OČR a škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85
27.11.25 10:19

Ok :) dobré vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
27.11.25 10:43
@Zelena269 píše: Více

Ano, dovzdělej se, protože nerozumíš psanému textu. Při OČR můžeš chodit do práce a za ty dny o dávku nežádáš. Nevím, co je na tom k nepochopení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61098
27.11.25 10:51
@Keyllah píše: Více

Naopak, u zaměstnavatele určitě získáš plusovy body, když nejsi celý ocr doma, partner má dvanáctky, takže dny, kdy byl doma jsem normálně chodila do práce, ocr jsem pokryvala dny, kdy měl směnu. V práci za mě ty dny nikdy nemusel dělat ocr jsem samozřejmě měla placený jen dny, kdy jsem byla doma, dvoje peníze jsem za to nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
27.11.25 11:21

Ale ona za ten den v práci dávku za OČR nemá! Pokud OČR na ten den na někoho přepíše, dostane tu dávku on, pokud nepřepíše, nebude ten den z OČR placen vůbec. Nic se nepřerušuje, prostě běží těch 9/16 dní za sebou a z toho mohou být sociálkou proplaceny jen některé z nich, od toho je formulář, kde se vyznačí, které dny se pečovalo a které ne. Někdo je má zaplaceny všechny, když je celou dobu s dítětem doma, někdo třeba jen pět z nich a další čtyři strčí děcko k nepracující babičce a jde do práce…

Je docela úsměvné, jak nás tady poučuješ, přitom v tom máš evidentně guláš a nerozumíš tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.11.25 14:19

Dyt jsem uz uznala chybi tak nechápu proč je zapotřebí se tak rozčilovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.11.25 14:21

Že si o tom myslím své, že doktor nechá OČR na zdravelé dítě, to už je asi jiné téma k diskuzi. Jak to jde přerušit tak ok :) už se nehádám :) dobré vědět, že to tak prostě jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61098
27.11.25 14:44

Kde si zase vzala, že doktorka nechá ocr na zdravé dítě? Ja si myslím, že těch 9 dni na vyléčení je kolikrát hraniční a ano, pokud ma dítě horecky, není mu dobře, což třeba ten týden většinou bývá, než se da dokupy.. Dejme tomu 2 dny bolest v krku 3. Den ryma, 4.-6. Přijde teplota, 7. Bez teplota a hurá do školy? Myslím, že ještě ty dva dny doma fakt dítěti neublíží, spíš naopak.
A to nejsem matka, co s každým zakaslanim nechává dítě doma.. Ale jak je horečka, tak, asi není nutny spěchat do kolektivu a doktoři to asi ví :nevim: asi i přemýšleli nad tím, proc je placených zrovna 9 dni :nevim: ono to tak nějak na běžnou nemoc vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.11.25 19:28

Urcite nech OCR v prerusit, v praci by to nesedelo se socialkou a mohli by se v tom stourat. Zadny prusvih z toho nebude, melo by to jit opravit v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
27.11.25 19:47
@Ver123ca píše: Více

Bože, co to je zase za radu? Jaký nesedělo v práci? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.11.25 20:11
@a12 píše: Více

Zakladatelka dala dítě do školy, šla do práce a další den najednou zase šla k doktorovi, kvulůli jiným problémům. Vydedukovala jsem tudíž, že když může dítě být ve škole, je zdravé. Nebo dala nemocné dítě do školy? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.11.25 20:14

@a12 Nezpochybňuji délku OČR a sama vím, že i těch 9 dnů je málo… Ale tak nedávám mezitím dítě do školy ne? Zakladatelka to tak popisuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
27.11.25 20:31

Ano, to dítě ve škole být nemělo. Ovšem je zbytečné to řešit, jelikož jí stejně za ten den nebude dávka vyplacena, když byla v práci. To už se tady psalo x krát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
27.11.25 20:33
@Ver123ca píše: Více

Prosím tě, sama zakladatelka psala, že ten den práci uvede a dávku OČR brát nebude. Přerušit OČR nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16305
27.11.25 20:53
@lucad77 píše: Více

Ale pořád jako kolovrátek dokola :mrgreen: Asi to potřebuje číst ještě několikrát 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16305
27.11.25 20:54
@lucad77 píše: Více

Nevím, co je na tom stále tak složité na pochopení 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...