Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
Lukin - 2,5r mě začal kašlat asi před měsícem, hlavně v noci, vystupňovalo se to na hodinové záchvaty, dr. měl dovolenou a zástup to neřešil.. teď jsme nechali odebrat krev a vypadá to na alergie
nechci strašit, ale pokud nebude nic zabírat, nech udělat výtěry a pak vzít krev. Jinak pokud dáš Silomat, tak na záchvat v noci můžeš dát 1/4 Dithiadenu, když začne v noci, ale to ti dneska dr. řekne. Já dávám Lukimu Silomat jen na noc (přes den nekašle), a pokud má záchvat, dostane ten Dithiaden..
Ať vám to dobře dopadne, ahoj
iv-ka
Nase kacka mela tento kasel minuly tyden a ja taky. kacka dostala Stoptusin a snad to pomohlo, protoze uz vykaslava. Davala jsem ho jen na noc.
Tak jsem se vrátili od lékařky,dostala na ráno a poledne stoptussin a večer má bráti stále Silomat a dithiaden. K tomu ještě ráno Aerius. To jsem fakt zvědavá
Ahoj,
my kašleme s přestávkama už od podzima. Hlavně v noci a záchvaty suchého kašle. Byli jsme na krevních testech, zatím čekáme na výsledky, na co jsme alergičtí. Ve hře je i astma, reflux, velká nosní mandle - prostě samé lahůdky…
L.
Před několik dny jsem zde psala že holčička 3 roky má asi 14 dní stále suchý a dráždivý kašel.Ráno bere stoptussin a v poledne, večer pak silomat a 1/4 dithiadenu. K tomu již bere asi 2 měsíce Aerius. Vypadalo to předevčírem v noci, že je to lepší a pomáhá to a včera večer už zaseo ne.Kašlala zase i přes ten dithiaden a silomat. Tak už fakt nevím, jak dlouho nebo teda kolik dní může brát večer dithiaden a když to nepomáhá tak co s tím? Zase k lékařce?
Ahoj ja davam Pepickovi na noc Silomat a pak lzicku praveho vceliho medu a mame oba celou noc v klidu.
Připojím se s dotazem…co na suchý dráždivý kašel u dospělé kojící osoby? Z vlkého kašle se stal otravný dráždivý, „něco“ odkašlu hned ráno po probuzení (to mám hodinu pocit, že si vykašlu plíce z těla, bolí mě z toho i v krku), ale přes den už neodkašlu nic. S čím máte dobré zkušenosti? Do lékárny se dostanu až odpolko, tak ať vím, co chci Zvažovala jsem na noc dithiaden, jako to doporučuje doktorka pro kluka, ale měla jsem strach z toho, že kojím (ale když to nevadí malému miminku, tak co se dostane do mléka? ), ale nakonec zvítězila obava, že by mě malá v noci nedokázala vzbudit, když dithiaden tlumí
Mě při kojení doporučili v lékárně na vlhký kašel jitrocelový sirup… Pokud máš suchý tak spíš asi Stodal, ten je na všechny druhy kašle a u kojení se určitě smí taky… Dithiaden nevím ![]()
Ahoj, malej má suchej dráždivej kašel. koupila jsem Robitusin- dávám ho ráno, v poledne a kdy se může dát nejdýl večer? než jde spát nebo jak se dávají ty jiné kapky nejdýl v 17 hodin? díky za rady
@baculkaji myslím, že ho může i večer. V 17 se dávají ty na vlhký kašel.
Maminky prosím co pomohlo dětem na suchý dráždivý kašel? Malá 3 roky kašle několik dní, doktorka doporučila Silomat, 3× denně, vždy to vypadalo že to celkem pomáhá měla několik hodin klid. Večer vždy usla a alespoň do 1 hodiny ráno nekašlala a pak trošku. No a včera asi přestal fungovat nebo to nechápu. Kolem 8 hodiny jsem jí ho dala a o půl deváté dostala šílený záchvat kašle, který trval asi 3/4 hodiny, kašlala až se málem poblinkala, bolel jí z toho krk a hrudník. Nevěděla jsem jestli jí mohu dát po tom Silomatu třeba Dithiaden, tak jsem jí pak dala ještě několik kapek Silomatu,po hodině se trochu zklidnila. ráno bere Aerius.Dneska jdeme k lékařce, jen jsem se chtěla zeptat,jak to teda řešíte na noc , např. když vezme kapky a nepomůže to.