Ošetřování člena rodiny - lze to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No, v zákoně sice není nic o tom, že bys musela mít vystavenou neschopenku, na druhou stranu, to, že nesmíš řídit se dá těžko vyhodnotit tak, že nemůžeš pečovat o děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 to je právě ono, obě děti musí do zařízení chodit, ani jedno nemůžu nechat doma a přesto ani jedno není schopné se samo do zařízení dopravit. Tak jak to mám udělat? No nezbyde mi asi nic jiného, než prostě řídit a ohrožovat všechny okolo včetně sebe a dětí.
- Citovat
- Upravit
Čistě hypotetická - kdybys pila sebrali ti ridičák nebo ti někdo zrušil auto, byl by to taky důvod pro OČR? Prostě vlastní mnou řízené auto není jediná varianta dopravy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 auta máme v současné době 3, řidičák - nejezdím tak, aby byl jakýkoliv důvod mi ho zabavit. Do obce, kde dojíždí syn jezdí autobus a vlak, jela jsi někdy s autíkem, který to nesnáší? Do druhého města jezdí sice MHD. Ale další věc je, autík musí být v MŠ mezi 7-8 a druhé dítě musí být ve škole do 7:45. Rozpůlit se bohužel nedokáži. A i autem je celkem časově hardcore to stihnout. Nicméně to samozřejmě budeme muset nějak vyřešit. Byl to jen a jen dotaz.
- Citovat
- Upravit
Nemůžeš jet busem? Nebo nechat si alespo to skolkove dítě doma?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sisk viz výše. Školkové by asi šlo, ale speciální školka mu v mnohém hodně pomáhá a stejně to starší do školy dopravit musím.
- Citovat
- Upravit
Já jsem na něj taky jen odpovídala, sice chápu, že vám to v logistice dělá problém, ale důvod pro OČR to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že na toto jsi se neptala, ale nemůže manžel požádat o úpravu pracovní doby tak, aby stíhal alespoň jedno dítě? Ideálně tedy syna, když nesnese MHD?
A ty by jsi se postarala o dopravu dcery…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele..nelze..ale pokud máš nějakou " dobrou" lékařku dospěláckou, tak ti může na pár dní napsat že si nemocná..a manžel si může pak vzít očr…ale je to na domluvě a na tom jestli si myslíš že když ji vysvětliš situaci tak ti " pomůže" nebo víš, že to u ní ani nemáš zkoušet..
- Citovat
- Upravit
A co kamarádka nevozila by alespon jedno z dětí? Nebo nějaká důchodkyně že by si přivydělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka ale já jsem nemocná, čeká mě neurologie, magnetická rezonance a další vyšetření, jen jsem si nevzala PN z důvodu toho, že pracuji z domu…
- Citovat
- Upravit
Na tohle ti asi nikdo očr nenapíše, můžeš to zkusit, ale silně pochybuju. Pokud máte 3 auta, tak by pro vás asi nebyl finančně problém někoho zaplatit, studentku, důchodkyni, která by vám děti odvezla ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud si nevezmeš pn tak ti očr nikdo na tebe nedá..jak chceš napsat ošetřovačku na někoho kdo je zdravý ( případně nevím zda to jde, jakože ti vypíše dr že jsi nemocná, aby si manžel mohl vzít na tebe očr, ale ty přitom to nikde neuvedeš a budeš chodit do práce )..tak bud na ni pujdeš a chlap očr dostane, nebo si řekni sousedce, kolegyni, kamarádce, matce spolužáků děti atd.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
dnes nastala u nás v rodině situace, kdy si nevím rady. Máme dvě děti - jedno chodí do speciální MŠ a druhé do 1. třídy, obě musíme vozit a každé na jinou stranu. Obě zařízení jsou v jiných městěch. U mě nastala situace (děti vozím i vyzvedávám), kdy ze zdravotních důvodů mám dočasně zakázáno řídit od lékaře. Navíc mě dost pravděpodobně čeká dost speciálních vyšetření mimo naše město. Pracuji z domu, tudíž jsem si neschopenku nevzala. Ale nezvládneme s manželem skrz jeho pracovní dobu rozvoz a svoz dětí. Lze si kvůli tomu vzít OČR na mne, protože nejsem schopna se postarat o děti? PN si brát nechci, není k tomu důvod, protože pracuji z domu.