Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám doma třítýdenní miminko a s přítelem jsme přemýšleli, že už by jsme mohli vyrazit na výlet. Máte někdo nějaké tipy nebo doporučení na fajn výlet s kočárkem? ![]()
Vsude, kde projedes s kocarem. ![]()
Doporucuji nebyt lina, vybrat nejakou destinaci, co te zajima a kouknout na mapy.cz.
Já teda chodila po výletech spíš se šátkem
to sme mohli prakticky kamkoliv, akorát sem nelezla tam, kde by malý mohl začít brečet a rušit ostatní návštěvníky (prohlídky muzeí, zámků apod). Ale do přírody kamkoliv, měla jsem 2 týdenního v šátku i na nějakém food festivalu ve městě.
@Kačka999 u nás vede zoo, vesměs tam je kde přebalit a nakojit.
Jeďte tam, kde se líbí vám, dítěti v kočárku je to jedno. Park mu bude bohatě stačit nebo kdekoliv kde je slušnější cesta nebo chodník.
@Kačka999 píše:
Mám doma třítýdenní miminko a s přítelem jsme přemýšleli, že už by jsme mohli vyrazit na výlet. Máte někdo nějaké tipy nebo doporučení na fajn výlet s kočárkem?
Nekam, kde nejlepe neni moc lidi. S tak malym mimcem bych nejezdila daleko…ale tohle mame kazdy jinak.
Hele, já třeba život s miminkem a před prakticky nezměnila. Chodili jsme, kam předtím (samozřejmě vyjma kina, divadla a podobně, kde by mohlo rušit). Klidně jdu s holkama na kafe, jezdíme do Zoo, na poutě. Mimčo v kočárku většinou spí. Teď máme druhé, s kámoškami se scházíme většinou v hernách, protože děti mezi rokem a dvěma v kočárku nevydrží a ne vždy je super počasí. A naši maličkou beru s sebou. Ani z syna jsem nikdy nedodržovala nějaké extra opatření.
Tak malému miminku je to jedno a spíš si teda myslím, že na výlety je ještě brzo
Kamkoliv mimo davy. Mimču je to úplně jedno, zachumlej ho do kočáru a vyražte, kam se chce vám.
@Aduš8 tak 3 tydenni dite vzit ted, kdy kolem radi same chripajzny a kasle, do herny asi neni nejlepsi napad
kdyz jdeme ven, vetsina deti ted chrchla…ale nerikam nechodit nikam. Ale zas jak jsem psala, kazdy ma tohle nastavene jinak ![]()
@lucik2011 píše:
Tak malému miminku je to jedno a spíš si teda myslím, že na výlety je ještě brzo
Ja taky, ale jsme tu vyjimky ![]()
@Kukacka123 tak jelikož mám dvouleťáka v jeslích, kam u nás v Německu chodí i děti nastydlé, protože rodiče mají nárok na paragraf jen 9 dní v roce, tak to fakt neřeším. Chodí domu věčně unudlaný a malá od něj ještě nic nechytla. Ani ode mě angínu, kterou jsem stihla od porodu dvakrát, ani syndrom ruka, pusa, noha, kterým nás potěšil hned po příchodu z porodnice. Ale na druhou stranu musím podotknout, že u nás je v herně maximálně 10 dětí, nejsme velké město. A hlavně jsem to myslela tak, že jakmile jsou děti dvě, tak se prostě to starší nedá držet doma jen aby se mladší nenakazilo. A syna opravdu po parku na procházce běhat nebaví ![]()
@Aduš8 píše:
@Kukacka123 tak jelikož mám dvouleťáka v jeslích, kam u nás v Německu chodí i děti nastydlé, protože rodiče mají nárok na paragraf jen 9 dní v roce, tak to fakt neřeším. Chodí domu věčně unudlaný a malá od něj ještě nic nechytla. Ani ode mě angínu, kterou jsem stihla od porodu dvakrát, ani syndrom ruka, pusa, noha, kterým nás potěšil hned po příchodu z porodnice. Ale na druhou stranu musím podotknout, že u nás je v herně maximálně 10 dětí, nejsme velké město. A hlavně jsem to myslela tak, že jakmile jsou děti dvě, tak se prostě to starší nedá držet doma jen aby se mladší nenakazilo. A syna opravdu po parku na procházce běhat nebaví
Mne treba prijde, ze ty domaci bacily se tak snadno neprenasi. Ja od dcery taky nic nechytim, ona ode me taky ne…ale chodit dobrovolne mezi chrchlajici deti s tritydenni? Taky jde o to, v jakem obdobi do te herny jdes no. To mi prijde proste brzy…neco jineho je taky uz kapku vetsi ditko
ale tak tohle ma asi kazdy jinak ![]()