Koronavir: Může manžel na OČR, když já jsem na rodičáku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26833
23.3.20 15:37
@Anonymní píše:
Takže OSVČ to jsou ti, kteří nejméně odvádí a nejvíce chtějí, že?

Přesně :palec: při rodicaku pracuju, platím si zdravotní, sociální, manžel chodí do práce, dávky krom RP jsme nikdy nebrali, s dětmi jsem vždy já, nikdy neměl OCR a jednou ho chceme a stát se zhroutí. Myslím, že k tomu jsou tu jiní adepti :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.20 15:42
@NeonN píše: @Anonymní píše:
Takže OSVČ to jsou ti, kteří nejméně odvádí a nejvíce chtějí, že?
Přesně :palec: při rodicaku pracuju, platím si zdravotní, sociální, manžel chodí do práce, dávky krom RP jsme nikdy nebrali, s dětmi jsem vždy já, nikdy neměl OCR a jednou ho chceme a stát se zhroutí. Myslím, že k tomu jsou tu jiní adepti :potlesk:

Pokud je to přesně tak jak říkáš tak manželovi tu ošetřovačku přeju. Avšak je zde mnoho jiných, kteří se snaží a budou se snažit toho zneužít.

• Citovat
  • Upravit
26833
23.3.20 15:48
@Anonymní píše:
Pokud je to přesně tak jak říkáš tak manželovi tu ošetřovačku přeju. Avšak je zde mnoho jiných, kteří se snaží a budou se snažit toho zneužít.

Tomu věřím a nevyvracim to. Jen jsem tu položila dotaz a bez znalosti pozadí jsem byla odsouzena :nevim: za normálních okolností fungujeme úplně normálně a fakt nemáme potřebu stát nějak zdimat a válet si doma zadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
23.3.20 19:19

A kdyby žádný koronavir nebyl, tak taky nezvladas a chlap musí jít na Očr??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
25.3.20 10:55

Ženský vy jste fakt příšerný. Ikdyby neměli hospodářství a čtyři děti, nevím, proč by nemohl jít chlap na paragraf. Fakt bez dalších znalostí situace odsoudit. Ti je nejlepší. třeba by paní mohka byt nemocná nějak a nechtěla to tu akorát uvádět, cokoliv. A kdyby ne, každý toho má občas dost. Celý život makaj třeba jak idioti a teď u manžela v práci půlka lidi chybí a musí makat za tři. Co vy víte jak to je nebo není. Takže já to naprosto chápu. Mě taky teď vytáčí jak půlka známých je teď doma za 80 nebo 100 procent a nedělají nic, a já makám v prácia ještě jsme buzerováni a neustále je na nás vyvíjen tlak, ze musíme makat víc a víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
5.4.20 19:33

Tady tak všechny šetříte stát? To je super, více takových! Jen vás zklamu, statisícům lidí, kterým se pracovat prostě jen nechce, stát jim platí drahé nájmy( protože jim je garsonka malá), mimořadné hmotné nouze, opakované vybavení bytu,
zkrátka měsíčně tak podojí stát, že to normální průměrný člověk ani nevydělá. A vy se tady rozčilujete nad tím, že PRACUJÍCÍ člověk jde na OČR a okrádá stát? Světice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
10.4.20 20:47

Ahoj měla bych dotaz, možná už to tady někde zaznělo, takže se omlouvám jestli jsem to přehlédla. Jsem na rodicaku, ale syn je od září ve školce, takže chodím normálně na plný úvazek do práce. Bohuzel kvůli vzniklé koronavirove situaci jsem byla nucena zůstat se synem doma na OČR. V práci jsem papír na ocr normálně odevzdala, ale včera mě kamarádka nahlodala s tím, ze pokud pobiram rodicak nemám na ocr nárok. Můžete mi tady někdo poradit jak to teď je, když jsou školky zavřené a já nemůžu chodit do práce? Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
10.4.20 21:29

@Ivulka88 nárok normálně máte…kamarádka má špatné info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí