Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, mám endometriozu a cca na začátku srpna mám podstoupit ivf. ALE… doktor mi objevil cysty a asi budu muset na operaci… nevíte, jak dlouho po laparoskopii může jít člověk na ivf? Děkuji za odpovědi
@Maria37 myslim, ze se musi dodrzet minimalne sestinedeli. Ale to je v pripade diagnosticke laparoskopie. Rozhodne bych to nevidela dyl nez tri mesice. Jinak drzim pesti. Ja mam take endometriozu a po prelceni Vissane jsem hned na prvni pokus otehotnela z KET (a to jsem pred tim mela 3 neuspesne transfery). At to vsechno klapne ![]()
@Divver píše:
@Maria37 myslim, ze se musi dodrzet minimalne sestinedeli. Ale to je v pripade diagnosticke laparoskopie. Rozhodne bych to nevidela dyl nez tri mesice. Jinak drzim pesti. Ja mam take endometriozu a po prelceni Vissane jsem hned na prvni pokus otehotnela z KET (a to jsem pred tim mela 3 neuspesne transfery). At to vsechno klapne
co je to prosím tě to KET? já to ještě nemám všechno nastudovaný, u mě je naplánováno klasické ivf
@Maria37 krio embrio transfer. To znamena, ze ti zavedou rozmrazena ambria. Po stimulaci ti odeberou vajicka (OPU… Ovum pick up), ty pak oplodni a uvidis, kolik embrii ti vznikne. Pak ti zavedou nejspis jedno embrio a tomu se rika embrio transfer (ET) a zbytek ti zamrazi na pozdeji ![]()
Ahoj holky, přidávám se s dotazem. V lednu mám jít na druhé ivf (první neúspěšně) a cítím, že mám opět cystu. Bohužel můj gynekolog i v CAR se staví tak, že to nevadí - nenavrhli žádnou léčbu Vissane nebo laparoskopii a mám to zkusit prostě znovu. Měla jste některá podobný problém? Jak jste to řešily? Děkuji za odpovědi.
@Andělka16 Ahoj. Já měla taky skoro pokaždé cysty, na vaječníku, když jsem měla jít na IVF. Pokaždé, když ji tam uviděli, tak se čekalo, co udělá, zda praskne sama nebo ne. S cystou mě na IVF poslat nechtěli. Několikrát jsem odcházela zklamaná, že tam cysta byla a oni chtěli pořád čekat. Jednou jsem musela na laparku, podruhé mi cosi píchli aby praskla a potřetí jsem tam žádnou neměla a zadařilo se ![]()
Ahojte holky, v lednu mám taky podstoupit 2. IVF - 1. neúspěšné a jeden KET v listopadu taky nic, ale mám cystu, takže doktor mě chce vidět a rozhodne se co dál. Jsem po 2 operacích endometriózy, poslední byla před 3. lety. Na cystu doktor říkal, že se IVF nepodstupuje, neboť ty hormony by brala ta cysta, rostla by, jestli jsem to teda správně pochopila.. no a kdyby to byla cysta endometriální, tak by to prý nevadilo, ale poznat to ultrazvukem a rozlišit to, nejde. Mluvil o vypíchnutí cysty v krátké narkóze, takže fakt nevím co mě zatím čeká, jedině věřit, že zmizne. Bude fajn, když některá přidáte vaše zkušenosti, ať jsme chytřejší, připravenější ![]()
Ahoj sofko, jsem na tom úplně stejně. mam mít v lednu KET a začala jsem hodně krvácet v půlce cyklu a zjistili mi obr cystu! ![]()
Tak jsem dostala norethisteron tím mi to padá..v car jsem ještě nebyla, jen u gyndy a tam mám dojít po od krvácení. taky mám endosku
![]()
Ahoj holky, já měla před prvním ivf najednou 4 cm cystu, ale zmizela mi během MS, na ivf jsem šla s malou cystou a tu mi vypíchli při odběru vajíček. Sofko, to vypíchnutí cysty je to samé jako odběr vajíček, to je v pohodě.
Holky, takže závěr dnešní z CAR takový, že se půjde do stimulace na IVF, i když cysta stále je, je nejspíše endometriální, protože mám vysoké i CA 125, tak snad vše klapne, jsem z toho nesvá, neměl to taky někdo tak? Děkuji
@sofka34 píše:
Holky, takže závěr dnešní z CAR takový, že se půjde do stimulace na IVF, i když cysta stále je, je nejspíše endometriální, protože mám vysoké i CA 125, tak snad vše klapne, jsem z toho nesvá, neměl to taky někdo tak? Děkuji
Ahoj, já podstoupila jedno ivf s cystou (neúspěšné) a dnes se jdu domluvit na druhé ivf a cystu opět mám, tak dám vědět, jak to dopadlo. Znám holky, kdy se ivf zadařilo i s endocystou.
Ahoj holky já jdu zas dnes domluvit KET, mám cystu navíc jsem nepravidelně. krvacela, tak jsem zvědavá..dam vědět a držím palce!!☺
@Janez píše:
Ahoj holky já jdu zas dnes domluvit KET, mám cystu navíc jsem nepravidelně. krvacela, tak jsem zvědavá..dam vědět a držím palce!!☺
jejda nějak se nám ty cysty „sešly“
Ahoj, tak jdu z CAR - mám malou cystu, dr. říkal, že ji řešit nebudeme a od soboty či neděle začínám stimulovat!