OČR a škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zelena269 píše: Více
Ano, dovzdělej se, protože nerozumíš psanému textu. Při OČR můžeš chodit do práce a za ty dny o dávku nežádáš. Nevím, co je na tom k nepochopení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Naopak, u zaměstnavatele určitě získáš plusovy body, když nejsi celý ocr doma, partner má dvanáctky, takže dny, kdy byl doma jsem normálně chodila do práce, ocr jsem pokryvala dny, kdy měl směnu. V práci za mě ty dny nikdy nemusel dělat ocr jsem samozřejmě měla placený jen dny, kdy jsem byla doma, dvoje peníze jsem za to nedostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ona za ten den v práci dávku za OČR nemá! Pokud OČR na ten den na někoho přepíše, dostane tu dávku on, pokud nepřepíše, nebude ten den z OČR placen vůbec. Nic se nepřerušuje, prostě běží těch 9/16 dní za sebou a z toho mohou být sociálkou proplaceny jen některé z nich, od toho je formulář, kde se vyznačí, které dny se pečovalo a které ne. Někdo je má zaplaceny všechny, když je celou dobu s dítětem doma, někdo třeba jen pět z nich a další čtyři strčí děcko k nepracující babičce a jde do práce…
Je docela úsměvné, jak nás tady poučuješ, přitom v tom máš evidentně guláš a nerozumíš tomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dyt jsem uz uznala chybi tak nechápu proč je zapotřebí se tak rozčilovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že si o tom myslím své, že doktor nechá OČR na zdravelé dítě, to už je asi jiné téma k diskuzi. Jak to jde přerušit tak ok
už se nehádám
dobré vědět, že to tak prostě jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kde si zase vzala, že doktorka nechá ocr na zdravé dítě? Ja si myslím, že těch 9 dni na vyléčení je kolikrát hraniční a ano, pokud ma dítě horecky, není mu dobře, což třeba ten týden většinou bývá, než se da dokupy.. Dejme tomu 2 dny bolest v krku 3. Den ryma, 4.-6. Přijde teplota, 7. Bez teplota a hurá do školy? Myslím, že ještě ty dva dny doma fakt dítěti neublíží, spíš naopak.
A to nejsem matka, co s každým zakaslanim nechává dítě doma.. Ale jak je horečka, tak, asi není nutny spěchat do kolektivu a doktoři to asi ví
asi i přemýšleli nad tím, proc je placených zrovna 9 dni
ono to tak nějak na běžnou nemoc vychází.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite nech OCR v prerusit, v praci by to nesedelo se socialkou a mohli by se v tom stourat. Zadny prusvih z toho nebude, melo by to jit opravit v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ver123ca píše: Více
Bože, co to je zase za radu? Jaký nesedělo v práci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše: Více
Zakladatelka dala dítě do školy, šla do práce a další den najednou zase šla k doktorovi, kvulůli jiným problémům. Vydedukovala jsem tudíž, že když může dítě být ve škole, je zdravé. Nebo dala nemocné dítě do školy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 Nezpochybňuji délku OČR a sama vím, že i těch 9 dnů je málo… Ale tak nedávám mezitím dítě do školy ne? Zakladatelka to tak popisuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, to dítě ve škole být nemělo. Ovšem je zbytečné to řešit, jelikož jí stejně za ten den nebude dávka vyplacena, když byla v práci. To už se tady psalo x krát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ver123ca píše: Více
Prosím tě, sama zakladatelka psala, že ten den práci uvede a dávku OČR brát nebude. Přerušit OČR nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše: Více
Ale pořád jako kolovrátek dokola
Asi to potřebuje číst ještě několikrát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše: Více
Nevím, co je na tom stále tak složité na pochopení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit