Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, snad mi někdo povite, ze to je normální, protože nevím, co si o tom myslet. Včera jsem byla na et po 5 denní kultivaci. vše super, prý máme tři na zmrazení v dobré kvalitě, vůbec nenaznacili, ze by něco melo selhat a at Rano zavolán. Rano volam a prý všecky 3 embrya vyhodili, nebylo to prý k zamrazeni, začaly se chovat nežádoucí. Me ale zarazí, ze včera to bylo OK. Myslela jsem, ze mrazu embrya 5. Den v den et. Nechali, proč čekali do 6. Dne. Stalo se vám něco podobnbeho? Je to moje 1. Ivf. Chodim do iscare.
Věřila bych jim, embryologové mají zkušenost a dokážou posoudit, jestli jsou embrya vhodná k zamražení. Já podstoupila 5 IVF a až při posledním mi zůstaly dvě embrya vhodná k mražení, předtím nikdy nic, nevyvíjely se dobře. A ano, myslím, že se mrazí ten 6. den. Kvalitní embrya by ti určitě nevyhodili.
@kathon Mě embrya taky mrazili až 6. den. Pokud sis měla volat, tak je jasné, že ví, že nemusí všechna embrya nevydržet. Pokud nevydrželi do 6. dne tak není co řešit, kvalitní embryo vydrží. A embrya „rostou“ každý den, takže klidně mohli být 5. den ještě OK, ale 6. už ne.
Já vim. Me šokovalo, ze 5. Den už byly blastocysty. Všude ČTu ze 4. Den je zlomový. Kdyby se to stalo 3. Den, tak to nereknu ani pul slova. A na netu hledám a vypadá to, ze jsem jediná, komu se to stalo
Aha, takže to je běžný postup… Děkuji, jsem klidnější a budu doufat, ze mimi v bříšku se udrží. dekuju
@kathon Ani blastocysta není záruka kvalitního embrya. Na ET vyberou vždy to embryo které „vypadá“ nejlépe a se zbytkem se čeká ještě jeden den. Ono to mrazení a následné rozmrazení je pro embrya dost velký zápřah
Bohužel se vývoj může zastavit v jakémkoliv okamžiku, at už 2 nebo 50 dní po oplodnění. jak v děloze, tak v laboratoři.
uřčitě to embryologové nedělají naschvál, taky jsou rádi, když má jejich piplavá práce úspěch
bohuzel se mi to stalo taky, 2× odbed, pokazde 10 vajicek, 8 oplodneno a ve finale neprezilo ani jedno, prestaly se vyvijet 5-6 den. nemela jsem ani nic na transfer.
Honzinko to me moc mrzí, to je hrozné zklamaní
a jak jsi na tom ted?
Ahojky,
tak nam pri obouch IVF mrazili taky paty den. Zavadeli ted naposledy HB a zamrazeny tri blastocysty. Myslim si, ze je to normalni postup. Nestresuj se a ver, ze se mimisek u tebe zabydli ![]()