Nemožnost dát výpověď neplatícímu nájemníkovi......

21111
2.4.20 10:37

Nemožnost dát výpověď neplatícímu nájemníkovi......

Co říkáte tomuhle svinstvu?

https://www.idnes.cz/…konomika_ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
314
2.4.20 10:44

Pokud vim, tak se to ma tykat akorát lidi co do teto doby radne platili najem. Chapu ze nekteri se ted dostali do vselijakych situaci a jsou treba bez prijmu uplne. :think: situace neni lehka pro nikoho a je blbost aby se napr mlada rodina dosatala na ulici protoze zena je kadernice a chlap treba cisnik. Na domluve odlozeni najmu a jejich splaceni po nasledujici rok nevidim nic spatnyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.4.20 10:44

Že jsem nakonec ráda, že jsme před nedávnem koupený byt nestihli pronajmout :oops: Doteď jsem si to vyčítala, nájemniky v současný situaci shánět nechceme a byt je prázdný, nám utíkají peníze. Po tomto už si to tolik nevyčítám. Je to hnusný, ale je to tak :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
2.4.20 10:47

Pokud jsou to slušný lidi, který se vlivem koronaviru dostanou do dočasných potíží, tak bych neměla problém jim pár nájmů nechat na splátky, počkat. Oni to doplatí a dobrý.

No, ale víme, jak je to s ochranou pronajimatelu… Pokud máš tu smůlu a pronajmes byt lidem, co slušný nejsou, máš to pěkně blbý, a s tímhle nařízením ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.4.20 10:52

Blbé je to ve chvíli, kdy např. majitelka bytu počítala s příjmem z tohoto nájmu a s klidným srdcem odešla na rodičák. Už takových 10.000,– měsíčně nemít jde třeba v rozpočtu poznat.
Na druhou stranu pokud jde o slušné, platící lidi co se teď dostali do průseru, můžou mít aspoň jednu malou jistotu, že nepřijdou o střechu nad hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
2.4.20 10:54

Já jsem ten článek nečetla a v problematice se nijak neorientuju, ale jak se myslí na lidi co pronajímají nemovistost a jsou na tom příjmu závislí? Znám spoustu lidí co pronajímají byt a z toho si rovnou platí třeba hypotéku… Vím že to se dá taky odložit, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.4.20 10:55

Každopádně, pokud takové nařízení vydal stát, měl by garantovat, že se pronajímateli ten nájem vrátí. Protože toho zneužijí akorát vychcánkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
2.4.20 10:55

Tuhle ochranu nájemníků ve stávající situaci chápu. I když by na druhé straně měli chránit i pronajímatele, protože oni za ty nájemníky musí hradit poplatky a nemusí na to mít. Nájemníci by si měli vyřídit dávky na bydlení a ty na to bydlení použít.

Už 4 roky mám prázdný byt na druhém konci republiky, který jsem zdědila a nemám odvahu ho pronajmout. Prodat ho nechci. Platím tedy měsíční základní platby a jezdím tam párkrát do roka na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10260
2.4.20 10:58

Je to od státu nečestné přenesení odpovědnosti na majitele.
Většina pronajímatelů nejsou žádný miliardáři, vydřiduši, ale normální lidé, kteří byt zdědili, nebo pořídili jako zajištění vlastní existence (místo např. důchodového spoření).
Peníze, které na pořízení bytu šetřili, jim stát danil (daň z příjmů). Příjmy z nájmu jim stát danil. Vlastnictví nemovitosti jim danil. A teď určí pravidlo, které jim omezí s majetkem nakládat…
Při dobrých vztazích majitel - nájemník se dají mimořádné situace vždy řešit dohodou. Tady se stát postavil na stranu vyčůránků, kteří toho mohou zneužít… Už se těším na to množství podaných žalob, které zahltí soudy, při kterých bude majitel rozporovat tvrzení neplatiče, že byl omezen kvůli epidemie a platit nemohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
2.4.20 10:59
@Barbboraaa píše:
Já jsem ten článek nečetla a v problematice se nijak neorientuju, ale jak se myslí na lidi co pronajímají nemovistost a jsou na tom příjmu závislí? Znám spoustu lidí co pronajímají byt a z toho si rovnou platí třeba hypotéku… Vím že to se dá taky odložit, ale…

Tak přesně to jsem já a můj chlap…oba pronajímáme byty a z financujeme z toho hypotéku na náš společný byt. Pokud by nám tyto příjmy vypadly, tak jsme na ulici my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
2.4.20 11:02

No, na jednu stranu chápu, že někomu může nutnost platit nájem může působit dost problémů, na druhou stranu z hlediska pronajímatele mám pocit, že ten byt patří státu, který už rozhoduje naprosto o všem. Já jako majitel nesmím zakázat v tom bytě kouřit, mít chovnou stanici vlkodavů nebo nastěhovat si tam pět dalších kamarádů. To vše v současné situaci zadarmo s tím, že peníze můžu dostat až za rok. Ale o byt se musím starat, platit v něm poplatky, revize, velké opravy. Já nevím, třeba by mohli těm, kdo jsou kvůli současným opatřením ve finančně blbé situaci, taky dovolit, aby v obchodě jídlo dostávali a zaplatit ho stačí až příští květen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
2.4.20 11:04

Je to v pořádku, jiné země to mají taky. Pokud máte byt na pronájem, je to investice jako každá jiná - nic víc - a je to riziko, nikdo vás ale nenutí ten byt pronajímat (zatím ještě nevládnou Piráti). Pokud tam máte hypotéku, a najednou kvůli tomu nemůžete splácet (byť jsou projednávány odklady), tak holt ten byt prodejte i s hypotékou. Tak funguje trh. :nevim: Přece nebude nikdo tvrdit, že je spravedlivější, když lidi budou na ulici, hlavně že vy budete mít 2 byty… Trochu solidarity to chce.

Příspěvek upraven 02.04.20 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
2.4.20 11:05

Kdo dnes pronajímá být jinak než na dobu určitou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.20 11:05

Holky poraďte, teď to řeším i já. Mám být 3+1, který pronajímám. Jsem na rodičáku, 8500 měsíčně a muž je na 60%. Máme dvě deti. Noví nájemci tam bydlí 2 měsíce. Paní mi před 2 týdny volala, že mi nedá nájem v důsledku toho, co se děje. Prý platí 3 leasingy 8o (bohužel já jim za to nemůžu a co vím, leasing se da odložit teď). Já v šoku, pac sami peněz nazbyt nemame a já nejsem charita, Abych jim hradila třeba 3 měsíce nájem. Jedine z mého rodičáku. Byla jsem v šoku a nevěděla co říct. Ona na to hned, že teď se nájmy odpouští, že muž je na ocr a dlouho bude a ze to nemají z čeho zaplatit. Prejj kdyby neplatili kauci, tak na to mají. atd. To jsou nějaké argumenty??? Ale proč by si oni měli půjčovat od nás, coby cizích lidí, nejsem žádná banka. Ona si pak sama řekla, že max zaplatí energie, víc ne. Nám ty peníze budou chybět. Ať si tedy půjčí od rodiny a ne jakoby od nás, pokud mě chápete. Já jsem úplně v háji z toho. Sehnala nám je realitka a paní maklerka Teda s tímto nesouhlasi. Prý se nemají ohánět leasingama (na co tři auta, nechápeme). My jsme ve stejné situaci jako oni a zaplatit musíme vše. Jak prosím, postupovat?

• Citovat
  • Upravit
21111
2.4.20 11:07
@listento píše:
Je to v pořádku, jiné země to mají taky. Pokud máte byt na pronájem, je to investice jako každá jiná - nic víc - a je to riziko, nikdo vás ale nenutí ten byt pronajímat (zatím ještě nevládnou Piráti). Pokud tam máte hypotéku, a najednou kvůli tomu nemůžete splácet (byť jsou projednávány odklady), tak holt ten byt prodejte i s hypotékou. Tak funguje trh. :nevim: Přece nebude nikdo tvrdit, že je spravedlivější, když lidi budou na ulici, hlavně že vy budete mít 2 byty… Trochu solidarity to chce.Příspěvek upraven 02.04.20 v 11:05

tak trh opravdu nefunguje, že stát vstoupí do uzavřených smluv…možná bych to bral, kdyby to platilo na nově uzavřené nájmy, pronajímatel si rozhodne, zda riziko akceptuje nebo ne, takhle jak to je, tak to je zlodějsý svinstvo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí