Skončit v práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@AliTad píše:
Napřed najít práci a výpověď dát až potom?
já nezvládám chodit na pohovory u té práce, je toho fakt hodně a samozřejmě i výpovědní lhůta je 2 měsíce, takže mne to trochu diskvalifikuje ve srovnání s těmi, kteří mohou nastoupit dřív…
- Citovat
- Upravit
A kompenzují Ti alespoň finančně ty přesčasy?
Dlouhodobě se podle mě taková situace nedá zvládat.
Být Tebou bych se začala poohlížet po nové práci, na trhu práce je teď situace příznivá.
Až budeš mít novou práci, můžeš dát výpověď bez obavy z výpadku příjmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
já nezvládám chodit na pohovory u té práce, je toho fakt hodně a samozřejmě i výpovědní lhůta je 2 měsíce, takže mne to trochu diskvalifikuje ve srovnání s těmi, kteří mohou nastoupit dřív…
Solidní zaměstnavatel s dvouměsíční výpovědní lhůtou u potenciálních zaměstnanců počítá a na dobré lidi si rád počká.
Holt si ten čas budeš muset udělat a nadělat to večer nebo o víkendu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práci, která by mě stresovala a vytížila, bych dlouho nedělala. Ono potom se to někde odrazí, buď na zdraví nebo na rodině..
Sama vidíš, že ty předešlé kolegyně na to přišli samy a odešly. Buď ať vedení vyjde vstříc nebo bohužel…Měj se ráda, ikdyž chápu, že jako samoživitelka to není jednoduché
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla bych si co jiného, a pak dala výpověď a nediv se, že nemůžou najít někoho normálního.
Jsi pro ně požehnání, děláš jim tam vola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemohou nikoho najít, tak bych to riskla a dala výpověď. Když jim odejdeš ty, tak kdo tam zbyde a kdo to bude dělat?
Je to riskantní, ale třeba by ti to pomohlo vyjednat si lepší podmínky anebo ne a nechají tě jít. Ale myslím, že máš pak snad nějak nárok 1× týdně nějakou hoďku na to obcházet pohovory (jak to přesně je, to určitě holky tady budou vědět).
Vždy jsem šla z práce do práce, ale když mi něco dlouhodobě nevyhovuje, tak si nedovedu představit, že bych tam setrávala. Odešla bych i za cenu toho, že bych ev. měla chodit nějaký čas brigádně doplňovat zboží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinal píše:
Solidní zaměstnavatel s dvouměsíční výpovědní lhůtou u potenciálních zaměstnanců počítá a na dobré lidi si rád počká.
Holt si ten čas budeš muset udělat a nadělat to večer nebo o víkendu.
víkendy a přesčasy nadělávám tak jako tak, včera jsem byla v práci, předminulý víkend také, prostě tam chybí dvě místa… Dnes jsem nešla, protože toho mám prostě dost a spíš cítím, že to budu muset začít řešit jinak. Byla jsem na jednom pohovoru, byla jsem s někým ve finálním výběru, vybrali tu druhou, protože může nastoupit hned. A na celodenní AC jako fakt nemám čas.
Buď budu muset dát výpověď a věřit si, že to klapne nebo dál ze sebe dělat idiota, který všechno zvládne. A zatím nevím, která varinata je pro mne lepší.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Stejně tu práci neděláš na 100%.
Tak nějaká ta hodina jednou za čas už snad nehraje roli. Když tě budou chtít vyhodit, tak jak to udělají, po nadbytečnost nemůžou, měli by problém nabrat nějakou dobu někoho dalšího.
Mimochodem ty dvě vyhozené kolegyně, jak je vyhodili? Ve zkušební době?
Co je to za práci? Alespoň obecně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Práci, která by mě stresovala a vytížila, bych dlouho nedělala. Ono potom se to někde odrazí, buď na zdraví nebo na rodině..
Sama vidíš, že ty předešlé kolegyně na to přišli samy a odešly. Buď ať vedení vyjde vstříc nebo bohužel…Měj se ráda, ikdyž chápu, že jako samoživitelka to není jednoduché
právě… šéfová byla měsíc a dovče, pak se vrátila, práci neřešila, ale zhodnotila, že vypadám nezdravě a že si mám koupit nějaké vitamíny… totéž teď ty vánoce, potřebuju být doma s dětma a ona to vyhodnotila jasně, pokud to zvládneš, zůstaň doma… ale já dělám za 3 a nemám zástup, zvládnout se to podle mne nedá… je to fakt můj problém?
- Citovat
- Upravit
@Sany80s píše:
Našla bych si co jiného, a pak dala výpověď a nediv se, že nemůžou najít někoho normálního.
Jsi pro ně požehnání, děláš jim tam vola.
já vím ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
víkendy a přesčasy nadělávám tak jako tak, včera jsem byla v práci, předminulý víkend také, prostě tam chybí dvě místa… Dnes jsem nešla, protože toho mám prostě dost a spíš cítím, že to budu muset začít řešit jinak. Byla jsem na jednom pohovoru, byla jsem s někým ve finálním výběru, vybrali tu druhou, protože může nastoupit hned. A na celodenní AC jako fakt nemám čas.
Buď budu muset dát výpověď a věřit si, že to klapne nebo dál ze sebe dělat idiota, který všechno zvládne. A zatím nevím, která varinata je pro mne lepší.
A v jakém oboru pracuješ? Celodenní AC jako forma výběrových řízení se zas tak často v dnešní době nepoužívá.
Všechny návrhy neguješ, tak tam dělej blbce dál, tvoje věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga píše:
Pokud nemohou nikoho najít, tak bych to riskla a dala výpověď. Když jim odejdeš ty, tak kdo tam zbyde a kdo to bude dělat?
Je to riskantní, ale třeba by ti to pomohlo vyjednat si lepší podmínky anebo ne a nechají tě jít. Ale myslím, že máš pak snad nějak nárok 1× týdně nějakou hoďku na to obcházet pohovory (jak to přesně je, to určitě holky tady budou vědět).
Vždy jsem šla z práce do práce, ale když mi něco dlouhodobě nevyhovuje, tak si nedovedu představit, že bych tam setrávala. Odešla bych i za cenu toho, že bych ev. měla chodit nějaký čas brigádně doplňovat zboží.
ono vědí, že už jsem fakt vytočená, jít mne nechtějí nechat… momentálně mi teda vůbec nejde o lepší finanční podmínky, jde mi o to, že chci mít „normální“ náplň práce s normální pracovní dobou…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
právě… šéfová byla měsíc a dovče, pak se vrátila, práci neřešila, ale zhodnotila, že vypadám nezdravě a že si mám koupit nějaké vitamíny… totéž teď ty vánoce, potřebuju být doma s dětma a ona to vyhodnotila jasně, pokud to zvládneš, zůstaň doma… ale já dělám za 3 a nemám zástup, zvládnout se to podle mne nedá… je to fakt můj problém?
Je tvůj problém, že si to necháš líbit a že jsi to nechala zajít takto daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!
Prosím o objektivní náhled na mojí situaci, nechci se unáhlit.
Loni v březnu jsem nastoupila do nové práce, kde 2 kolegyně vyhodili a jedna odešla na MD. Já jsem nastoupila místo té jedné, druhou, že najdeme a třetí už nenastoupí, její práci zvládneme ve 2. Ve výsledku se na té druhé pozici vystřídaly 2 nové, které odešly (že je toho moc), teď je tam třetí, která se opravdu nepředře a hodí se sem tam marod (ve zkušebce)a já půl roku fungovala sama za tři lidi, ve zbytku jsem zaučovala nové kolegyně, které stejně odešly. To, že jsem fungovala, znamená, že mám každý měsíc minimálně 40 hodin přesčasů (chodím o víkendech), každou dovolenou jsem si napracovávala o víkendech, protože za mne nikdo nic neudělá, podobně i školení na které jsem byla vyslaná. Samozřejmě nic nedělám 100%, protože to prostě nejde časově zvládat. Práci mám zodpovědnou.
A teď nevím, jak dál. Mám velkou chuť dát výpověď, ale… Jsem samoživitelka, takže se bojím výpadku příjmů. Hledání práce nedokážu odhadnout, pracovně jsem myslím dobrá, ale najít práci s dětmi a dojížděním bylo po RD docela náročné. V mém oboru je docela konkurence.
Takže prostě tápu mezi dvěma možnostmi
Podotýkám, že s nadřízenou i její nadřízenou jsem o tom mluvila. Obě vědí, že to mám sakra náročný, ale obě zároveň berou automaticky, že to prostě dávám. Že chci být na vánoce s dětma doma je samozřejmě oběma ukradený, někdo tu práci udělat musí a ony to samozřejmě nebudou.
Tak, co byste udělaly vy na mém místě? Samozřejmě to nakonec nějak rozseknu za sebe, ale zajímá mne i nestranný názor.
Díky