Školkovné za duben a koronavirus

3624
1.4.20 14:22

Školkovné koronavirus

Zdravím, teď nám přišlo vyjádření ze školky, že za měsíc duben budeme platit poměrnou část školkovného a snad i za obědy 8o Máte to někdo stejně? Nechápu, za co máme platit, když máme děti doma, vaříme doma a spousta z nás má omezené finance, předpokládám, že v dubnu se školky určitě neotevřou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
1.4.20 14:26

Ahoj, nam ze skolky zatim nic neprislo, ale pokud nase mala neni nektere dny ve skolce, stravne neplati (plati se jen za ty dny, kdy tam skutecne jedla) a co se tyce skolkovneho, tak pokud vim, u nas se plati defacto za to, ze mame to misto ve skolce, takze nejspis nejakou pomernou cast take po nas budou chtit, ale je to jen ma domnenka ;)

Rozhodne bych ale neplatila za stravu, to v zadnem pripade

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
1.4.20 14:28

U nás má školka na stránkách, že se nic platit nebude viz. foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
1.4.20 14:30
@nikinnna píše:
U nás má školka na stránkách, že se nic platit nebude viz. foto

To mi přijde logické :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
1.4.20 14:32
@Klanel píše:
Ahoj, nam ze skolky zatim nic neprislo, ale pokud nase mala neni nektere dny ve skolce, stravne neplati (plati se jen za ty dny, kdy tam skutecne jedla) a co se tyce skolkovneho, tak pokud vim, u nas se plati defacto za to, ze mame to misto ve skolce, takze nejspis nejakou pomernou cast take po nas budou chtit, ale je to jen ma domnenka ;)Rozhodne bych ale neplatila za stravu, to v zadnem pripade

To stravné mně na tom překvapilo nejvíc 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.4.20 15:04

@Katuskka Psala jsem to i do jiné diskuze. Nám přišel ze školky mail, že za březen si budou nakonec počáítat jen cca půlku školkovného, za duben nic.
Obědy odhlásili automaticky. Ještě mi psala vedoucí jídelny, že obě dvě děti mají nějaký přeplatek, takže si zatím s platbou nemusím dělat hlavu, i kdyby se děti vrátili do škol ze dne na den, o hladu nebudou.
Já platím jednorázovým příkazem, takže ho prostě v dubnu, v květnu, či jak dlouho tahle patálie bude trvat, nezadám.
Pokud bych měla trvalý příkaz, tak ho zruším/pozastavím nebo nastavím na symbolickou částku. Platbu inkasem bych zrušila, kdyby náhodou někdo měl nápad si něco strhávat.

Edit: Bavíme s etedy o státních zařízeních, V případě soukromé školky bych neplatila stravné, nicméně ohledně školkovného to bude hodně o tom, co je ve smlouvě ajak se k tomu konkrétní školka postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.20 15:14

Syn chodí do soukromé a platíme plné školné ikdyž už tam nechodí od začátku února. Jídlo bych odhlásila a určitě neplatila.

• Citovat
  • Upravit
3624
1.4.20 15:16

@Svistice taky se bavím o státní školce ;) zatím vidím, že jsme asi jediní, co mají platit. Jsem zvědavá, co mi odepíše ředitelka jako zdůvodnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688
1.4.20 15:16
@Katuskka píše:
To stravné mně na tom překvapilo nejvíc 8o

no a kolik dní byla v březnu ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
1.4.20 15:19
@ka2ka píše:
no a kolik dní byla v březnu ve školce?

Ani jeden den, byla nemocná, než zavřeli školku. Školné platíme na aktuální měsíc a stravné měsíc dopředu. O březen mi nejde, tam školka ještě půl měsíce fungovala, ale psali nám info ohledně dubna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20900
1.4.20 15:19

@Katuskka tak pisou pomernou cast, jelikoz nevi jestli v dubnu otevrou a jestli tam deti chodit budou. Nevim co plasite. Copak vy vite, jestli na konci dubna budete porad s detma doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688
1.4.20 15:21
@Katuskka píše:
Ani jeden den, byla nemocná, než zavřeli školku. Školné platíme na aktuální měsíc a stravné měsíc dopředu. O březen mi nejde, tam školka ještě půl měsíce fungovala, ale psali nám info ohledně dubna

tak asi to napsali univerzálně jak za březen tak i za duben, jídlo pokud nejedla a odhlásila jsi tak platit nebudete ne? nebo ho platíš když ti dítě marodí? prostě to psali o březnu a vztáhli na duben a nenapadlo že to bude někdo takhle řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
1.4.20 15:22

@Cenarius myslím, že teď nikdo neví, co bude zítra. Straší dcera půjde do školy nejdřív v půlce května, takže i kdyby se školka otevřela dřív, tak ji tam dávat nebudu, hlídání případně mám a já jsem zatím z práce doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
1.4.20 15:24

Nám neřekl nikdo nic. Na stránkách ani slovo, mail nepřišel a ani na dveřích nic není (to je jejich jediná forma komunikace, web není aktuální už dlouho a mailem většinou chodí jen vyfoceny ten papír, co visi na dverich). Já platím trvalým příkazem, nějak se mi nechce to svévolně rušit, ale zároveň doufám, že při letním vyúčtování mi to vrátí. Školné neřeším, ale stravu platit je nesmysl, to se s nima klidně půjdu hádat, kdyby vrátit nechtěli. Ale třeba nějakej mail teprve přijde, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688
1.4.20 15:27
@Katuskka píše:
@Cenarius myslím, že teď nikdo neví, co bude zítra. Straší dcera půjde do školy nejdřív v půlce května, takže i kdyby se školka otevřela dřív, tak ji tam dávat nebudu, hlídání případně mám a já jsem zatím z práce doma.

no myslím že v květnu se do školy nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+