OČNÍ VYŠETĚNÍ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16743
17.8.07 13:52

OČNÍ VYŠETĚNÍ

Ahoj,
chci se zeptat ejstli tady má někdo zkušenosti s vyšetřením malého dítěte u očního lékaře. Moje 10 měsíční dcera hodně šilhala když se narodila. Do půl roku se jí to skoro úplně srovnalo a teď to má opravdu jen malinko, téměř vůbec. Nicméně jsme už asi 5 měsíců byly objednaný na oční na vyšetření, tak jsem to pro jistotu nechtěla rušit…
Včera jí pan doktor zběžně prohlídl a řekl nám že máme přijít za týden a celý týden máme kapat do očí kapky Atropin. Upozorňoval mě že to rozostřuje vidění a malá neuvidí do blízka a bude jí vadit sluníčko, takže na něj nemáme chodit. Nijak blíž mi to nevysvětlil akorát když jsem se zeptala jestli je to nutné tak prý je!
A já se chci zeptat jestli tu není někdo kdo by věděl proč se to musí kapat celý týden a ne jen před vyšetřením jako u dospělých. A jestli se nějak pozná a nebo něčemu bude vadit když to trochu ošidim a začnu to kapat třeba jen 3 nebo 4 dny před vyšetřením. Měla jsem začít včera-ráno a večer a ještě jsem jí je nedala.
je mi maličké líto, protože neuvidí a nebude si ani moct hrát a tak…Děkuji za všechny reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1455
17.8.07 14:04

Ahoj, s atropinem mám bohaté zkušenosti. Je to rozkapávadlo, a k tomu, aby dr. skutečně mohl dobře posoudit stav očního pozadí a všeho ostatního, se kape denně několik dnů za sebou.
Z osobní zkušenosti - vidíš rozmazeně, hůř zaostřuješ, hůř reaguješ na světlo a sluníčko je opravdu hnus, takže pokud bude svítit, brýle a kšilt a stejně je nejlepší se mu vyhnout. Typická je hodně rozšířená zornička, co se k normálu dostává během týdne - někdy i déle.
Syn byl jednou na očním vyšetření - byly mu tři měsíce a rozkapávali ho cca hodinu před vyšetřením.

Ať to dopadne co nejlépe.
Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
17.8.07 14:10

Ahoj,
my jsme byli na ocnim, kdyz byl Honzikovi pul rok. Rozkapavali ho tak pul hodiny pred vysetrenim, ale to vysetreni bylo hrozne, Honzikovi se to vubec nelibilo a cele to prorval, v prosinci jdeme znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
17.8.07 14:10

Eterko-díky za odpověď-tak ještě otázka- myslíš teda že by něčemu vadilo dybych jí to teda začala dávat až tak 4 dny před vyšetřením a ne týden? Jak dlouho si to před tím kapeš do očí ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
17.8.07 14:25

Já myslím, že se to nepozná, ale nejsem dr. Je fakt, že když přestanu kapat, tak mám rozostřeno ještě minimálně týden až čtrnáct dní, z toho hodně tak tři dny.
Jinak naposledy jsem kapala atropin v kuse cca měsíc a půl a to bylo žůžo - červen - červenec - vedra jak kráva. Já ho nekapu před nějakým konkrétním vyšetřením, ale v průběhu nemoci, kdy mě vyšetřují tak třikrát týdně, takže jsem rozkapaná furt:-)))

Ale pamatuju si, že jako dítě nás třeba před kontrolou na brýle rozkapávala dr. až v ordinaci před vyšetřením.

A samotný vyšetření - nebolí, ale udrž dítě v klidu, to prostě nejde. Takže souboj kdo s koho. Kámošky chlapečka zabalili do prostěradla, aby ho udrželi - to mu byl rok.

Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.8.07 16:01

No ja mam s rozkapavanim oci take bohate zkusenosti a to od malicka a taky me kapali vzdy pred vysetrenim, nez jsem sla k doktorce do ordinace. Takze bych asi taky zacala kapat pozdeji a nekapala cely tyden.
Co se rozkapanych oci tyce, ja videla po rozkapani rozzostrene max. par hodin. Rekla bych, ze tak 2-3hodky. Asi to kazdy snasi jinak.
A muj syn ma take vadu oci- po me:-( Poprve byl na vysetreni ve 13ti mesicich. Plakal fakt par vterin, nez ho sestricka nakapala a pak pri kratkem vysetreni, kdyz mu dr koukala na ocni pozadi. Jinak vubec nebrecel a bylo to uplne v pohode. Takze se neboj dopredu. Mala by urcite nemela citit strach z tebe.

Nebo se zkus zeptat u ocniho optika, jestli nevi, proc se rozkapavaji oci dopredu, treba by ti ochotneji poradili.

No a jinak at vam to dobre dopadne, neboj a at mala nebreci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
17.8.07 20:30

My sme boli s malym na vysetreni v 9m a tiez ho rozkapali az pred vysetrenim… ja neviem, takto male decko by som tyzden dopredu nerozkapavala… musi to byt pre nich stresujuce, ze zle vidia :(
A ak to vsetci co tu pisu mali s detmi tesne pred vysetrenim, tak by som sa skusila fakt este informovat niekde inde, ci sa dr. nesekol… aj to sa stava…

No, este som nastudovala pribalovy letak… a je tam pisane, ze ucinok sa dostavuje do 10 minut, vrcholi po 30 minutach a pretrvava este dva dni.
Takze z toho vyplyva, ze tvoj dr nema sancu poznat, ci si kapala tyzden dopredu alebo 30 minut. Ja ti radim kapat max. den dopredu. Osobne by som mu to tam frkla pol hodku pred vysetrenim a basta. Nebudem si predsa stresovat decko :)
 k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
17.8.07 20:55

Kkaktus-to je přesně můj názor. Tohle jsem četla v tom přbalovým letáku taky a proto jsem napsala sem. Jako když všem vašim doktorům stačilorozkapat oči před vyšeetřením tak proč můj to chce týden dopředu? Já jí to tam kápnu asi teda na noc před tím než tam máme jít a ráno před a bude to a tam jim řeknu že jsem to kapala, nemůže to poznat ne?
A ty kapky kterými rozkapávají oči oni v ordinaci jsou také tyhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
17.8.07 21:38

Hej, to su rovnake. :) a poznat to nemoze. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí