Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Hezké téma.
Vzala mi svobodu, osobní kontakt s těmi, co mám ráda, kolegy z práce na příjemný veselý pokec, možnost si dát kafe v kavárně a oběd v restauraci. A kina, divadla, koncerty… Ale vzala mi taky spoustu ranního stresu, abychom byli všichni včas, stres v práci, stres doma, protože nestíhám uklidit, učit se s dětmi a mít čas na sebe.
A co mi dala? Dává toho víc, než jsem čekala. Kromě strachu o blízké mi dala čas na nejbližší, s dětmi pečeme, vaříme, uklízíme, pracujeme. Dala nám řád doma, který jsme už všichni strašně moc potřebovali, dala nám svobodu, sice na omezeném prostoru, ale dala. V postní době jsem se konečně dostala k rozjímání nad životem a uplynulou dobou. Konečně se pustím i do zahradničení, které mě neskutečně nabíjí.
Vyhodnotí to až čas, ale zatím jsem spíš v plusu, než v mínusu. Ono je to hodně tím, že nežijeme ve městě, v bytě by mi asi hráblo. Ale dům se zahradou? Co si na jaře víc přát, než to, aby měl člověk chvíli pro sebe, blízké a okolí.
Vzala mi možnost pohybu venku. Děti nesnesou roušku, pláčou, že se dusi. A já se jim nedivím, dusím se taky. Vzala mi možnost vyvetrat se, pročistit hlavu. Vzala mi mou cestu za kamarádem, kterého jsem 8 let nevidela a za kterým jsem se moc těšila (a k tomu výletu se hodně upinala v dobách, kdy mi bylo psychicky ouvej). Vzala mi klid a pocit bezpečí - ne kvůli nemoci, ale spíš z opatření a jejich důsledků. Vzala mi čas na práci, protože děti nemůže vzít tatínek ven (jinak ve školkách ani školách nejsou, takže tímto nic pozitivního nepribylo).
Dala mi mnoho strachu z toho, co bude, až tohle „skončí“. Dala mi čas na vymýšlení konspiračních teorii. I čas na modlení se, aby to byly jen konspirační teorie.
Co se tyce financi, tak vezme letni dovolenou, ale to vem cert. V podstate mam pocit, ze mi vzala vsechno poteseni… Na nic neni cas. Doma si oba s muzem na HO prehazujem deti jak horke knedliky. Misto normalniho vyletu se plizime jako zlodeji nekam do lesa… Vsechny nase aktivity vzaly za sve. Deti jsou nestastne bez kolektivu. Necitim se jako svobodny clovek
.
Taky uz me to nebavi. Jsem ve stresu, jak nestiham.Mohu pracovat z domova, ale maji pocit, ze muze byt hotovo vice nez driv, jsme prece doma! Ucim se s ditetem 2.tridu a druha je predskolak, tak se smazim i u ni. Vareni me totalne nebavi. Tesim se strasne na vylet, zmrzku, prochazku a usmevy, skvelou veceri v restauraci
Me nevzalo nic. Myslim, ze vezme hodne partnerum a manzelum. Hodne vysoka rozvodovost ![]()
@berusa.m Příště už asi na tuto akci ve městě Manáma nedostanu pozvání :-/.
@migmina
jsi mi připomněla co jsem slyšel:
2019 - nejčastější důvod rozvodu: furt někde lítal
2020 - nejčastější důvod rozvodu: furt dřepěl doma
Jinak tedy samozrejme mi vzala letosni ( a doufam, ze jenom letosni ) dovolenou, to na me zatim nedoleha, ale nejpozdeji v cervnu to cekam. Pak jsem prisla o jedno divadlo, na ktere jsem se fakt tesila. Naopak hodne usetrim. Babicky jsem konecne naucila pouzivat whatsapp a jsem moc rada, ze jsme je uz driv vybavili mobily a tablety.
@Zumpa Teď jsi Putina ranil. Snad to zvládnou i tak.
My jsme chtěli na jaře do Moskvy. Ale tak snad není všem dnům konec.
Dala mi moznost, ze i ja mladsi rocnik zjistuji, jaky je skutecne pocit, kdyz je clovek zavisly na prikazech, moci, organizaci atd. Dobe minule jsem se vyhnula. Ted se muzu vcitit, jak to tady vypadalo nekolik desitek let zpet.
A vzala mi prave tu svobodu pohybu. Obecne nemam rada zakazy a prikazy. Mame teda vyhodu, ze chodime dal do prace, ze mame zahradu u domu, ze chodim dobrovolnicit, takze jsem i venku v pohybu prubezne, ale nejsou to pouze povolene zdravotni prochazky.
Budu strasne rada, az vse prejde a vrati se zivot do normalu. Budeme se normalne pohybovat a vazit si svobody.
@Premek_Orac píše:
@berusa.m Příště už asi na tuto akci ve městě Manáma nedostanu pozvání :-/.
VC Bahrajnu? Co víš, třeba pozvání přijde. Jiné, lepší. Není všem dnům konec. My jsme před lety byli pozvaní na indickou svatbu. Jen fakt malou asi 400 lidí
Byla jsem ale těhotná a obávala jsem se jídla a hygieny tam. Ale máme tam blízké přátele, takže věřím, že se na pravou indickou svatbu ještě podívám.
Plusy - nemusím ráno brzy vstávat, více se vidím s ostatními členy rodiny, mám čas na hloubkový úklid, čtení, televizi, snad začnu i péct a háčkovat a samozřejmě plus je domácí kuchyně
Mínusy- měla jsem jet na prima výlet do zahraničí, nemohu se sejít s přáteli, rouška na obličeji mi vadí a ten koncert Maidenů v létě asi taky nebude
a ani dovolená u moře
Já prožívám svůj vlhký sen. Konečně nechodí chrchláci do práce, lidí si mejou ruce a na ty svoje uprskany tlamy si nasadili roušky. Myslím, že to bude první jaro bez virózy. ![]()
A konečně se pochlapili ajťáci a fungují nám vzdálené přístupy.
A člověk dost ušetří.
Ovšem ten vraždící virus, zákazy vycházení a to, že jsme zaligrovani v Česku… Za to to asi nestojí. ![]()
Jo a vzala mi letni dovolenou. Ale to nevadi.
Dovolenou ozelime. I u nas je spousta krasnych mist. Mam nutne vazby na Slovensko. Ted nevim, jak tohle dopadne. Ale to se vyvine.
Manzelovi vzala moznost, ze ted nemuze cestovat za praci ven. Firma je na praci stahla sem.
@berusa.m Indie, pěkný
. Kamarád cestovatel považuje za úspěch, že se tam z jídla nepoto a krásně popisoval cestu z města (teď nevím název, ale jezdí se tam umírat) slovy - hele má to výhodu, když jedeš odtamtud, spoje jsou skoro prázdný… ![]()
Indii ti přeju, a to v dobrém, ne v kontextu předchozích slov. Bohužel už mě to asi opravdu mine, ale mám to v kategorii těch událostí, které tak z nějakého důvody dopadnout měly… a nevím, před čím jsem byl uchráněn tím, že jsem o něco přišel.