Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všechny
Po různých hokusech pokusech jsem se dostala k tabletkám Trisequens, chtěla bych vědět jestli s nimi máte někdo zkušenost. Jestli třeba někomu po užívání naběhl cyklus nebo jestli se někomu podařilo otěhotnět ![]()
děkuji za každou reakci ![]()
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli Vám tablety Trisequens nějak pomohli? Po roce co stále nemám menstruaci mi je doktorka předepsala s tím že budu mít srovnaný cyklus a měla bych konečně otehotnet..
@Elis14 teď nějak nechápu…jako otěhotnět PŘI braní antikoncepce? To asi těžko, ne? Nebo si myslela, že problém v hormonálních hladinách (což je obvykle důvod chybějící mentruace zdravé mladé netěhotné ženy) vyřeší tím, že tělo oblbne umělýma hormonama, který mu budou nějakou dobu nakukávat, že je těhotné, zablokujou mu tvorbu vajíček a růst sliznice a ono pak celé žhavé se pustí do plození?
Takhle to přece nemůže fungovat. Obvykle se nejdřív vyšetří hormonální hladiny, udělá ultrazvuk jestli vůbec dorůstá sliznice a pak se cíleně nasazují hormony na tvorbu vajíček a ve druhé fázi cyklu po ovulaci (odsledované ultrazvukem) pak hormony na růst sliznice.
Dívám se na příbalový leták http://farmaceutika.info/trisequens a o antikoncepci se nejedná. Je to hormonální substituční terapie, užívaná většinou ženami po menopauze. Pokud je předepsaná lékařkou po zjištění hladin hormonů, asi ví, co dělá ![]()
@Elis14 co nejdřív lékařka dělala? hormonální profil, ten ultrazvuk? Zjistila, proč nemenstruuješ?
ten lék jak psáno výše je substituční terapie pro ženy po přechodu (kde už se o nějaké navozování ovulací určitě nejedná), navíc obsahuje složku norethisteron, to je progestin I. generace (sám o sobě nekombinovaný s estrogeny se používá třeba na oddálení menstruace a je to fakt dost dryják, kombinovaný s estrogeny (jak to mají ty bílé tablety, viz leták daný výš od Stonožky) se používal jako antikoncepční prostředek někdy v 60.-70. letech.
nevím no…je to minimálně trošku nestandardní postup, ale fakt záleží na tom, co už o tvém stavu lékařka z vyšetření ví. Pokud jen to, že se ti nedaří otěhotnět a nemáš přirozeně menses a nic jinýho nedělala, tak je to zvláštní terapie, no. Nic víc, nic míň.
No prave ze mi v podstate zadne vysetreni nedelala… jednou me poslala na krev a rekla ze ta je v poradku. Takze za ten rok jsem byla na 4 vyvolavackach a menstruace se dostavila vzdy jen po ni. A pak mi napsala tyto prasky ze je mam brat a vysadit az otehotnim ze ty zaridej abych menstruovala. To je vse co mi k tomu rekla…