Koronavir: Může manžel na OČR, když já jsem na rodičáku?

26833
23.3.20 13:51

OČR a rodičák

Ahoj, vzhledem k situaci a tomu, že muž musí chodit stále do práce mám dotaz. Může jit na OČR na syna (2trida), když já jsem doma na rodicaku s nejmladším? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
484
23.3.20 14:00

@NeonN Zrovna dnes jsem s timhle dotazem volala k nam na socialku a ano, muze. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
23.3.20 14:09

@Rebísek díky moc! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
23.3.20 14:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.20 14:40

A ono se nemůže chodit do práce? Kdyby takhle uvažoval každý, tak se můžeme jít klouzat. Pak až se bude propouštět, tak se nediv, že tvůj muz půjde mezi prvními, protože ví, že má doma zenu na rodicaku, a nechal je v tom.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.20 14:48
@Anonymní píše:
A ono se nemůže chodit do práce? Kdyby takhle uvažoval každý, tak se můžeme jít klouzat. Pak až se bude propouštět, tak se nediv, že tvůj muz půjde mezi prvními, protože ví, že má doma zenu na rodicaku, a nechal je v tom. [/citace
Tak se uvažuje v hromadě domácností s dětmi. Zaplatí to ti co chodí do práce.
  • Citovat
  • Upravit
2155
23.3.20 14:59

Vzdyt si na rodicaku s nejmladsim, tak nechapu proc muz osetrovani na 2.tridu? 8o jen pockej az si chlapa smlsnou v praci, pujde jako prvni s vecma ze skrinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
23.3.20 15:04
@migmina píše:
Vzdyt si na rodicaku s nejmladsim, tak nechapu proc muz osetrovani na 2.tridu? 8o jen pockej az si chlapa smlsnou v praci, pujde jako prvni s vecma ze skrinky

Třeba proto, že máme čtyři děti a hospodářství. A třeba pro to, že teď je u zvířat nejvíc porodů plus x další práce a místo, aby tu byl při ruce, tak je o to víc v práci, kde přijde do kontaktu s x lidmi a já mám dvě autoimunitní nemoci včetně respiračního postižení, takže domu ani nejezdí, aby nás případně nenakazil :nevim: takže pardón, že hledáme cestu, jak z toho ven :roll: být zdravá, asi mi je to fuk, ale já končím na upv i při obyčejný viróze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.20 15:11
@NeonN píše:
Třeba proto, že máme čtyři děti a hospodářství. A třeba pro to, že teď je u zvířat nejvíc porodů plus x další práce a místo, aby tu byl při ruce, tak je o to víc v práci, kde přijde do kontaktu s x lidmi a já mám dvě autoimunitní nemoci včetně respiračního postižení, takže domu ani nejezdí, aby nás případně nenakazil :nevim: takže pardón, že hledáme cestu, jak z toho ven :roll: být zdravá, asi mi je to fuk, ale já končím na upv i při obyčejný viróze :roll:

Takže jestli tomu dobře rozumím má Vám stát dotovat hospodářství a domácí práce. Všichni ostatní pracující přijdou do kontaktu taky s x lidmi.

• Citovat
  • Upravit
26833
23.3.20 15:16
@Anonymní píše:
Takže jestli tomu dobře rozumím má Vám stát dotovat hospodářství a domácí práce. Všichni ostatní pracující přijdou do kontaktu taky s x lidmi.

Je mi vcelku fuk, jak tomu rozumíš. On se může starat o školní děti a já zase pracovat :mavam: neb moje práce není s lidmi, narozdíl od té jeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.20 15:22
@NeonN píše:
Je mi vcelku fuk, jak tomu rozumíš. On se může starat o školní děti a já zase pracovat :mavam: neb moje práce není s lidmi, narozdíl od té jeho :nevim:

Pokud myslíš tou prací domácnost a hospodářství tak z toho státu nic neodvádíš což se nedá říct o těch, co opravdu pracují.

• Citovat
  • Upravit
26833
23.3.20 15:26
@Anonymní píše:
Pokud myslíš tou prací domácnost a hospodářství tak z toho státu nic neodvádíš což se nedá říct o těch, co opravdu pracují.

Jelikož jsem OSVČ a dělám to na živnost, tak si tvým tvrzením nejsem zcela jistá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.20 15:30
@NeonN píše:
Jelikož jsem OSVČ a dělám to na živnost, tak si tvým tvrzením nejsem zcela jistá :roll:

Takže OSVČ to jsou ti, kteří nejméně odvádí a nejvíce chtějí, že?

• Citovat
  • Upravit
25180
23.3.20 15:32

Kdyby nebylo koronaviru, tak podojite stát jak?
Rodicak, osvc, nemoc, hospodarstvi, manžel pracuje a chce osvc.
Podezrely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
23.3.20 15:36
@Anonymní píše:
Takže jestli tomu dobře rozumím má Vám stát dotovat hospodářství a domácí práce. Všichni ostatní pracující přijdou do kontaktu taky s x lidmi.

Rozumím tomu úplně stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+