Očr nebo neschopenka COVID

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24613
11.2.22 20:53
@vokishka píše:
@lucad77 mně ted přišel výsledek z laborky a tam je přímo napsáno, v. omikron.

Aha, tak to je možné, že to záleží na laboratoři. Lidem, co znám, nikdo variantu nesděloval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.22 21:55

@lucad77 Dekuji za absolutně vyčerpávající odpověď. Dneska jsem nikde nic nenahlasovala. Uvidíme, jak to bude o víkendu a vše budu řešit v pondeli. Já měla pocit, že mám covid, ale teď už mi nic není. Je to zvláštní - trošku ryma, divne ucpaný nos (stejne jako minule u covidu), únava svalu - takhle to opravdu neznám. Divná náhoda, kdyz mám test negativní. Kdyby se mi to zhoršilo, tak bych si myslela, že jsem se dala testovat brzo, ale už se cítím dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.22 21:57

Kvůli covidu mi padlo hlídání o jarních prázdninách. Netuším, jak to vyřeším.

• Citovat
  • Upravit
24613
11.2.22 22:29
@Anonymní píše:
@lucad77 Dekuji za absolutně vyčerpávající odpověď. Dneska jsem nikde nic nenahlasovala. Uvidíme, jak to bude o víkendu a vše budu řešit v pondeli. Já měla pocit, že mám covid, ale teď už mi nic není. Je to zvláštní - trošku ryma, divne ucpaný nos (stejne jako minule u covidu), únava svalu - takhle to opravdu neznám. Divná náhoda, kdyz mám test negativní. Kdyby se mi to zhoršilo, tak bych si myslela, že jsem se dala testovat brzo, ale už se cítím dobře.

Tak ony ani ty PCR testy nejsou 100% spolehlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.22 07:48
@lucad77 píše:
Tak ony ani ty PCR testy nejsou 100% spolehlivé.

To vím, ale… Měla jsem negativní antigenní, pak mi bylo špatně, pak už zase dobře a negativní PCR test. Takže si myslím, že to byla pouze náhoda. Jestli jsem to dobře pochopila, tak už brzo se žádná karanténa řešit nebude a normalne se bude chodit do práce. Já bych stejně ale musela zustat doma, protože dítě pozitivní na covid mi nikdo nepohlida.

• Citovat
  • Upravit
24613
12.2.22 14:59
@Anonymní píše:
To vím, ale… Měla jsem negativní antigenní, pak mi bylo špatně, pak už zase dobře a negativní PCR test. Takže si myslím, že to byla pouze náhoda. Jestli jsem to dobře pochopila, tak už brzo se žádná karanténa řešit nebude a normalne se bude chodit do práce. Já bych stejně ale musela zustat doma, protože dítě pozitivní na covid mi nikdo nepohlida.

Ano, koncem příštího týdne by se to mělo všechno rušit. Zůstane jen izolace pro prokazatelně nemocné. Dítě si budete muset zaopatřit sama, akorát pokud vám do toho zrovna vycházejí ty jarní prázdniny, tak je to trochu smůla no, budete si muset asi vzít dovolenou nebo tak něco. Do konce února se vyplácí tzv. krizové ošetřovné, které ale nenáleží za dny školních prázdnin nebo standardního ředitelského volna. Nejsem si teda úplně jistá, jak je to v případě, že je to dítě opravdu prokazatelně nemocné, protože u běžného ošetřovného se těch 9 dní dá čerpat i o prázdninách. :nevim: Zkuste se na to zeptat dětské doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.22 15:04
@lucad77 píše:
Ano, koncem příštího týdne by se to mělo všechno rušit. Zůstane jen izolace pro prokazatelně nemocné. Dítě si budete muset zaopatřit sama, akorát pokud vám do toho zrovna vycházejí ty jarní prázdniny, tak je to trochu smůla no, budete si muset asi vzít dovolenou nebo tak něco. Do konce února se vyplácí tzv. krizové ošetřovné, které ale nenáleží za dny školních prázdnin nebo standardního ředitelského volna. Nejsem si teda úplně jistá, jak je to v případě, že je to dítě opravdu prokazatelně nemocné, protože u běžného ošetřovného se těch 9 dní dá čerpat i o prázdninách. :nevim: Zkuste se na to zeptat dětské doktorky.

V pondělí budu doktorce volat. Strašně mě mrzí ty prázdniny. Ani nepamatuju, jestli se nám někdy povedlo, abychom byli o prázdninách/dovolené všichni zdraví. Občas něco zrušíme, často mám antibiotika… :,( Dneska je mi špatně. Tak možná ještě budu mít izolaci já.

• Citovat
  • Upravit
24613
12.2.22 15:16

Jen pro pořádek doplním, že od 19. 2. se izolace prodlužuje na 7 dní a karanténa pro kontakty se úplně ruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.22 16:09
@lucad77 píše:
Jen pro pořádek doplním, že od 19. 2. se izolace prodlužuje na 7 dní a karanténa pro kontakty se úplně ruší.

Nerozumím tomu. Teď jsou všichni nakažliví 5 dní, ale od 19. to je 7 dní? :nevim: :nevim: 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
24613
12.2.22 16:27
@Anonymní píše:
Nerozumím tomu. Teď jsou všichni nakažliví 5 dní, ale od 19. to je 7 dní? :nevim: :nevim: 8o 8o 8o

Tomu nerozumí už asi nikdo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.22 22:25
@lucad77 píše:
Tomu nerozumí už asi nikdo. :mrgreen:

Dneska mě trasovali. Na některé otázky mi vůbec neuměli odpovědět. :nevim:

No a pokud budu mít test PCR před 19., ale 5.den bude až po 19., tak budu mít izolaci 5. nebo 7 dní? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
64982
13.2.22 07:21
@Anonymní píše:
Dneska mě trasovali. Na některé otázky mi vůbec neuměli odpovědět. :nevim:No a pokud budu mít test PCR před 19., ale 5.den bude až po 19., tak budu mít izolaci 5. nebo 7 dní? :mrgreen:

To musis po kat, az to oficialnr zverejni. Podle me zo zatim v pisemne forme ani nemaji na hygienach. Rekla bych, ze to oficialne vyhlasi az ve stredu po zasedani vlády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat