OČR a vyplácení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
4.5.20 17:11
@Hanula1212 píše:
@Svistice no uvidíme, jak to dopadne. Já částečně podnikám, manžel chodí do práce, takže až tak o peníze mi nejde, nějak to zvládnem. Ale zase si na druhou stranu dokážu představit, že tak uvažuje víc mamin, které ty peníze potřebují. Jsem účetní a co se týká např. kompenzačního bonusu u OSVČ, už jsem připravila se skřípěním zubů asi 10 žádostí u lidí, kteří nebyli vůbec ničím ovlivněni. Takže radši bych ty jejich peníze dala rodičům na OČR, protože jak jistě sama víš, nejde o žádnou flákárnu.

Právě. Chápu snahu pomoci matkám živitelkám a nízkopříjmovým rodinám, kdy to několikaměsíční snížení jednoho příjmu o několik desítek procent je problém. Nicméně jít cestou plošného 80% OČR a dobrovolné školy byla nebetyčná blbost.
Prima jsou také zaměstnavatelé, kterým sice nějak nehrozí úpadek businessu, ale ukecávají dětné ať jdou na těch 80% OČR, a dál chodí normálně dělat, případně ať pracují doma, že jim ten 20% rozdíl vyplatí jako prémie po ukončení ošetřovačky (firma tak báječně ušetří na odvodech na mzdách).
To snad měli raději zavést nějakou dočasnou korona dávku samoživitelům a nízkopříjmovým pracujícím s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.5.20 15:17
@Tereza Z píše:
Holky, nevíte některá, jak to bude s vyplácením OČR po 25.5.,až se otevřou školy? Syn do školy nenastoupí, bude doma a jde mi o to, jestli to furt bude do června placený?

Dobrý den, dnes mi prislo osetrovne za brezen, mohu se zeptat, jestli máte někdo napsané v poznámce u osetrovneho : zanik nároku na výplatu k 31.3.20? Bojim se, že mě zaměstnavatel odhlasil na ČSSZ jako zamestnance, ikdyz vypoved podepsana nebyla…Chtel mi vypoved poslat emailem, ale nakonec neposlal. Moc Dekuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8510
5.5.20 15:20

@ki-ki-nka To tam máme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie