Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Měla bych dotaz ohledně očr. Doposud jsme to nějak pytlikovali, střídali směny apod. Ale došlo k situaci, kdy momentálně pro manžela ve firmě nemají dostatek práce, proto se rozhodl vzít si očr na syna. Jsou propláceny i víkendy? A je možné, pokud by opět byla práce, nějaké dny jít do zaměstnání? Jak to v takovém případě řešit? Očr nechat běžet a jít do práce? A pak zase být doma, pokud v zaměstnání nebude práce?Kdoví kdy otevřou školu… Tak prostě nechat běžet očr po celou dobu a jak to půjde, jít pracovat? Nebo jak to funguje?
Jo, když máš hlídání, jdi do práce.. Nebo tedy chlap…
Pri OCR muzes normalne pracovat. Jen ten den, kdy jsi v praci ti neplati socialka, ale zamestnavatel. Pri OCR se plati i vikend
To by mě taky zajímalo.. někde jsem cetla a mam pocit, že to bylo na strance MPSV, ze u tohohle OČR podpůrčí doba přerušit nejde, jak u klasického OČR, pouze se můžou rodiče vystřídat ![]()
17:40 - OD KDY BĚŽÍ OŠETŘOVNÉ - Dle výkladu MPSV ze dne 11. 3. 2020 týkajícího se počátku běhu podpůrčí doby u ošetřovného v případě uzavření školy bude počátek běhu podpůrčí doby vázán na termín, který si rodič po uzavření školy individuálně určí. Běh podpůrčí doby pak již nelze přerušit.
Můžete pracovat, jak budete potřebovat. Více info:
https://www.mpsv.cz/…cz/osetrovne
@Hanula1212 a nevíte prosím jestli je možné zažádat o ošetřovné jako Osvč - vedlejší činnost? Do zaměstnání docházím, jelikož na dopoledne mám hlídání, ale činnost jako osvč už bohužel vykonávat nelze.. protože bohužel už hlídání nemám
a ani to nelze vykonávat.. nikde jsem to bohužel nenašla… děkuji za odpověď..
OSVČ budou vyplácet živnostenské úřady. Ještě k tomu není nic bližšího. Ani nezveřejnili nikde podmínky. Pokud něco zveřejní, tak to sem dám. Ale podle info z ŽÚ co bylo na fórech na facebooku, tak to bude až příští týden. Případně se můžete podívat na www.mpo.cz
Holky, mám dotaz, máme dvě děti- 1. a 2. třída, může jeden rodič mít OČR na jedno dítě a druhý rodič na druhé dítě?
@kotaska91 píše:
Holky, mám dotaz, máme dvě děti- 1. a 2. třída, může jeden rodič mít OČR na jedno dítě a druhý rodič na druhé dítě?
Ne, nemůže!
@Hanula1212 na tech stránkách se nikde nepíše o tom, jestli můžu přerušit a jít do práce.. pouze o tom, když se vystřídáme s otcem, tzn. jeden do práce a druhý na očr a naopak. dneska mi bylo řečeno účetní v práci, že přerušit to nejde pokud se nevystridame.. tak ja už fakt nevím, kde je pravda..
@petanah Ohledně toho, jestli můžeš/nemůžeš do práce je to stejné jako u klasického ošetřovného, tzn. můžeš. Ten nový zákon nijak tuhle oblast nemění. Ale v reálu to znamená, že ty to nepřerušuješ, podpůrčí doba běží celou dobu, jen v rámci ní některé dny jdeš do práce, ty vyznačíš a nedostaneš za ně vyplacenou dávku. Proto se dočteš na netu, že podpůrčí dobu nejde přerušit. Ten Výkaz péče, který se bude měsíčně zasílat vyloženě počítá s tím, že se tam vyznačí, které dny zaměstnanec odpracoval.
To, že se střídáte není podle mého přerušení. OČR pořád běží, jen chodíš do práce ty nebo manžel. Přerušení by bylo, kdybys OČR ukončila a pak si to rozmyslela a šla si žádat znovu. To ale není tento případ, ty nic ukončovat nebudeš.
Měla bych dotaz ohledně očr. Doposud jsme to nějak pytlikovali, střídali směny apod. Ale došlo k situaci, kdy momentálně pro manžela ve firmě nemají dostatek práce, proto se rozhodl vzít si očr na syna. Jsou propláceny i víkendy? A je možné, pokud by opět byla práce, nějaké dny jít do zaměstnání? Jak to v takovém případě řešit? Očr nechat běžet a jít do práce? A pak zase být doma, pokud v zaměstnání nebude práce?
Kdoví kdy otevřou školu… Tak prostě nechat běžet očr po celou dobu a jak to půjde, jít pracovat? Nebo jak to funguje?