Co vám karanténa dala a vzala?

Klopotkova
2.4.20 14:50

Co vám karanténa dala a vzala?

Otázka zni dle nadpisu jasně. Mě to už nebaví, trpím, hádám se, dnes jsem se tak rozčílila, že jsem doma vzala polštář a vztekem jsem ním házela o prázdnou zeď. Jak jste na tom vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24995
2.4.20 14:52

V pohodě, jediná změna u nás je, že nemůžu jít nakupovat době kdy chodí staří. :think: což mi neva, stejně jsme chodili brzy ráno vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
2.4.20 14:54

Zatim si to užívám. Děti jsou doma. Ja na materske posledních par měsíců. Konečně nemusím rano brzy vstavat.hold je třeba hledat v této době pozitiva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
2.4.20 14:57

Me se vlastne trosku ulevilo, ze nemusim resit nakupovani s detma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
2.4.20 14:58

@Klopotkova Ahoj,
dobré téma.
Co mě mrzí hodně, že mi vzala cestu do zahraničí, na kterou jsem se hodně těšil a do té země se už asi nevydám.
Co mi chybí je svoboda pohybu. Jednak nemožnost dělat výletní víkendy, ať už po Čr nebo přilehlém zahraničí, ale i třeba moji skoro každodenní hezkou procházku napříč centrem Prahy do oblíbené restaurace. Každý den jsem si tím čistil hlavu.
Chybí mi potkávání se s přáteli a částečně i s rodinou (nějaké kontakty udržujeme, ale není to ono).
Chybí mi část práce, protože někteří klienti zatáhli hodně za brzdu a díky tomu jedeme tak na 60%. A to jsme odvětví do kterého to nedopadá…
Chybí mi, že si děti vezmou prarodiče a my s manželkou nemáme čas na… na všechno možný co nás společně baví.
Chybí mi slunce v obličeji, vůně procitající přírody, bo přes tu roušku cítím prd.
Chybí mi oční kontakty, protože lidé s míjejí s ještě větším nezájmem, než jindy.
Chybí mi možnost vzít po práci děti na hřiště.
Chybí mi fotbal.
Ale zas kdo by čekal, jak rád budu mýt okna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
2.4.20 14:58

V tuto chvíli mi vzala mi čas. Do práce chodím stejně jako před tím, ale ještě musím suplovat pedagogický sbor a školní jídelnu třem dětem.
Vzala mi taky velikonoční výlet na Moravu, co jsem měla s dětmi naplánovaný a velmi pravděpodobně letní dovolenou na horách.
Také se bojím, že mně a spoustě dalších lidí velmi brzy vezme práci. A až se přežene, tak zbude ekonomická krize, jejíž důsledky budou daleko horší, než si teď vůbec dokážeme představit.

Příspěvek upraven 02.04.20 v 15:02

• Citovat
  • Upravit
15575
2.4.20 14:59

Dala mi vic volneho casu (jsem na HO, takze vstavam o hodinu dele a kancelar mam doma, takze odpada dochazeni do kancelare)
Vzala mi moznost chozeni ven (vim, ze to neni zakazane ale preci jen nez dojdu do lesa je to cca 15 az 20 minut mezi lidmi) a celkove takovy klid (proste mi prijde jakoby byla valka ci co (omezeny pohyb, noseni rousek atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
2.4.20 15:01

Mně to zatim nic nevzalo…dokonce jsem i neco usetrila tim, jak nelitame po barech, hospodach, nekupuji si zadny hadříky apod… :jazyk:…ale uz aby to bylo za nami, to kazdopadne…

• Citovat
  • Upravit
731
2.4.20 15:02

Mě to nebaví. Kombinovat práci, děti a péči o domácnost se všemi za zadkem je úmorný. Děti prudi, já jsem vzteklá jako už dlouho ne a piju moc vína :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
2.4.20 15:02

Mě osobně trápí že nejde jít do dětského koutku, restaurace, potkat se s přáteli. Jsme dost společenská rodina a jelikož nám to finance dovolí jsme zvyklí jíst venku. Vadí mi učení se synem, kterého to nebaví a já se u toho pernamentně rozčiluji. Musím vařit a plánovat jídlo, pak uklízet kuchyň :-D Když jedu do obchodu tak ty prázdné ulice, cesty. Celkově to na mě působí smutně. Jako přínos vidím, že dost ušetříme když sedíme doma. Já jsem na rodičovské a manžel do práce chodí, první dva týdny byl doma a nehádali jsme se. Před domem máme hřiště kde s dětmi chodím i když je to zakázané. Maminky se tam rozumně střídají. Mám info z jiného města, že se lidi navzájem udávají a fotí když zrovna někdo nemá roušku. Velikonoce jsme měli v plánu prožít na Sicílii a teď to vypadá, že do konce roku se z ČR nehneme. Byla bych pro protestovaní všech a karanténu jen pro nemocné, staré a rizikové. Sama si myslím, že jsme to doma v lednu měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.4.20 15:04

Měli jsme do 1.4. 2 týdny ve firmě nucenou dovolenou takže i s manželem doma, dcery samozřejmě také. My jsme si to užívali. Udělali jsme hromadu práce na zahradě, sledovali filmy, hráli deskovky, ráno si pospali… Mladší dcera chodí normálně ven na zahradu, jezdí na 4kolce po poli, prostě takový dlouhý víkend. Mě to nevadilo a nějak zvlášť netrpím. Jediné co mi vadí, že přibírám. Jak jsme doma všichni, tak vyvařujeme denně dobroty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
2.4.20 15:06

Vzala mi dva koncerty. Dala zrušenou pracovní akci. :-)
Asi nejvíc mi vadí, že z dětí se stanou povaleči a ze mě alkoholik. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
2.4.20 15:08

Nemusim vstavat, jednoznacne pozitivum. Mam prilezitost stravit spoustu casu s myma klukama, shlednout kompletne vsechny sci-fi, fantasy a postapo serie, coz je rozhodne super. Diky domacimu vzdelavani si muzu zopakovat treba rozmnozovani mechorostu nebo ktery Ota Braniborsky byl bratrancem Vaclava II. Akorat pokusy na tema mechanicke vlastnosti kapalin uz delat nebudu, skonci vzdycky potopou v kuchyni. Proste pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.4.20 15:09

@Premek_Orac Víš jak, jsem jenom zvědavá baba. Do jaké země jsi mířil a proč to už nepůjde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
2.4.20 15:09

Vzala mi jen lyžování v Rakousku a plány na léto, chtěl jsem s rodinou na Gardu, pak někam k moři, pak s manželkou a nejstarší dcerou do Petrohradu. Ale má to své pozitivní zprávy - nemusím řešit víza do Ruska, navíc se mi Putinovu doktrínu moc sponzorovat nechtělo, takže si nedělám vůbec vrásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí