Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem doma na nemocenské, manžel má OČR, protože nemají pro něj práci. Může si najít třeba brigádu? Ono těch 60% z platu není asi žádná slávaDíky
Pokud pobira ocr má pečovat o dite a ne chodit do práce. Když pobiram Ocr a jdu některé dny do práce tak mi je z Ocr vyjmou a nezaplati.
@Anonymní píše:
Pokud pobira ocr má pečovat o dite a ne chodit do práce. Když pobiram Ocr a jdu některé dny do práce tak mi je z Ocr vyjmou a nezaplati.
Souhlas. Měla jsem to stejně
.
Protože logicky proč mu stát má platit ošetřovne když dítě nebude hlídat a bude na brigádě.
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Souhlas. Měla jsem to stejně.
Nepište tady nesmysly. Samozřejmě, že dny odpracované u toho zaměstnavatele na smlouvu, ze které šel na OČR, jsou vyjmuté.
Ale nic mu nebrání jít na brigádu jinam.
Když budu mít práci po-pá 7-15:30 a budu potřebovat se školním dítětem zůstat doma na OČR, tak si můžu naprosto v klidu a legálně sehnat narychlo brigádu na 18-22 nebo víkendy a vykrýt si tím propad příjmů. Stejně tak když někde dělám na HPP a beru z něj OČR, a souběžně dělám na DPP jinde, tak na tu DPP můžu pracovat dál.
V dnešní době je naopak velmi žádoucí, aby člověk na tu brigádu šel, vykryl si propad příjmů a zároveň roztáčel ekonomiku jinde.
Edit: Zajímavé, že ty největší nesmysly píšou vždycky anonymové…
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem doma na nemocenské, manžel má OČR, protože nemají pro něj práci. Může si najít třeba brigádu? Ono těch 60% z platu není asi žádná slávaDíky
A pokud pro něj nemají praci, má právo na 100% platu jak překážka že strany zaměstnavatele. Neměl přistupovat na ošetřovne
@Anonymní píše:
A pokud pro něj nemají praci, má právo na 100% platu jak překážka že strany zaměstnavatele. Neměl přistupovat na ošetřovne
Pokud je to dane aktuální situaci, tak fakt na 100% narok nema. Dostal by taky 60% pokud nemaji odbory, co vyjednaji vic.
@zrcadlo píše:
Nepište tady nesmysly. Samozřejmě, že dny odpracované u toho zaměstnavatele na smlouvu, ze které šel na OČR, jsou vyjmuté.
Ale nic mu nebrání jít na brigádu jinam.
Když budu mít práci po-pá 7-15:30 a budu potřebovat se školním dítětem zůstat doma na OČR, tak si můžu naprosto v klidu a legálně sehnat narychlo brigádu na 18-22 nebo víkendy a vykrýt si tím propad příjmů. Stejně tak když někde dělám na HPP a beru z něj OČR, a souběžně dělám na DPP jinde, tak na tu DPP můžu pracovat dál.
V dnešní době je naopak velmi žádoucí, aby člověk na tu brigádu šel, vykryl si propad příjmů a zároveň roztáčel ekonomiku jinde.Edit: Zajímavé, že ty největší nesmysly píšou vždycky anonymové…
Děkuju, budeme hledat brigádu ať to nák zvládneme. Ono už jenom to odložení hypotéky nám pomůže, ale ve výsledku nám to nakonci splacení uškodi. Ale co se dá dělat.
Pokud ho někdo bonzne, že má pečovat a nepečuje a přitom pobírá peníze, bude problémek ![]()
Ahoj, jsem doma na nemocenské, manžel má OČR, protože nemají pro něj práci. Může si najít třeba brigádu? Ono těch 60% z platu není asi žádná sláva
Díky