Beznadějné snažení 5 let a 2 umělá oplodnění

223
19.4.15 21:44

Beznadějné snažení

Zdravím všechny snažilky i maminky. Snažíme se s mužem o první miminko už 5 let, byly jsme 2× na umělém oplodnění bez úspěchu. Po druhé jsem sice otěhotněla, ale v 5tt potratila. Chyba je na straně manžela má málo spermií a jsou ještě ke všemu líné. Jsem už opravdu nešťastná a začínám ztrácet naději, pořád si říkám, že žít se dá i bez dětí, ale vím, že já se s tím asi nikdy nesmířím. Uvažujeme o adopci, ale vím, že tím touha po vlastním dítěti stejně nezmizí. Je tady někdo se stejným trápením, nebo někdo komu se po tak dlouhé době podařilo přirozeně otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
19.4.15 21:50

U nás to trvá dva roky. Jednou jsme zkoušeli IUI. Rozhodli jsme se, že do ničeho jiného už nepůjdem, buď to půjde přirozeně nebo budeme bezdětní. Adopci nezvažujeme vůbec.

• Citovat
  • Upravit
polokoule
19.4.15 21:51

A ty jsi uplne v poradku?

• Citovat
  • Upravit
223
19.4.15 21:52

@polokoule podle lékaře ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.4.15 21:54

Slysela jsem od zname o jejich znamych, kteri se taky po nekolika letech rozhodli pro adopci a az potom se jim podarilo prirozene otehotnet. Tak ted maji adoptovane i vlastni dite. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 21:54

Tak prostě se nesmíte vzdávat a podstoupit třeba i více IVF, nám ted druhé taky nejde rok a půl, našli mi sníženou funkci štítné žlázy tak snad až se to spraví léky tak konečně otěhotním.

• Citovat
  • Upravit
1465
19.4.15 21:56

Ahoj. Ja ti dodam trochu nadeje. U nas chyba taky u manzela. Podstoupili jsme ivf. Vydolovali ze mne 14 vajicek z toho 11 se oplodnilo. Vsecha embria krasne kvality. Pri ET zavedli 1 a to se nechytlo. Pak dva neuspesne KET. Po poslednim jsem dupla na domtora, ze chci laparoskopii. Jen pro svuj klid. Ta k memu zdeseni objevila endometriozu 1.stupne. Vyfasla jsem visanne na tri mesice a pak dalsi KET. No a ted jsem v 15.tydnu. Vyhrano nemame, ale je to na dobre ceste. Neztracej nadeji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 21:59

Oml. se za anonym..

My se snažíme 2 roky.. asi vím, jak se cítíš.

Zvažujeme IUI, dál asi nic.
Různé testy máme hotové..

Jak to řešíte u manžela, nebyl třeba na urologii, aby zjistili příčinu?

Krom možného IUI na podzim ještě přemýšlím, co jsem ještě nevyzkoušela…?

Asi jen Pre-seed a Nosifol :-D

K.

• Citovat
  • Upravit
3753
19.4.15 22:01

@kacorax v první řadě je mi líto, že se nedaří, ale zase na druhou stranu přes IVF se snažíte docela krátkou dobu, takže bych rozhodně neházela flintu do žita
pokud má manžel špatné spermio, tak bych prostě ty předešlá léta snažení prostě nepočítala, ber to tak, že se snažíte až od léta 2014 - tak jak to máš v podpisu, málokomu se podaří otěhotnět na 1.IVF a psala jsi, že těhu jsi byla, sice krátce, ale byla - to je dobré znamení
drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
19.4.15 22:01

@Divver tak to blahopřeji :) já si sice říkám, že zázraky se dějí, ale nám se asi vyhybají. Do dalšího ivf už nechceme finance by se asi našli, ale nehorázně jsem kvůli hormonům přibrala ale budiž to člověk obětuje, ale psychicky nás to oba taky zničilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
19.4.15 22:04

@kacorax no ono to IVF se prostě bez nervů neobejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
19.4.15 22:06

@kacorax tak si chvilku odpocni a uvidis. Ja mela mezi 2.a3. Pokusem pul roku pauzu. Nasla jsem si psychologa a zacla chodit na jogu. Kolik je ti roku? Ja to rozhodne beznadejne nevidim. Kor kdyz jsi uz tehotna byla. Hodne tehu takhle konci a pak uz maji zdravy deti ;) muj muz ted byla navic na operaci varokokely a spermiogram my vylo z puvodnich 7mil na 60mil. Zkontroloval ho urolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
19.4.15 22:08

Jestli si myslíš, že předadopční kolečko je bez nervů a stresu, tak to se hodně pleteš a když nám pan psycholog řekl, že se taky může stát, že na někoho prostě to miminko nevyjde tak se půlka ženskejch málem rozbrečela přímo na sezení, ale má pravdu, malých bílých zdravých miminek je málo a bezdětných párů je víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 22:09

U nás 9 let snažení, několik IVF, KETu, nakonec jsme se rozhodli pro adopci, máme skoro tříletého chlapečka, jako ano, někdy si říkám že bych taky chtěla zažít, jaký je to být těhotná, na druhou stranu život bez dětí jsme si ani jeden nedokázal představit, takže pro nás byla adopce jasnou volbou.

• Citovat
  • Upravit
3195
19.4.15 22:09

Nám pomohlo cvičeni podle Mojzisove. Ale nám nic nenašli, byli jsme podle doktoru oba zdraví. Pomohlo to i me kolegyni a neteří, které nemohli otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí