OCR a jiné trvalé bydliště
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OCR a jine trvale bydliste
Prosim o radu. Uz jsem prosla pulku internetu a jsem z toho jelen. Stale se nemuzu dopatrat…Ziji s pritelem, ktery je i papirove biootcem naseho 3 leteho syna. Svoji nejsme a pritel ma trvale bydliste hlasene jinde i kdyz zije se mnou a synem. Muze cerpat na syna OCR i s rozdilnym trvalym bydlistem? Pry jde spise o spolecnou domacnost - tu mame - to bych ale dokazovala komu a jak?
Vite nekdo jak to je? Vsude pisou jen nejake dohady a primo z toho odstavce zakona jsem to moc nepobrala. Dekuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@zbrna : nedávno jsem zakládala stejnou diskuzí a platí společná domácnost, ne trvale bydliště ( a otec dítěte může kdykoli, predstavujes si situaci, že nežije spolu a on bude mít zrovna dítě u sebe, tak si může vzít OCR i když ma jiné bydliště
Příspěvek upraven 20.11.16 v 16:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je potreba spolecna domacnost, asi se to dokaze tak, ze pripadna kontrola se pujde zeptat sousedu, zda-li ho tam videli a jak casto…anebo jeste lepsi si zitra zkusit zavolat na CSSZ, tam to vedi presne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zbrna: Pokud vím, rodiče můžou OČR čerpat vždy, bez ohledu na bydliště a společnou domácnost.
Viz třeba zde http://portal.gov.cz/…89/4473.html
06. Jaké jsou podmínky a postup pro řešení životní situace
Pro nárok na dávku musí být splněny následující podmínky:… • žití ve společné domácnosti s ošetřovaným; tato podmínka se nevyžaduje při ošetřování (péči) dítěte ve věku do 10 let rodičem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zbrna: Spíš pozor na to, jestli na syna ještě nebereš rodičovský příspěvek - pokud ano, tak na něj nemůže OČR čerpat nikdo jiný než ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Důležitá je společná domácnost. Nárok na ošetřovák mám i já na manželovu dceru, která bydlí s námi v bytě. A manžel s námi nemá trvalý pobyt. A z právního hlediska jsem její nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy : a jak je to, když mi teď přišel papír, že mi slučují listopadový a prosincovy příspěvek a vše dostanu teď v prosinci ( za listopad ), to by už chlapovy ocr zaplatili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy píše:
@zbrna: Spíš pozor na to, jestli na syna ještě nebereš rodičovský příspěvek - pokud ano, tak na něj nemůže OČR čerpat nikdo jiný než ty.
Tak na ocr jít může, ale nebude to mít zaplacené, bude jen omluven z práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji moc vsem, uklidnily jste me. Rodicak uz neberu, tak to je v poradku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit