Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Muzes byt doma dele, placeno devet dni. Ale dcera kdyz mela borekiozu, tak mohla normálně ven. Ještě se doktorka radila, jaka napsat antibiotika, aby mohla na slunicko.
Ano, můžeš být, jak dlouho je potřeba, jen to pak bude zadarmo. Ale taky bych řekla, že zrovna z tohoto důvodu není potřeba být s atb doma.
Ano, můžeš být jak je dlouho potřeba, ale placených je 9 kalendářních dní?
@j.a.n.i1 píše: Více
No jo, jenze dcera chodi ted do skolky a tam s atb nemuze a mudr to ani nedoporucila aby tam sla
Proč by nemohla s ATB chodit do školky? ATB máte snad po 12 hodinách. OČR nad rámec podpůrčí doma slouží jen jako omluvenka do práce.
@Anonymní píše: Více
Tady přece nejde o to, že užívá atb, ale že je nemocná. Ve školce se musí zapojit do společných aktivit, bude unavená. Kdežto doma si odpočine podle potřeby.
Blbé je, že nemáte možnost hlídání. ![]()
@cecetka
V zahraničí chodí do školky děti s ATB i na angínu atd. Tíží žávažnosti je borelióza o řád méně.
@cecetka No, zrovna borelióze v ranném stádiu bych řekla nemoc asi tak stejně jako když mela kamarádky dcerka ATB na dlouhodobý problém s močovými cestami a mela je v řádu měsíců.
@Anonymní píše: Více
Dcera měla taky boreliozu v pěti letech, bylo to o prázdninách, ale týden pak vyšel na školku a i doktorka to normálně dovolila a šla do školky.
Problém bych viděla v pobytu venku a na sluníčku. My jsme z toho měli vyrážku, když jsme šli po delší době užívání ATB ty poslední dny ven. Já i některé děti.
Jinak kolegyně vnučka brala Atb na problém s močovými cestami několik měsíců. V podstatě až do operace. A do školky chodila. Nešlo ale o toto nejteplejší období roku. Ne každá školka drží děti ve stínu.
Proč proboha OČR? Syn měl taky atb na boreliózu a normálně chodil do školy, akorát měl omluvený tělocvik. To není infekční nemoc, aby dítě nemohlo do kolektivu
@medvidka píše: Více
Já jsem teda s boreliózou ležela 3 tydny na infekčním oddělení a bylo tam semnou x dalších dětí. Samozřejmě ne, že bychom byli infekční my, ale aby nás nikdo nenakazil. Do školky bych teda dítě s antibiotiky neposlala, tam lapne ještě něco dalšího.
Holky, dcera dnes dostala ATB na 21 dni (borelioza), od zitrka pujdu na očr. Jenze to je 9 dni, ne? S dcerou musim byt doma ja, u manzela to nehrozi a hlidani nemame. Jak se to takto resi? Nebo muzu byt na OČR tech 21 dni ale place je jen 9?