Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A kde jsi to naměřila, v zadečku? Ano tam se odečítá. Ve každém věku.
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat jaka je teplota skoro u 3 měsíčního dítěte ja naměřila 37.5 ale nevím jestli se pul stupně furt odečita můžete mi poradit prosím jestli má nebo nemá teplotu?
Odecita se, když meris v konečníku. A ani po odečtu bych 37.5 neřešila.
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat jaka je teplota skoro u 3 měsíčního dítěte ja naměřila 37.5 ale nevím jestli se pul stupně furt odečita můžete mi poradit prosím jestli má nebo nemá teplotu?
Pokud meris v zadecku, pul stupne odecitas. Dcera mela do roka temer porad i po odectu nad 37
i ted miva normalni 36,8 - 37. Ale ona celkove kdyz, tak trpi na vysoke horecky.
Zalezi kde merite, pokud rektalne, tak se odecita 0,5. Jinak se myslim neodecita. Podle me ma miminko mirne zvysenou teplotu, ale pokud se pletu at me nekdo opravi.
Ano v zadecku su prvorodicka tak se bojím abych neco nezanedbala ![]()
@Lidus27 píše:
Zalezi kde merite, pokud rektalne, tak se odecita 0,5. Jinak se myslim neodecita. Podle me ma miminko mirne zvysenou teplotu, ale pokud se pletu at me nekdo opravi.
Teplota je od 38. Tohle je u kojence naprosto normalni ![]()
@Anonymní píše:
Ano v zadecku su prvorodicka tak se bojím abych neco nezanedbala
Takhle zyvysenoi teplotu bych neresila, pokud by byla vyssi jak 38, potom srazet.
Pokud v zadečku, tak do 38 stupňů neřeš, to je normální teplota.
Dekuju mockrát
omlouvám se za bybu v popisku psala jsem to rychle ![]()
Jak psáno. Dokud v zadečku nenaměříš 38,5, nijak se tím neznepokojuj, dopřej miminku klid a při přebalování kontroluj, ale nic hroznýho se neděje.
Teplota je jen mirne zvysena netreba srazet. Max kdyby to bylo po ockovani nebo k rustu zubu, tam se da dat paralen nebo ibalgin sirup hlavne na bolest.