Co vám karanténa dala a vzala?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19986
2.4.20 15:49

Od začátku ji nesnáším. Vadí mi být doma, nemoci jit ven na jak dlouho chci s malou, jsme na sídlišti a je těžký ted tu najít misto kde nikdo nebude, v lese a poli je nával, nesnáším roušku, chytám z ní paniku a migrény, vzala mi plavání jediný 2hodiny týdně co jsem si mohla odpočinout od malé, bytu, rodičovství a chlapa, vzala mi možnost chodit s malou na její kroužky plavání a cvičení, kde byli děti stejně staré a bavilo jí to. Videt se venku s jinyma maminkama, se kterými se známe od narození nasich pecku. Zrušila se kvůli ní dovolená, nase první u moře s malou, rodinné oslavy. Narozeniny meho taťky a bráchy, mamka ma za měsíc, taky asi nebude. Celé dny sedim s malou hysterkou, které rostou zuby a čekám až se vrátí chlap abych si mohla s někým pokecat na živo. A jo, s malou jdu ven ale jen na chvíli… Takže ja uz si přeju aby byl konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21346
2.4.20 15:53

Můj život se moc nezměnil, furt jezdím normálně do práce ale sedím sám v místnosti kde je normálně dvanáct lidí - všichni dělají z domova a já bych taky mohl ale tohle mi vyhovuje líp, Mám tu prostor, klid a můžu nechat práci v práci a netahat si jí domů.

Naše dvě mladší děti studujou vejšky z domova už asi měsíc, včera dorazilo nejstarší dítě a bude odsud makat pro Fiat Chrysler v Detroitu. Tož to je fajn, zase plnej barák a grilování, večerní ohně a tak dál jsou moc fajn. :palec:

Ale přišel jsem o minimálně dvě akce loveckého klubu - všechno jsme zrušili a večeře/fundraiser smažení sumci a krevety byla vždycky moje oblíbená.

Navíc se bojím, že mi nevyjde na září plánovaná cesta domů :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
2.4.20 15:53

Mela jsem letet do Singapuru, pak do Recka a na Sardinii. Budiz, bude bazen a zahrada.
Mam HO celorocne, ted jen u toho varim obedy. Skola uz si sedla, bydlime v lese, takze ven chodime dal, tak hlavne, at to nikdo nechyti a jsme cela rodina v poradku.
Potrebuju zastrihnout a namelirovat vlasy, ale co.
To jsou drobnosti.
nechapu, ze to stale nekteri lide berou cele na lehkou vahu, to me desi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
2.4.20 15:58

Vzala mi svobodu pohybu, kulturní, sportovní a společenské vyžití. Přidala povinnost vaření pro 5 čl. rodinu, povinnost učit předměty ZŠ a Zuš. Dala mi více času na děti a více času na pobyt v lese, což je na jednu stranu fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
2.4.20 16:01

Vzala mi to co asi většině, možnost jet na výlet, jít do kina, divadla, bazénu, fitka, do restaurace, do dětské herny, navstevy s rodinou, kamarádkami, letní dovolenou u moře, dceři kontakt s dětmi.. Ale že by jsme se hroutili, to vůbec, do práce chodíme oba s manželem stale, tudíž finance nám neubyly, naopak ušetříme, ponorkova nemoc nehrozí, protože se nějak musíme prostridat aby jeden byl doma s dcerou.. Doma se venuju dceři, uklizim, vařím, peču, cvičím, jezdíme na vycházky do lesa.. Snad do léta bude lépe, protože léto za těchto podmínek si opravdu neumím představit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
2.4.20 16:07

Byla jsem dom na rodičáku, takže žádná zásadní změna. Jen nemusím ráno brzo vstávat s velkým dítětem do školy (ale malé se stejně budí brzo). Učení se školákem, vaření denně i pro muže do práce (zavřená kantýna). Obchody plný nervních lidí. Nemožnost procházek kdy chci a kam chci bez těch debilních roušek. Dovolené měly být převážně v Česku a jsou zamluvené, tak tam žádná velká změna. Jinak doma v pohodě, s mužem i dětma je nám fajn, ale mrzí mě absence širší rodiny a přátel a mám strach, jak to zatřese s ekonomikou. Jo a možná mi to vezme nepatrnej příjem z nájmu. Všechna doporučení poctivě dodržuju, ale některá mi přijdou fakt nesmyslná a štvou mě. Ale jinak blbá doba, no, myslím, že doma to ustojíme se ctí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
2.4.20 16:28

Mě vzala možná letošní dovolenou k moři. Vzala mi herničky, kam jsem rada chodila se synem a pocit úplné svobody jít si na nákup, kdy chci.

Karantena mi dala, že jsem se naučila v plastových rukavicich rozdělat plastový sáček dřív než za 10 minut :lol: dala mi pocit bezpečí s manželem, hodně prostoru číst knížky, což miluju! A kulinarsky se vyřadit a zkoušet nove recepty a pect nove buchty. Taky mi dala to, ze osameleho souseda potěší par minut povídání, ze má pocit ze ještě není úplně sám. Jooo a taky mě donutila zase začít cvičit, takže za mě dobrý! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
2.4.20 16:37

My jsme se tak nějak zklidnili. Jsem na RD a k tomu mám predskolaka, takže úkoly nás minuly. Muž může normálně pracovat, díky bohu. Byli jsme hodně aktivní, mám pocit, že jsme pořád někde litali, o víkendech jsme hráli s kapelou tři měsíce v kuse každý víkend a už mě to unavovalo. Ušetříme za nákupy, restaurace, kavicky. Máme zahradu a bydlíme na venkově, takže chodíme i ven.
Vzalo nám to výdělek za hraní a mě ještě další možnost výdělku, ale nejsme na tom existence závislí, takže mi to žíly netrhá.
Neumím si představit, mít doma tři školáky a ještě chodit do práce, to je na zhroucení a nebo když třeba oba partneři dělají v gastronomii, to jsou pak teprve zásadní problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ČekánínaGodota
2.4.20 16:41

Vzala mi práci, letní dovolenou, možnost kulturního vyžití. Dala mi více času na sebe, na své koníčky (knihy, filmy)

• Citovat
  • Upravit
5640
2.4.20 16:45

Nějaká karanténa, to je nic, zatím se naštěstí nic neděje. Bojím se ale, co tohle všechno teprve spustí. Mám obavy, co bude potom, a modlím se, aby to nám, mě a mé rodině, z toho opravdu důležitého, nevzalo nic.

Kéž by to společnosti jako celku nevzalo nic a ve výsledku, to všem jen dalo. Kéž by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
2.4.20 16:50

Zajímavé na zamyšlení.
Dala mi možnost ponocovat a ráno si přispat, více času na děti, možnost zastavit se a více věcí si uvědomit. Dala mi možnost vyzkoušet si práci waldorfské učitelky :lol: ale taky nejistotu v mojí budoucnosti jako OSVČ. A taky trochu ponorku. :roll:
Vzala mi možnost práce a naplnění z ní plynoucího a taky možnost dořešit změnu bydlení.

Příspěvek upraven 02.04.20 v 16:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
2.4.20 16:50

Tak ja tesne pred karantenou porodila, takze jsem stejne zavrena, jako bych byla. Takze nepracuju a ob tyden mam myho starsiho synka ve stridavce u sebe a uzivam si ho, co hrdlo ráčí :dance: nevzala mi zatim, zaplaťpanbu, nic…

@Klopotkova to je poprve, co ze vidim s emoci, drz se :hug: :hug: :hug: to uz brzo bude dobry :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26747
2.4.20 16:51
@Klopotkova píše:
Otázka zni dle nadpisu jasně. Mě to už nebaví, trpím, hádám se, dnes jsem se tak rozčílila, že jsem doma vzala polštář a vztekem jsem ním házela o prázdnou zeď. Jak jste na tom vy?

Klopco máme stejný myšlenky, dnes se tím zaobiram 8o a hned jsem si říkala, kdyby se mě někdo ptal, tak řeknu, že jsem se naučila vařit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
2.4.20 16:52

...

Dala mi možnost být doma hned na začátku těhotenství. Byla jsem ráda. Nedokázala jsem si jako těhotná, ačkoliv teprve krátce sedět 12 hodin na kase s rouškou. Už takhle se mi dělá často zle. Dále jsem ráda, že nemusím vstávat hodně brzy s malou do školy. Na druhou stranu mi vzala spoustu času a nervů s úkoly. :-D Možnost volně dýchat. Já tu roušku prostě nesnáším. Ani mě nebaví chodit na procházky. Také bych ráda někam zajela. Do zoologické zahrady, na pout jsem chtěla…doufám, že to vážně brzy skončí. A taky mi chybí rodina. Jednu mám v Praze, zbytek v Děčíně. Ráda bych je viděla, ale nějak se ted bojím. Přítel naštěstí do práce chodí, takže si úplně tak na nervy nelezeme. A o dcerku se střídáme s bývalým partnerem, takže mám často vážně klídeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.4.20 16:56

Karanténa mi vzala čas, který jsem měla strávit s rodinou. Měla jsem teď být s mojí mamkou u moře, v neděli jít na závody formule 1. Pak mi vzala víkendové výlety, který mi taky dost chybí. V létě nejspíš pořád nebudu moct jet za rodinou. Doufám, že to půjde aspoň na podzim nebo vánoce.
Na druhou stranu mám teď víc času na dítě, protože mám částečně HO. Pořád můžu chodit do oblíbené kavárny, i když si musím vzít kafe s sebou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA