Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne takhle malý ještě nema žádný režim natožpak pretoceny. To se srovná. Spí ti ještě docela dobre - aspoň dva úseky za noc v kuse ![]()
Je to naprosto normalni,me mala z pocatku spala vic pres den
nejak po sestinedeli se to upravilo a spala hlavne v noci ![]()
@bambule23 píše:
Dej mu prso a spi..
Přesně tak, já ze sebe teď s druhým dítětem taky radši dělám živý dudlík, se starším batoletem doma se potřebuju hlavně vyspat a nemám čas v noci saskovat s kojencem ![]()
a proč nespíš ty? hele jestli neřve nech koukat v postýlce a spi
Přidala bych pár rad
. Při kojení nesviť pokud možno žádnou lampičkou a pokud není pokaděnej nebo fest počuranej, tak ani nepřebaluj. A když nespí, tak s ním nedělej žádné psí kusy. Ať se naučí, že v noci je tma, ticho a spí se.
To spite ještě krásně
neboj, srovná se to. Mně spal malý prvních několik tydnu přes den a v noci usinal až ve 4 ráno
![]()
@koTereza Ahoj měla jsem to přesně takhle u dcery zhruba v tom věku…radu nemam - dělá to dodnes je jí už 1.5 roku :-/
U nás to přišlo později okolo půl roku. Spal od cca devíti do 3 hodin (ne v kuse, přestávky na kojeni) pak dal najevo, že se bude vstávat (ječel). No tak jsem ve tři s ním vstala a dvě hodiny byl na hrací dece, docela spokojeně tam něco kutil a já vařila, prala, uklizela a tak podobně. Kolem pátý až půl šestý byl zase unavenej, chtěl do hacky a tam spal jeste tak dvě až tři hodiny. Trvalo to tak čtvrt až půl roku
no nebyla jsem odvazana, protože kolem ty třetí se chce nejvic spát. Ale přešlo to. Nicméně spí pořád mizerně, aby spal celou noc, to se stalo asi 4× za celý dva a půl roku…