Musí mít miminko postýlku?

Anonymní
28.10.19 12:55

Musi mit miminko postylku?

Ahoj, zjistila jsem tehotenstvi, s pritelem se moc tesime, ale zacinam resit prakticke veci… Mame maly byt (vetsi garsonku) a mame jen spaci kout, kde mame postel 180×200. Moje otazka zni, zda male miminko musi mit postylku?
Denni spani planuju resit hojdavakem/kocarkem. Nocni spani u nas v posteli v hnizdecku. Pripadne jsem koukala jeste na kosiky, ale tam pry mimco take dlouho nevydrzi…
Ma nekdo zkusenost s mimi v garsonce? Jak jste spani resili? Nasla jsem clanek, kdy socialka odebrala mimco, ze doma nemelo postylku, tak me to celkem desi.. :nevim:
Kazdopadne mame rozjednany pozemek a chceme stavet domecek, takze to v soucasnem byte nebude na furt..
Je to prvni dite, tak si to asi taky predstavuju jak hurvinek valku, takze vsem dekuji za rady, nazory a zkusenosti..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1804
28.10.19 12:57

Jsem si teda dost jistá, že sociálka mimino neodebere jenom z toho důvodu, že nemá do dětskou postýlku. To bude nějaká blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.10.19 12:58

Ani tak bych neřešila socialku, ale to, že dítě prvních x měsíců prostě leží. Nějaký hojdavak nebo kočár mu akorát tak zničí zada

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.19 12:59

A spani v hnizdecku v nasi posteli?

• Citovat
  • Upravit
21
28.10.19 13:01

Mně spaní miminka s rodiči přijde fajn, nemusíš ani vstávat kvůli kojení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.10.19 13:02

Tak to spaní v hnizdecku možná bude trošku lepší, ale tam se zase většina dětí moc dlouho nevejde.
Osobně si myslím, že snad postýlka se vejde skoro všude ne? Standardně mají 120×60, to není nijak zásadní velikost přece. To by sr vám tam nevešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
28.10.19 13:03

Budete v pohodě. Hojdavak je náhodou super :). Hnízdečko u vás v posteli bude taky bohatě stačit. Neznám moc dětí, které by dobrovolně spaly v postýlce, za mě je to zbytečnost. U nás se teda používá až teď od 14-15 měsíců, do té doby tam nikdy nespal dýl jak 2-3 hodiny. Pak jsem si ho vždy přendávala k sobě, kde spal spokojeně až do rána, to bysme se nevyspali. A neboj, sociálka jen tak bezdůvodně nechodí, nikomu do toho nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.10.19 13:04
@Anonymní píše:
A spani v hnizdecku v nasi posteli?

Ono ze začátku to jde. Ale pro mě byla postýlka taková jistota. Věděla jsem, že jí zavřu a nikde se mně nepřekutálí. A hlavně na začátku byla na monitoru dechu. Vím, že se říká, že při společném spaní je SSID nepravděpodobný, ale byla bych jak na trní. Jinak postupně s námi malá spala, ale čím je větší a motá se, tím nepohodlnější to je. Spí s námi většinou jen k ránu, jinak mám postýlku u naší postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
28.10.19 13:06

Znám spoustu lidí, kteří pro miminko neměli postýlku, popř. ji používali tak na odkládání čistého prádla (jako já třeba :mrgreen: Nicméně bych určitě jako alternativu nebrala hojdavak, dítě potřebuje mít prostor k pohybu i během spánku a ležení na rovném povrchu taky není od věci. Postýlka také není špatná kvůli bezpečnosti, asi nebudeš na dítě koukat 100 % času, kdy je bdělé.

Sociálka u nás neodebírá ani děti, které bydlí ve vlhkém plesnivém bytě a spí na pročůrané matraci, takže pokud někdo někde odebral dítě, které nemělo postýlku, tak tam nebylo v pořádku x jiných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
28.10.19 13:06

Ahoj, my sice nemeli garsonku, ale hodne pidi byt, kde jsme bydleli 4. Z me zkusenosti - mela jsem neco jako kosik a byl dost na prd, ve 3 mesicich by se nam tam uz malej nevesel a i tak zabiral na nas mini byt dost mista. Malej od zacatku spal se mnou v posteli. Ale byla jsem tam s nim jen ja, manzel se bal. Takze ten lezel na takove rozkladaci matraci na zemi (za 800 z Jysku). Tu jsme rano slozili, soupli pod postel a bylo to. Nebo co cestovni postylka a do ni koupit kvalitni matraci? Mame to tak u tchyne, u ktere je take nedostatek prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
28.10.19 13:09

Mysleno tak, ze tu cestovni postylku pres den slozis, aby nezabirala misto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
28.10.19 13:11

Kontrolu dechu lze i u spaní v posteli s rodiči řešit monitorem dechu na plenku. Nicméně kam dáš dítě spát přes den? V hnízdečku (u kterého mám také pochybnosti pokud jde o polohu, ale nejsem odborník) vydrží bezpečně maximálně pár týdnů, pokud bude pohyblivé, tak ani to ne. Takže jedině pak přidělat ohrádku k posteli (taky jsem to viděla u známých).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61101
28.10.19 13:13
@Anonymní píše:
Ahoj, zjistila jsem tehotenstvi, s pritelem se moc tesime, ale zacinam resit prakticke veci… Mame maly byt (vetsi garsonku) a mame jen spaci kout, kde mame postel 180×200. Moje otazka zni, zda male miminko musi mit postylku?
Denni spani planuju resit hojdavakem/kocarkem. Nocni spani u nas v posteli v hnizdecku. Pripadne jsem koukala jeste na kosiky, ale tam pry mimco take dlouho nevydrzi…
Ma nekdo zkusenost s mimi v garsonce? Jak jste spani resili? Nasla jsem clanek, kdy socialka odebrala mimco, ze doma nemelo postylku, tak me to celkem desi.. :nevim:
Kazdopadne mame rozjednany pozemek a chceme stavet domecek, takze to v soucasnem byte nebude na furt..
Je to prvni dite, tak si to asi taky predstavuju jak hurvinek valku, takze vsem dekuji za rady, nazory a zkusenosti..

To by nejdriv ta socialka musela mit nejaky duvod k vam prijit ne? Jentak skontrolovat jestli mate postylku asi nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

U staršího dítěte jsme postýlku měli a sloužila převážně jako odkládací místo pro hračky. V necelých 2 letech jsme pořídili už klasickou postel. U mladšího zatím postýlku nemáme, spí se mnou v posteli a přes den v kočárku nebo na rozloženém gauči v „hnízdečku“ z kojícího poltáře (moc toho nenaspí mimo noc). Uvidíme, jestli pak budeme postýlku pořizovat, ale spíš kvůli bezpečnosti - člověk přece jen ví, že tam dítě umístí a je v bezpečí, když si potřebuje třeba odběhnout na wc :D Na noční spaní ale asi postýlku neplánuju vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447

Jsem tedy pro postýlku, až budou prckovi kolem 3 měsíců tak už na místě nezůstávaj a bála bych se že by mi spadnul z postele a hlavně si takhle prcka naučíte spát s váma v posteli a velice špatně se to odnaučuje. Dceři bude rok a rostou jí zoubky a když se mi v noci vzbudí tak si jí vezmu k sobě ale sem celá okopaná a moc se s ní nevyspim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí