Co vám karanténa dala a vzala?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
3.4.20 10:12
@Keyllah píše: **
já myslela, že se bavíme o výdajích, které díky karantáně vzrostly, tak nějak neútočně a objektivně ;)

Já taky. Pardon, jestli to vyznělo útočně, mělo to být vtipné :mrgreen:

Mně asi teprve teď došlo, kolik sypeme peněz za výlety a vůbec pohodlí. Chtěla jsem tím říct, že pro mne je mnohem levnější nechat dítě koukat na televizi, než náš běžný víkendový program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.4.20 10:14
@matkabagristy píše:
a toaletak se toci, mycka jede i 2× denne. Ja usetrim akorat na nafte

taky máš ten pocit, že při každém nákupu, jen kupuješ toáleťák? :mrgreen: já teda i ubrousky a kapesníky :mrgreen: a u mě rapidně vzrostla spotřeba vína a zmrzky ;) myčka jede furt + pustila jsem se do třídění hader, takže i ta pračka jede jednou tolik. A permanentně se svítí a frčí telka, tablet, noťas :mrgreen: jak se trochu oteplí mám v plánu jim postavit na zahradě stan a vyhnat je ven. A vařit si budou u ohýnku a umývat si po sobě nádobí můžou v lese u potůčku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.4.20 10:17
@Bábrdl píše:
Já taky. Pardon, jestli to vyznělo útočně, mělo to být vtipné :mrgreen:Mně asi teprve teď došlo, kolik sypeme peněz za výlety a vůbec pohodlí. Chtěla jsem tím říct, že pro mne je mnohem levnější nechat dítě koukat na televizi, než náš běžný víkendový program.

taky na jednu stranu čučím, kolik toho zůstane na kartě :think: jsem až do teď neměla až takový pocit, že bychom tak utráceli, ale to byl jeden výlet tam, pak další, jednou týdně bazén, po tom nějaký občerstvení…Nicméně mám tlaky začít nakupovat přes eschop a to by mohl být můj konec :think: neb Ikea dováží, knihy taky a té drogérie a kosmetiky na objednání… :think: :mrgreen: zatím se držím, ale jak jsem psala, rapidně vzrostla spotřeba zmrzliny a červeného vína na mé straně a kam ty dítka, cpou to co sní, to netuším :mrgreen: jen jsem dřív byla zvyklá chodit nakupovat 1-2 do týdne a ted i když se doma peče, tak je co dva dny lednice prázdná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
3.4.20 10:24
@Keyllah píše:
jedli, ale dítka dotované jídlo ve stát. zařízení (svačina, oběd, svačina), já a chlap v práci. Teď co jsou všichni doma, mám pocit, že jen nakupuju jídlo a pořád slyším jen „mami mám hlad“ a toho nádobí :roll: :mrgreen: a taky nechávají pořád všude rozsvíceno, jede Tv atd.
Dost ušetřím na naftě, kafíčkách, atd., to jo. Ale v jídle projíme určo jednou tolik. Navíc jsem začala i pít vínko v depce na uklidnění, což taky leze do peněz :mrgreen:

Zkusil bych se poptat u praktickýho, jestli by nešlo napsat pár litrů Cabernetu na VZP… :nevim: 8)
Z doslechu a z četby se mi vybavuje, že kdysi dávno bylo nějaký víno, Malaga, v lékárnách na předpis, myslím že na chudokrevnost a nechutenství… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.4.20 10:24
@Keyllah píše:
taky na jednu stranu čučím, kolik toho zůstane na kartě :think: jsem až do teď neměla až takový pocit, že bychom tak utráceli, ale to byl jeden výlet tam, pak další, jednou týdně bazén, po tom nějaký občerstvení…Nicméně mám tlaky začít nakupovat přes eschop a to by mohl být můj konec :think: neb Ikea dováží, knihy taky a té drogérie a kosmetiky na objednání… :think: :mrgreen: zatím se držím, ale jak jsem psala, rapidně vzrostla spotřeba zmrzliny a červeného vína na mé straně a kam ty dítka, cpou to co sní, to netuším :mrgreen: jen jsem dřív byla zvyklá chodit nakupovat 1-2 do týdne a ted i když se doma peče, tak je co dva dny lednice prázdná :mrgreen:

No právě.
Já jsem původně odpovídala na dotaz „na čem prosím tě ušetříš?“ větou „a za co ty prosímtě utrácíš?“ :mrgreen:

O nějakých eshopech vůbec nemluv!!! To by byl konec. Už začínám mít to cukání. :roll: :roll: :roll: :( :(

Jo a u nás je vinotéka, která rozprodává za 50%. S rozvozem. Au, moje játra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
3.4.20 10:27
@Klopotkova píše:
Otázka zni dle nadpisu jasně. Mě to už nebaví, trpím, hádám se, dnes jsem se tak rozčílila, že jsem doma vzala polštář a vztekem jsem ním házela o prázdnou zeď. Jak jste na tom vy?

mně to v osobním životě nijak moc neovlivnuje. Horší je ten pracovní, kdy neustále čekáme co bude a kdy na nás dojde řada s propouštěním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.4.20 10:29
@Bábrdl píše:
No právě.
Já jsem původně odpovídala na dotaz „na čem prosím tě ušetříš?“ větou „a za co ty prosímtě utrácíš?“ :mrgreen:

O nějakých eshopech vůbec nemluv!!! To by byl konec. Už začínám mít to cukání. :roll: :roll: :roll: :( :(

Jo a u nás je vinotéka, která rozprodává za 50%. S rozvozem. Au, moje játra.

já právě taky, jak jsem celý dny doma, vidím, co by se mi hodilo, co bych nutně potřebovala -) automatický kávovar, nový vysavač, co i stírá; skříň a police na hadry/hračky, aby nebyl takovej bordel, druhou telku pro mě :think: a do toho má největší láska knihy a filmy…jako zatím se držím, ale kdo ví, co bude za pár týdnů :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.4.20 10:30
@bse.pedro píše:
Zkusil bych se poptat u praktickýho, jestli by nešlo napsat pár litrů Cabernetu na VZP… :nevim: 8)
Z doslechu a z četby se mi vybavuje, že kdysi dávno bylo nějaký víno, Malaga, v lékárnách na předpis, myslím že na chudokrevnost a nechutenství… :nevim: 8)

praktikovi už se pár týdnů nedovolám, tak chlastám za svý :mrgreen: zatím dobrý, ale mám strach, že spotřeba, s prodlužující dobou, kdy budou dítka doma, bude vzrůstat :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.4.20 10:33
@Keyllah píše:
já právě taky, jak jsem celý dny doma, vidím, co by se mi hodilo, co bych nutně potřebovala -) automatický kávovar, nový vysavač, co i stírá; skříň a police na hadry/hračky, aby nebyl takovej bordel, druhou telku pro mě :think: a do toho má největší láska knihy a filmy…jako zatím se držím, ale kdo ví, co bude za pár týdnů :think: :mrgreen:

Já naštěstí normálně pracuju. KOmbinace HO a fyzické přítomnosti na pracovišti.

Ale i tak to na mě pomalu přichází. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
3.4.20 10:43
@Keyllah píše:
praktikovi už se pár týdnů nedovolám, tak chlastám za svý :mrgreen: zatím dobrý, ale mám strach, že spotřeba, s prodlužující dobou, kdy budou dítka doma, bude vzrůstat :think: :mrgreen:

Po COVIDu čeká zdravotnictví další zátěžová zkouška… 8o Na hubu bude padat přetíženej personál protialkoholních léčeben… 8o 8o 8o :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.4.20 10:45

Mne prave treba eshopy nechavaji uplne v klidu. Jedu v modu „vzdyt to nepotrebuju“. S jidlem jsem si dala vyzvu, ze je treba nejdriv vyzrat mrazak. Nas kluk mel bezne po prichodu ze skoly stejne obed cislo 2. Cili ted aspon neplatim ten skolni. V praci mam cely den rousku a 0 cas na jidlo. Dotovane obedy jsme nikdy nemeli, max stravenky, mne by bohate stacilo mit na jidlo aspon cas. Od te doby co mame doma bidet je spotreba toaletaku na tretine. Spotreba vody, to ano, ta poleti. Denne x pracek a mycek. Ale celkove urcite nas zivotni styl pred karantenou byl nakladnejsi nez ted. Asi duvod k zamysleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.4.20 10:45
@bse.pedro píše:
Po COVIDu čeká zdravotnictví další zátěžová zkouška… 8o Na hubu bude padat přetíženej personál protialkoholních léčeben… 8o 8o 8o :roll: 8)

Ale houby. Jsme Češi, naši předkové nás vybavili těmi nejlepšími chlastacími geny. To nedají jen ty nejslabší kusy. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.4.20 10:49
@bse.pedro píše:
Po COVIDu čeká zdravotnictví další zátěžová zkouška… 8o Na hubu bude padat přetíženej personál protialkoholních léčeben… 8o 8o 8o :roll: 8)

To rozhodne. Kamarad uz shani dopravce na svoz 2 tun prazdnych plechovek od piva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
3.4.20 10:50
@jkra píše:
Je uz? Mas chlapecka zase?

Jj, kluk, uz ma 7 tydnu :lol: leti to, vid :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2349
3.4.20 11:04

Vzala mi partnera, jsme zavření v různých částech země, on na home office, já zdravotník v karanténním území v plném nasazení. Tím padlo snažení se o miminko, výlety a dovolené, veškeré koníčky. Padl jarní freeride v prašanu i lezení po skalách, kolo, procházky… Vzala mi toho opravdu hodně.

Dala mi jistotu, že s partnerem zvládneme už fakt úplně všechno. Zlepšila jsem se v práci a jsem daleko efektivnější a soustředěnější. Začala jsem víc dbát na stravu a své zdraví, méně se stresuji (co se má stát, stane se). Taky dost ušetřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí