Skončit v práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.11.16 10:26
@Sany80s píše:
Stejně tu práci neděláš na 100%.
Tak nějaká ta hodina jednou za čas už snad nehraje roli. Když tě budou chtít vyhodit, tak jak to udělají, po nadbytečnost nemůžou, měli by problém nabrat nějakou dobu někoho dalšího.
Mimochodem ty dvě vyhozené kolegyně, jak je vyhodili? Ve zkušební době?
Co je to za práci? Alespoň obecně.

jedna pro nadbytečnost, její místo právě mám vykrývat ve dvou, druhou dohodou (s odměnou), psychicky se složila nechtěla se vracet, takže byla ráda za odměnu a šla… ty nové odchází samy ve zkušebce…

• Citovat
  • Upravit
13331
20.11.16 10:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky!

Prosím o objektivní náhled na mojí situaci, nechci se unáhlit.

Loni v březnu jsem nastoupila do nové práce, kde 2 kolegyně vyhodili a jedna odešla na MD. Já jsem nastoupila místo té jedné, druhou, že najdeme a třetí už nenastoupí, její práci zvládneme ve 2. Ve výsledku se na té druhé pozici vystřídaly 2 nové, které odešly (že je toho moc), teď je tam třetí, která se opravdu nepředře a hodí se sem tam marod (ve zkušebce)a já půl roku fungovala sama za tři lidi, ve zbytku jsem zaučovala nové kolegyně, které stejně odešly. To, že jsem fungovala, znamená, že mám každý měsíc minimálně 40 hodin přesčasů (chodím o víkendech), každou dovolenou jsem si napracovávala o víkendech, protože za mne nikdo nic neudělá, podobně i školení na které jsem byla vyslaná. Samozřejmě nic nedělám 100%, protože to prostě nejde časově zvládat. Práci mám zodpovědnou.
A teď nevím, jak dál. Mám velkou chuť dát výpověď, ale… Jsem samoživitelka, takže se bojím výpadku příjmů. Hledání práce nedokážu odhadnout, pracovně jsem myslím dobrá, ale najít práci s dětmi a dojížděním bylo po RD docela náročné. V mém oboru je docela konkurence.
Takže prostě tápu mezi dvěma možnostmi

• skončím (jsem neskutečně unavená, vystresovaná a naštvaná)
  • budu fungovat dál (i za cenu výše uvedeného, protože mi přijde divné nemít práci).

Podotýkám, že s nadřízenou i její nadřízenou jsem o tom mluvila. Obě vědí, že to mám sakra náročný, ale obě zároveň berou automaticky, že to prostě dávám. Že chci být na vánoce s dětma doma je samozřejmě oběma ukradený, někdo tu práci udělat musí a ony to samozřejmě nebudou.

Tak, co byste udělaly vy na mém místě? Samozřejmě to nakonec nějak rozseknu za sebe, ale zajímá mne i nestranný názor.
Díky

Co na to říct? Odejdi, dlouhodobě to nezvládneš. Třeba přes prosinec to ještě vydrž, budou stejně Vánoce a od ledna by se měly uvolnit nová pracovní míst a zaměstnavatelé budou zase hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
20.11.16 10:28
@Anonymní píše:
ono vědí, že už jsem fakt vytočená, jít mne nechtějí nechat… momentálně mi teda vůbec nejde o lepší finanční podmínky, jde mi o to, že chci mít „normální“ náplň práce s normální pracovní dobou…

No máš na rozhodnutí 9 dní, abys mohla odejít koncem ledna. A kolik máš dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
20.11.16 10:29
@Anonymní píše:
jedna pro nadbytečnost, její místo právě mám vykrývat ve dvou, druhou dohodou (s odměnou), psychicky se složila nechtěla se vracet, takže byla ráda za odměnu a šla… ty nové odchází samy ve zkušebce…

Jedná se o něco administrativního, nebo je to manuální práce, nebo kombinace obojího?
A kdyby se práce stíhala, jaká je pracovní doba? Platí přiměřeně regionu?
Baví tě ta práce, kdyby vás tam bylo přiměřeně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.16 10:34
@Adinal píše:
Je tvůj problém, že si to necháš líbit a že jsi to nechala zajít takto daleko.

kdybych měla jasno, tak nejsem na emiminu, to je asi jasný, ne?
v pracovní době, prostě lítat po pohovorech nemůžu, byla jsem na jednom (o kterém jsem psala), pak mi volali kvůli AC, to jsem odmítla z časových důvodů a pak mne zvali na další a bylo to ve stejném týdnu jako ten první, tak jsem ho odmítla, protože to nebylo kam narvat…
jsem nakloněná té výpovědi, ale prostě si to potřebuju ujasnit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.16 10:39
@Sany80s píše:
Jedná se o něco administrativního, nebo je to manuální práce, nebo kombinace obojího?

je to kancelář, pracovní doba je v pohodě flexibilní, práce mne baví dost a kolegové mne milujou (jsem ochotná ;-)… bohužel je to podle mne dost o mojí šéfové… aby se to postavilo na nohy, chce to přijmout schopnou pracovitou kolegyni ke mne a i s ní bude trvat třeba 3 měsíce než to uvedeme do správného stavu… a mne už asi došly síly i motivace to dotáhnout do konce…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.16 10:41
@Sany80s píše:

před MD jsem měla peníze o polovinu vyšší, ale tam jsem byla placená nadstandardně myslím. Tady peníze tedy výrazně nižší, ale jde to… nicméně pokud bych to přepočítala na čas a zodpovědnost, kterou mám, tak je to samozřejmě podhodnocené…

• Citovat
  • Upravit
5672
20.11.16 10:41
@Anonymní píše:
kdybych měla jasno, tak nejsem na emiminu, to je asi jasný, ne?
v pracovní době, prostě lítat po pohovorech nemůžu, byla jsem na jednom (o kterém jsem psala), pak mi volali kvůli AC, to jsem odmítla z časových důvodů a pak mne zvali na další a bylo to ve stejném týdnu jako ten první, tak jsem ho odmítla, protože to nebylo kam narvat…
jsem nakloněná té výpovědi, ale prostě si to potřebuju ujasnit…

Pokud je pro tebe schůdná jen varianta podání výpovědi a pak až nalezení práce, tak musíš zvážit své možnosti při nalezení nové práce.
Nevíme, odkud jsi, v jakém oboru pracuješ, takže to těžko posoudíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.16 10:42
@Malaga píše:
No máš na rozhodnutí 9 dní, abys mohla odejít koncem ledna. A kolik máš dovolené?

právě… 6,5 dne plus sickdays…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.16 10:49
@Adinal píše:
Pokud je pro tebe schůdná jen varianta podání výpovědi a pak až nalezení práce, tak musíš zvážit své možnosti při nalezení nové práce.
Nevíme, odkud jsi, v jakém oboru pracuješ, takže to těžko posoudíme.

finančně to zvládnu, spíš se nemůžu smířit s tím, že budu třeba chvíli bez práce… přijde mi „normální“ mít práci… je to o tom pocitu zodpovědnosti a nejistoty… region Praha… nechala jsem to zajít příliš daleko, ale není to o tom, že bych nadřízené neřekla, že se to nedá, ví to minimálně od července, ale rady typu kup si vitamíny, mysli pozitivně, je to jenom práce, všude je bordel, to neřeš, já s tím nic udělat nemůžu… mne už to prostě nebaví…

• Citovat
  • Upravit
8864
20.11.16 10:51

Tak v Praze hledají a nacházejí lidi práci nejdřív a nejlíp placenou z celé republiky - nevím, co řešíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499

V Praze práci seženeš rychle a pokud máš finanční rezervu pro případný měsíc dva bez práce, podala bych výpoveď už teď. Buď odejdeš a najdeš si lepší práci nebo se s nimi dohodneš na lepších podmínkách, budou v pasti, když budou v ruce držet tvou výpoveď anová pracovní síla v nedohlednu.

A co se týče pocitu, že mít práci je normální. Ano, tak to možná je, ale ne za každou cenu a na prvním místě by měla být tvá spokojenost a pohoda, nesmí tě práce ničit, jsi máma a musíš fungovat pro své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907

Ačkoli je v některých oborech málo zaměstnanců, tak v administrativě je přetlak stále.
Takže já si myslím, že se jim spíš nechce někoho hledat nebo je to platově podhodnocené nebo mají ti lidé málo času na zapracování a je na ně příliš brzy tlak na odvádění velkého množství práce.
Nevím odkud jsi, ale zkusila bych si fakt najít něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
20.11.16 10:54

Jo Praha, jak máš velké děti? Asi dost, když můžeš trávit víkendy v práci.
S klidem bych dala výpověď, tam jsem našla práci okamžitě i v době vrcholící krize a s malými dětmi. Ale přišlo neočekávané stěhování a v jiném regionu to bylo úplně jiné.
To je jiný svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
20.11.16 10:55
@Anonymní píše:
finančně to zvládnu, spíš se nemůžu smířit s tím, že budu třeba chvíli bez práce… přijde mi „normální“ mít práci… je to o tom pocitu zodpovědnosti a nejistoty… region Praha… nechala jsem to zajít příliš daleko, ale není to o tom, že bych nadřízené neřekla, že se to nedá, ví to minimálně od července, ale rady typu kup si vitamíny, mysli pozitivně, je to jenom práce, všude je bordel, to neřeš, já s tím nic udělat nemůžu… mne už to prostě nebaví…

No tak pokud to zvládneš finančně a region Praha - to mi přijde jako dobrá výchozí pozice pro odchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat