Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jsem tu dnes Nová a moc se mi tu líbí☺, mám spoustu otázek a doufám, že se ke mě přidáte. Začala jsem užívat clostik, 5-9 den a 14 den UTZ, ale wfolikulky nikde, beru vitamíny, jím zdravě a stejně nic. Ale taky si říkám jestli to nebude třeba tim, že mám prodlouženy cyklus 35dni misto ukázkových 28 dni, že by se třeba ovulace mohla dostavit později, víte jak to myslím, máte někdo zkušenost. Doktor si mě ale už na UTZ nepozval, ale napsal mi doporučení do Iscaru, jdeme tam 4.6.2015 k mudr. Musilove. Jsem s toho na nervy, nespím a pořád tu něco hledám. poradíte a podělte se se zkušenostmi. Moc děkuji
Ahoj, zkušenost mám, taky mám cykly delší, takže klidně bych se domluvila s dr. že chceš ještě jeden utz, protože podle jednoho nemůže rozhodnout, zda reaguješ na Clostík nebo nee. Nedej se a hlavně si nenechej nasadit hned po Clostilu Utrogestan nebo něco na druhou fázi cyklu, ten by se měl brát až po ovulaci. A nebo se vykašli na dr. a zajdi do CAR a tam si tě pohlídají
Držím palce
@chnapiček - a teď jsi který den cyklu? Zašla bych znovu na utz cca 19dc (den cyklu). Já měla po Clostilbegytu taky ovulaci až kolem 20dc. Pokud by tě nechtěl dr. vzít, řekni, že tě bolí břicho, že máš strach z cysty. Ty se mi dělaly po Clostilu celkem běžně ![]()
@chnapiček Tak jestli si používala clostyl a ani po něm se ti nedělají folikuly (kontroloval to Dr. UTZ), tak si myslím, že postupuje správně. CARu se neboj, většinou jsou schopni pomoc. Bez nich by ses možná trápila dlouho a třeba i zbytečně.
@chnapiček - chce to ještě další utz, buď v pátek nebo v pondělí. Folikuly můžou dorůst později, já taky neměla 14dc žádný dominantní. Z jednoho brzkýho utz se nemusí poznat, jestli na clostil reaguješ nebo ne ![]()
@Maky.p Nevím, ale pokud nemá 14tý den žádný folikul jak píše, tak na clostyl nereaguje. To by tam měla třeba malý, ale ona tam nemá žádný, alespoň tak jsem to pochopila.
@chnapiček - do otěhotnění jsem ovulaci necítila vůbec, ale měřila jsem bt, takže vím, kdy byla. Naopak po porodu mě břicho u ovulace bolí týden a to tak, že docela šíleně.
@Douby - myslím, že malý tam určitě měla, ty jsou tam snad vždy
Doktor asi řekl, že tam nemá žádný a tím myslel žádný dominantní, řekla bych..
Pokud má zakladatelka třeba PCOs, tak tam může mít spoustu malých, ale to na ovulaci není. Do CARu bych šla kdyžtak až další cyklus, tento bych si ještě vydupala sledování utz u obvodního gyndaře. Beru to podle sebe, 14dc jsem opravdu žádný neměla (jen ty malé) a 19dc už tam byl. Do dvou dní mi vyskočila i bt, takže ovulace proběhla až takhle později.
Ve zprávě mam ze tam nemám žádný dominující folikul, nebo bych si mohla koupit testy, misto měření?
@chnapiček - tak ovulační testy si koupit můžeš, no ale lezou do peněz, měření bt je i přesnější. Nejde měřit jen dva dny, musíš celý cyklus a teploty zapisovat do nějakýho grafu. Já celou dobu měřím v puse pod jazykem, vždy hned po probuzení. Navíc, u mě třeba dřív ovulační testy nefungovali, protože jsem měla právě PCOs. Po porodu se mi to samo upravilo, teď pořád měřím bt a občas si ovulaci potvrdím i těma testama.
@chnapiček to ale neznamená, že tam nejsou, jen ještě nestihli vyrůst
Zajdi znovu na utz a uvidíš. Oni to gyndaři tak dělají, kouknou jednou a hned ovu odepíšou, ale ona může přijít později, taky jsem to tak měla. A ano po Clostilu, když byli folici velicí, tak mě taky bolelo břicho.
Ted jsem trochu zmatena dělala jsem si ovu test a byly dvě dost silné čárky. To znamenalo ze mam ovulaci
Asi ano, takže bych doporučila skočit na partnera a zítra to ještě pozichrovat a pak uvidíš. A potom návštěva CAR ![]()
@chnapiček - pozitivní ovulační test je, když jsou obě čárky stejně silné, testovací i silnější, než kontrolní. A ovulace nastává do dvou dnů od posledního pozitivního ovulačního testu. Takže bych doporučila sex dnes, i za dva dny další ![]()