Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kacorax Ono to chce spíš překopat jídelníček, než jíst vitamíny v tabletách. Ty látky v potravinách mají synergický efekt - když z toho vezmeš jen pár složek, nikdy to nebude tak účinné.
Je jaro, vrhněte se na saláty ![]()
@kacorax muj muz rika, ze na dobre lidi cekaji dobre veci
chce to v to jen verit
![]()
@kacorax píše:
@Conulka ne myslím tím romské dítě, já sama jsem Romka můj muž je bílý. Omlouvám se jestli jsem tě urazila nemyslela jsem tím, že každý je hned rasista. Je nám jedno jaké barvy pleti to dítě bude. Já sama pocházím ze slušné rodiny všichni pracujeme a máme i vzdělání, ale samozřejmě se oba s mužem bojíme genů, nikdy nevíme co byly rodiče dítěte zač, ale je to prostě risk. Pokud dostaneme bílé nebo míšené dítě také z něj může vyrůst problémový jedinec.
Ta změna životosprávy by manželovi mohla pomoct. Ještě mě napadlo - vyměnit slipy za volné trenky, omezit teplé až horké sprchy či koupele, protože spermie ke své kvalitě potřebují chlad. Taky sauna hubí spermie…Jestli má manžel sedavé zaměstnání, další problém…Noťas na klíně či mobil v přední kapse - opět špatně…těch věcí je mnohem víc, co se dá životosprávou vylepšit a zvýšit vaše šance na početí.
Jinak když jsi Romka, tak i adoptované Romské dítě bude vypadat přirozeně, což je super. Btw. na VŠ jsem též měla Romskou spolužačku, taky říkala, že je ze vzdělané a pracující rodiny. To je dobrý trend
.
@kacorax v pohodě já se nezlobím, máš velké štěstí, že tvůj muž souhlasí s adopcí, někteří chlapi o tom nechtějí ani slyšet
Máš pravdu, nikdo neví, co z adoptovaného dítěte vyroste, ale to nevíš ani u vlastního. My se taky báli, ale do adopce šli a ikdyž se pak zadařilo vlastní, tak jsme adopci nerušili, jen jsme na sociálce nahlásili, že už mimi máme, oni si to tam poznamenali a tím jsme se pravděpodobně dostali až na úplný konec v pomyslném žebříčku uchazečů o adopci
Hele, ale myslím, že máš dobrý plán s tím odpočinkem, stejně jít psychicky rozhozená na IVF nebo KET je blbost, tím si akorát snižuješ šance
jen jestli můžu z vlastní zkušenosti poradit - pokud půjdete do té adopce - běžte co nejdřív - v našem kursu bylo 8páru a my byli nejmladší, ale stejně nám bylo 33 a 34 a řekli nám, že většinou mají přednost mladší páry, byli tam s námi i 40ti letí a ty baby byly úplně bledý, bylo mi jich strašně líto
Podle nové studie odborníků z Kodaňské univerzity v Dánsku plodnost mužů výrazně snižuje pití kolových nápojů, a to v objemu 1 litr a více denně. Tým vědců testoval 2 500 mužů. U mužů, kteří kolové nápoje nikdy nepili, byl obsah spermií 50 milionů, muži, kteří tomuto nápoji holdují pravidelně, měli v průměru jen okolo 35 milionů spermií. Podle vědců tento stav neovlivňoval přímo kofein z těchto nápojů, ale jiné nespecifikované látky v nich přítomné…
Negativní účinek podobný cigaretám a lékům má i alkohol. Je dokázáno, že už dvě piva denně (při pravidelné konzumaci) mohou ovlivnit počet spermií. Alkohol kromě toho
způsobuje abnormality spermií a snižuje produkci hormonů potřebných k početí. Abstinence od alkoholu (alespoň na několik týdnů před plánovaným početím, pokud již není úplná) je vhodnou cestou k početí.
http://www.mamaaja.cz/…lodnost.html
Ano Romové se čím dál tím víc prosazují v jednotlivých oborech, ale takový lidi zase nedávají svoje děti k adopci, že…
velice povzbudivé bylo, když nám říkali baby ze sociálky, že 90% dětí v kojeneckých ústavech a dětských domovech je od smažek, feťáků a šlapek
doby kdy se do ústavů dostávaly děti od svobodných matek (protože to byla ostuda), od ambiciózních žen, kterým ujely nohy jsou dávno pryč, je jiná doba, mladým maminkám pomáhají rodiče, ambiciozní žena si najme chůvu, být svobodná matka není ostuda…
@kacorax ahoj, je mi líto, že se trápíš. Já jsem se taky trápila. Před 8 měsíci mi zazvonil telefon a v něm mi oznámili, že jsem máma. Jsem adoptivní máma a od tý doby je mi naprosto jedno, jestli svoje další dítě porodím já nebo jiná paní. K adopci je spousta postojů. Někteří razantně odmítají, někteří i přes to, že adoptovali, pořád touží po vlastním (nemám to slovo ráda).
V dnešní době se jen výjimečně stane, že se do adopce dostane dítě studentky medicíny, ale i to se stane.
My nevíme, co nám na kraji nadělili. I když jsem měla o svém životě jiné představy, tak jsme se vydali touhle cestou a budeme objevovat ![]()
Náš syn je samozřejmě nádherný a šikovný po mě ![]()
Ahojky, znám to trápení… Bylo veliké a bylo dlouhé… Vzali jsme se v roce 1998. Otěhotněla jsem brzy a taky jsme brzy o miminko přišli… Za dva roky, byly tedy hodně dlouhé, protože se nedařilo, jsem onemocněla, zánět plic… byla jsem vyřízená a po zánětu už dobrá a pořád jsem měla teploty, dr to vrtalo hlavou a mezi ostatními odběry mi vzala HCG… Čekala jsem dvojčátka. Jedno sice odumřelo na konci prvního trimestru, ale druhé se udrželo a narodilo… po roce jsme se začali opět „snažit“, nejdříve to 3 roky nešlo, pak přišly dva potraty a my si řekli dost, jdeme pro papíry… Požádali jsme si o osvojení prcka. Prošli jsme testy atd. a v poslední fázi, školení, jsme zjistili, že čekáme miminko… vše bylo ok, do 9 týdne, kdy se zjistilo, že plod v děloze odumřel a na vaječníku se objevil útvar, který připomínal graviditu. Během chvilky na sál, mimoděložní…Prý veliká patologie… Ještě v šestinedělí jsme dostali krásnou, okatou holčičku
. Za rok jsme si podali ještě jednu žádost a rok na to dostali dvě krásné princezničky, rok a dva roky staré. Za další rok se jim narodil bráška, ale po porodu ho maminka zabila… a já měsíc na to zjistila, že jsem těhotná… Nechápala jsem, zároven jsem nevěřila, že po deseti letech by to mohlo klapnout… a ono to opravdu klaplo! Tak jsme najednou během 3,5 let měli z jedináčka doma pět dětí!!! Syn se narodil sice předčasně, ve 34 týdnu, ale je fit. Dva roky na to jsem se vrátila do práce a JEDNOU nám praskl kondom… takže se nám (opět teda předčasně), narodil další syn. Nakonec máme dětí šest. Já už na to koukám zpětně jako na pohádku, nebylo to vždy těžké… každý měsíc čekání, čekání na zázrak, bolest při potkání každé těhotné, nebo kočárku… Musím říct, že na mé psychice sterilita zanechala hluboké stopy. Dodnes jsem v tomto přecitlivělá… Na přípravě na osvojení nám říkali, že pár, který přežije sterilitu, přežije vše, že to jsou nejsilnější vztahy, manželství, která spolu budou do konce života. Drž se. Tohle vše píšu, abych Tě potěšila, že ikdyž to někdy vypadá zoufale, tak ve výsledku může člověk jezdit minibusem a mít kolem sebe úžasnou školku a perfektní sourozenecký tým!
@Lili5 Tak to gratuluji, užívejte si štěstí, je to krásné. My se snažíme o druhé už 7 let.
K osvojení dětí jste museli mít velikou odvahu. ![]()
@Marcam když to řeknu na rovinu - my jsme byli v takovém psychickém stavu, že ikdyby nám nabídli dvouhlavého křečka, tak ho bereme, byli jsme už na dně… A to štěstí je opravdu veliké. Děti jsou moc šikovné, máme z nich radost! Ikdyž není to lehké, ale je to krásné ![]()
Zakladatelko a zkoušeli jste třeba kapky gynex? Má to být přípravek na přírodní bázi a můžete ho brát oba. Je tady na něj plno kladných recenzí a zkoušku nic nedáš. Nevím jestli u nás na to měly kapky vliv, protože nám se podařilo otěhotnět skoro hned, ale objednala jsem je z důvodu, že jsem si myslela, že manžel bude mít problém. Má také varikokelu, do toho pracuje v horku, nosí trenkoslipy a miluje horké koupele.
@kacorax sestře pomohl kontryhel čaj. po sedmi letech se dočkali. ![]()
Ahoj zakladatelko, moc dobře chápu jak ti je, u nás doma se bojuje o dítě čtyři roky. Po několika potratech už jsme to vzdali a jdeme v květnu na umělé oplodnění. Nesmíme to vzdát!
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď