OČR a škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3135
26.11.25 15:31

Na jednu stranu to zřejmě nikdo zkoumat nebude, tak si můžeš nechat OČR do úterý, neřešit propustku a pouze účetní nahlásit, že v pondělí jsi byla v práci. Ale já bych si to nechala ukončit k neděli a ty úterní doktory pokryla propustkami. Sice o pár korun, ale vyjde to pro tebe lépe než den OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
26.11.25 15:40
@Keyllah píše: Více

OČR jsem v práci měla jednou a normálně jsem na formuláři vypsala, které dny jsem pracovala (Nebo naopak nepracovala? Teď si nejsem jistá.) Ten formulář na to byl připravený, že zaměstnanec nemusí být celou dobu doma s dítětem, že třeba některé dny může dítě pohlídat babička a zaměstnanec si skočí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
26.11.25 19:50

Tak psala, že pondělní práci uvede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16306
26.11.25 21:19

Vsak to ničemu nevadi, ze byla v praci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
26.11.25 21:23
@Dahlia0409 píše: Více

tak pokud si myslíš, že nevadí vykazovat OČR ve dnech, kdy je rodič v práci, dítko ve škole a další den po jiných lékařích, než v souvislosti s OČR, tak ok. Já bych to tak nedělala, za mě zbytečné, ale každá to asi vnímáme jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
26.11.25 21:25

Ale při OČR se prostě do práce může, jen se to vyznačí v tom formuláři, což má zakladatelka v plánu. Nebude vykazovat OČR, když byla v práci, to ani nejde. A tu školu, což byla chyba, nikdo nezjistí. Nějak nechápu, proč s tím máš takový problém. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16306
26.11.25 21:52

Vsak můžeš mit treba 9 dni psaných OČR a z toho klidně jít 5 dni do prace. Takze mas zaplaceny 4 dny OČR :nevim: Co tam vidis za problem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16306
26.11.25 21:52
@lucad77 píše: Více

Taky nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
27.11.25 07:34

já s tím nemám problém :think: jen ti odpovídám, že za mě jít při OCR do práce, do školy a obíhat si jiná vyšetření není úplně správně. Pokud ty to vnímáš jinak, ok. Ale snad mohu napsat svůj názor, byť odlišný, aniž by to znamenalo že mám s něčím problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
27.11.25 07:37

Jasně že můžeš. Jen nechápu, proč by mi mělo vadit něco, co je legálně dovoleno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
27.11.25 07:38

Tak jit pri OČR do práce je naprosto v pořádku, do skoly už ne. A jiné doktory, no pokud to byli doktoři dcery, tak na tom taky nevidím nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
27.11.25 07:38
@Dahlia0409 píše: Více

ale ty pořád jen opakuješ to jedno, ale co ta škola? už to neřeš, zakladatelka se zeptala, dovolila jsem si jí odpovědět, že za mě do školy a po jiných lékařích není uplně košér, a tím to mužeme uzavřít. Za mě si to zbytečně zkomplikovala, šlo to snadněji, ale to už je ted stejně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
27.11.25 07:40
@j.a.n.i1 píše: Více

ano, po sté, pokud to v práci nahlásí není to problém. Ale bavíme se i o tom, že dítě šlo do školy, že? to problém není? a na vyšetření netýkající se toho OČR, se přeci OČR taky správně nemá použít…nebo ty když jdeš k očaři, tak si necháváš na dítko vystavit OCR? asi ne, že? jen připomínám, že zakladatelka sama psala, že to byla vyšetření nesouvisející s aktuálním OCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41188
27.11.25 07:41

legálně je dovoleno chodit při OCR do školy? nebo po lékařích nesouvisejících s aktuálním OCR, třeba na kožní? :think: tak to se omlouvám, to jsem opravdu nevěděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
27.11.25 07:45

No, tak pokud ten zbytek dne po navratu od lekare musis byt s ditetem, tak je ocr naprosto spravny postup i pro navstevu lékaře, neb propustka je pouze na dobu nezbytně nutnou k tomu vyšetření. A jinak ocr je pro peci o dítě, ktere z duvodu zdravotnich musi zustat doma a je úplně fuk, jestli to byl jeden nebo tri, takze ano, jedinym problémem je to, ze dote slo do skoly, kdyby zustalo ten 1 den s babickou nebo treba sousedkou, tak vse zcela ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat