Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s coronavirem v těhotenství. Jsem těhotná v prvním trimestru a nikde nejsou přesně informace.
Nejsem nakažená ale bojím se.
Jestli to může ublížit nebo co vlastně máme čekat my těhotné?
![]()
Zatim tedy moc popsano nebylo, ale asi to podobne jako u chripky, virozy, vysoke horecky jsou vzdycky mozny prusvih v prvnim trimestru.
Ja jsem aktualne ve 30tt a nijak zvlast me nejaky strach nebere, ale ja obecne nejsem ten typ, co se hned ze vseho zlomi.
Já ne že bych se zlomila ale čekám první a do toho je ten coronavirus 😥 a docela rapidně se zvedají nakažené
Chci vědět víc protože jsem koukala na video z Británie a tam žena bojovala jak o svuj život tak dítěte. Někde jsem četla že ženy v těhotenství mají nižší imunitu. Jinak děkuji za odpověď ![]()
@JajinaDavidka tehotna uz jsi, davej na sebe velky pozor, nevystavuj se zbytecne nekde nakaze. Pokud nikam urgent nemusis, bud doma.
Mamka mi rikala, ze nekde ve Spanelsku pri CS zemrela zena (mela koronavirus - a srdce to nedalo, navic narkoza, je to zahul) a i jeji dite.
Nikde neni dokazano, jaky vliv to ma na dite. Ten vir tu neni tak dlouho, aby porodila nejaka zena, ktera pri jeho radeni otehotnela. Bohuzel.
Vsechno jsou zatim jen domnenky.
Podelat se muze neco i bez koronaviru, tak mysli hlavne pozirivne, chran sebe i sve malicke a drz se ![]()
Příspěvek upraven 02.04.20 v 20:17
To ti nikdo neřekne, ani vědci o tom nic neví, v každém případě bych nic neriskovala a ani nos nevystrčila
Taky jsem v prvním trimestru. Snažím se nechodit mezi lidi. Maximálně jdu se psy ven, ale tam kde nikoho nepotkám. Taky se bojim, ale co už zmůžu, přítel chodí do práce a je jich tam asi 10, tak mám strach aby to tam nechytil.
Právě… Jsme od toho my 😂 😂 aby jsme se radili
a drželi při sobě.
Příspěvek upraven 04.04.20 v 18:11
@JajinaDavidka ja myslim, ze vi, byt ne vzdy se vse zadari na prvni pokus.
Ono jen hloupe tlachat na ruznych sitich, sdilet hamotiny je vyrazne jednodussi nez tam byt, mit zodpovednost a resit to.
Mame demokracii, mohou vznikat nova politicka hnuti, strany, takze vsichni ti vyrazne chytrejsi ze siti mohou jit do voleb a ukazat vsem, jake by to bylo za nich.
@Jogrr píše:
@JajinaDavidka ja myslim, ze vi, byt ne vzdy se vse zadari na prvni pokus.Ono jen hloupe tlachat na ruznych sitich, sdilet hamotiny je vyrazne jednodussi nez tam byt, mit zodpovednost a resit to.
Mame demokracii, mohou vznikat nova politicka hnuti, strany, takze vsichni ti vyrazne chytrejsi ze siti mohou jit do voleb a ukazat vsem, jake by to bylo za nich.
Presne tak. Myslim si, ze delaji to nejlepsi, co si mysli. Porad jsme na tom lip, jak nektere okolni staty ![]()
Zatim se toho o Covid-19 a tehotenstvi moc nevi, ale mnohe uz jde usuzovat. Ani u tohoto viru, ani u zadneho z podobnych, co tu byly v minulosti (SARS, MERS) se neprokazalo, ze by hrozilo nakazeni plodu pres placentu (samozrejme k nalaze muze dojit po porodu, kdy novorozenec sdili stejny prostor jako nakazena matka).
Obecne je clovek v tehotenstvi nachylnejsi k nekterym nemocem, zvlaste k respiracnim, ale u Covid-19 se zatim zvysene riziko neukazalo, ale na druhou stranu neni zatim tolik potbrzenych pripadu, aby z toho sla udelat rozumna statistika. Taky se zatim nezda, ze by tehotne mely statosticky horsi prubeh nemoci.
Urcite hrozi podobna rizika jako pri jine nemoci s horeckou, a take bzhledem k tomu, ze se jedna o respiracni onemocneni, hrozi plodu postizeni z duvodu hypoxie (ale to asi predevsim u zavazneji probihajici nemoci).