti lidé, co by je zabilo ranní vstávání, pracují nebo pracovali. Znám chlapi co x let vstávají ve 4 a taky musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
27.10.19 19:30

@NinaU. Nechápu o co vám jde. Taky sem 8 let vstávala v půl čtvrté ráno do práce než jsem šla na mateřskou ale stejně sem si na to nezvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
27.10.19 19:35
@Capacity píše:
Zkusenejsi mamy, prosim o vase zkusenosti a tipy. 4,5 mesicni dcera i pres den docela spi, po krmeni je vzhuru nejvic 2 hodinky a pak si musi treba na hodinku zdrimnout. Bojujeme ale s podvecernim spankem. Kojim a uz se to ustalilo tak, ze to odpoledni krmeni byva mezi 3 a 4, kdyz se vzbudi po prochazce. Jenze pak resim, co s malou, nez jde spat definitivne, protoze u toho jednoho podvecerniho „mezispani“ strasne blbe usina. Vsechny varianty selhavaji :) 1) nechat vzhuru az do hlavniho spani treba v 7 - nejde to, protoze po pate zacne byt nevrla. 2) uspat ji definitivne treba pred 6 - to se mi nechce, protoze to se jednak rano brzo vzbudi a jednak by vlastne nemela vecerni krmeni (kdyz ji dam pred tou 6 prso, nechce, nema jeste hlad). 3) nechat ji vyspat cca mezi 5 a 6 a hlavni spani smerovat pred 8 - to zatim praktikuju, nakonec usne (vetsinou drncanim v kocare), ale je to sileny boj, v ten podvecer place a nechce, i kdyz se ji zaviraji oci. Vim ze se to usinani jeste stokrat zmeni, ale kdo jste to mel podobne, jak jste to resily? :) Diky

Někdy vynecháme. Dám ho usnout a má 20 minut, když nezabere, tak zpátky na zem a hrát si. Je potřeba ho ale hodně zabavit a nakrmit a spát opravdu co nejdříve. Jo dělá haji na polštářek ziva, ale rozesměju ho, ukážu něco nového a místo těch dvou hodin je vzhůru třeba těch pět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.10.19 19:42
@Capacity píše:
Zkusenejsi mamy, prosim o vase zkusenosti a tipy. 4,5 mesicni dcera i pres den docela spi, po krmeni je vzhuru nejvic 2 hodinky a pak si musi treba na hodinku zdrimnout. Bojujeme ale s podvecernim spankem. Kojim a uz se to ustalilo tak, ze to odpoledni krmeni byva mezi 3 a 4, kdyz se vzbudi po prochazce. Jenze pak resim, co s malou, nez jde spat definitivne, protoze u toho jednoho podvecerniho „mezispani“ strasne blbe usina. Vsechny varianty selhavaji :) 1) nechat vzhuru az do hlavniho spani treba v 7 - nejde to, protoze po pate zacne byt nevrla. 2) uspat ji definitivne treba pred 6 - to se mi nechce, protoze to se jednak rano brzo vzbudi a jednak by vlastne nemela vecerni krmeni (kdyz ji dam pred tou 6 prso, nechce, nema jeste hlad). 3) nechat ji vyspat cca mezi 5 a 6 a hlavni spani smerovat pred 8 - to zatim praktikuju, nakonec usne (vetsinou drncanim v kocare), ale je to sileny boj, v ten podvecer place a nechce, i kdyz se ji zaviraji oci. Vim ze se to usinani jeste stokrat zmeni, ale kdo jste to mel podobne, jak jste to resily? :) Diky

a nelames to zbytecne pres koleno? Tak ji dej spat kdyz ona chce a neni to boj.

Ja davala na definitivni spani spat az vyrazne pozdeji. driv nez v 11 vecer mi nezalomila. Nebo jako ona treba podrimkavala, ale nedala se odlozit. Povetsinou se s ni sedelo na gauci do tech 11, chovala jsem ji v naruci a mezi 11-12 jsem mela pak dilema, zda dat spat nebo pockat do dalsiho krmeni, bo ona se nam nekdy po pulnoci budila na prvni nocni krmeni. Ono to bylo stejne jedno, protoze v noci vstavala 3× na krmeni a nejpodzdeji v 5 rano byl se spanim tak ci tak konec. Proste do urciteho veku nejaky pravidelny spanek nebyl. Tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.19 21:50

Cca do 3 měsíců jsem dceru po krmení v půl 6 taky dávala do postýlky, jakože by měla spát už, ale většinou neusnula a až časem jsem pochopila, že její čas ke spaní je mezi 7:15-7:45. Takže teď po krmeni v 5 je to boj, je nepříjemná, musíme ji bavit a celou dobu rozptylovat, ale před 7 jdeme koupat, případně po 7 nakrmit a spát. Normálně ji po necelych 3 hodinách, ale večer ji klidně i po 2. Musím to zaklepat, posledních několik dnů ji dám do postýlky, otočí se na bok, strčím ji do pusy dudlík a během půl minuty spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.10.19 03:37
@Simonkaa01 píše:
@Capacity Nebo jí vzbudit dřív. Hele moje kamarádka když měla děti malé tak jí vstávali taky v 5 ráno ať dělala co dělala a vydrželo jim to do dnes a to jim je 10 let. A v kolik ti chodí večer spinkat?

To chodi prave idealne, mezi 7 a 8. A bojim se ze kdyby chodila spat driv, bude driv vstavat, coz by znamenalo snad ve 4 rano :) Kdy myslis vzbudit driv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.10.19 03:43
@Constellation píše:
Cca do 3 měsíců jsem dceru po krmení v půl 6 taky dávala do postýlky, jakože by měla spát už, ale většinou neusnula a až časem jsem pochopila, že její čas ke spaní je mezi 7:15-7:45. Takže teď po krmeni v 5 je to boj, je nepříjemná, musíme ji bavit a celou dobu rozptylovat, ale před 7 jdeme koupat, případně po 7 nakrmit a spát. Normálně ji po necelych 3 hodinách, ale večer ji klidně i po 2. Musím to zaklepat, posledních několik dnů ji dám do postýlky, otočí se na bok, strčím ji do pusy dudlík a během půl minuty spi.

No a to je u nas prave problem - ona se driv nez po 3 hodinach nenapije a kdyz je navic pretazena, tak se u toho vzteka. Takze kdyz ji budu drzet vzhuru treba uz od pul 4, tak bude akorat hotova a pak se v klidu nenaji :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí