Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Izzz @Lili5 holky úplně jste mě rozbrečely, vzpomněla jsem jaký byla sezení na adopční přípravce
mě se vždycky líbilo, jak nám říkali, že adopce je jen jedním z mnoha způsobů jak být rodiči
Zdravím, jsem na tom podobně, jen jsme trochu starší, partner má málo spermií, tedy ještě do nedávna měl a ty co měl byly dost líné. Rok a půl zpátky byl asi na 4-5 spermiogramech a až na jeden byly výsledky plus minus stejné jen 8 mil., a pohyblivost nic moc. A ten předposlední byl dokonce jen 3,5mil. a 3% pohyblivost. Mám za sebou dva SP v 5 a 6tt., 1. IVF, 2× IUI. Genetiku, imunologii, urologii, laparku. A nikde nic nenašli, jen je nám skoro 40 a já mám leidenskou mutaci a vysoký tlak.
Teď jsme byli v pátek na IUI, od února bere přítel kromě vitamínu E, selenu, zinku a hořčíku taky Lykopen a před odběrem si dal v pátek Redbull a netuším, co z toho pomohlo, ale počet spermií se zvedl na 23mil. a pohyblivost krásná! Tak doufáme, že se snad konečně zadaří.
@boruvkay moc Vám držím palce ať to tentokrát klapne, ty jo kdyby ano, tak normálně by na to mohl Redbull dělat reklamu - to by byl prodej ![]()
@Conulka díky......taky jsem říkala, že jim snad pak pošlu děkovný dopis
![]()
@boruvkay taky moc držím palce ať vám to vyjde a usměje se na vás štěstí ![]()
@vagabund manžel nekouří nosí boxerky, nepije kávu akorát sem tam alkohol a jeho závislost je coca cola. Já mu pořád říkám ať ji omezí a co si nemůže odpustit je každý den maso.
@kacorax díky....... ![]()
Nesmíš ztrácet naději, kamarádka přirozeně počala první dítko až po 4 letech, bylo jí 32 a už se chystali do CAR, když to vyšlo, po 2 potratech. Těhotenství hodně problémové, ale má zdravou holčičku. Rok od porodu začali pracovat na druhém, když to první trvalo tak dlouho…a jaké bylo jejich překvapení, když otěhotněla hned ten první měsíc! A těhotenství bezproblémové a má druhou krásnou holčičku…prostě zázraky se dějí.
@kacorax maso je ale v pořádku ne? Coca-Cola je svinstvo, u nás dělal chlap, ten jen kouřil a pil colu…měl vždycky plné auto prázdných flašek…a nakonec skončil v nemocnici se žaludkem.
Děkuji všem za rady a své zkušenosti, člověku pomůže když vidí, že není jediný s problémy. Všem přeji aby se brzy dočkali miminka a byly moc šťastní ![]()
@boruvkay no myslím že každý den maso taky není ideální, přece jen to nejvíc zatěžuje organismus, maso se také v těle rozkládá nejdéle.
@kacorax ale jsou to zdravé bílkoviny…pokud se tedy necpe denně bůčkem. Můj táta jedl taky denně maso, a problém počít dítě neměl. A každý máme jiné trávení.
@kacorax píše:
@vagabund manžel nekouří nosí boxerky, nepije kávu akorát sem tam alkohol a jeho závislost je coca cola. Já mu pořád říkám ať ji omezí a co si nemůže odpustit je každý den maso.
Ta Cola je průšvih - viz ta citace o kolových nápojích - muži nepijící kolu 50mil. spermií x 35mil ti, co pili. To už je hodně velký rozdíl. Kdyby s ní sekl, tak má šanci na lepší spermiogram určitě. Jsou na to studie - jestli umí/š dobře anglicky, můžu poslat odkaz. Chceš? Jestli potřebuje kofein, tak je lepší si dát kafe - to vadí daleko méně, v rozumných dávkách dokonce vůbec.
Dal by se přesvědčit, aby střídal maso aspoň s rybou? To je taky maso ![]()
Ohledně jeho touhy po coca cole a každodenním mase, je otázka, jestli mu motivace, že by měl třeba díky tomu vlastního potomka byla dostatečná. Stačilo by vydržet pár měsíců na změněné stravě - z mého pohledu to za pokus stojí. Zkus to s ním probrat.
@vagabund Určitě ho zkusím dotlačit aspoň omezit tu colu co se ryb týče, tak ty moc nemusí. Colu pije jak on říká, protože to jsou pro něj rychlé cukry
Kávu nesnáší, když si já ráno dám kávu nechce mi dát ani pusu ![]()
@kacorax Hm, tak rychlé cukry, jo? Tak mu dej do práce trs banánů ![]()
Je to závislost - na kofeinu, na cukru. Bude se s tím muset poprat.
Co zelený čaj, to mu taky vadí?
@Divver partner také podstoupil operaci varikokély.
Tuším, že kontrolní spermio se dělá za 3 měsíce, tak jsem zvědavá..ještě máme čas.
Snad nebudeme litovat..
Inko K.