Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Milé snažilky,
obracím se s prosbou o radu na vás zkušenější.
S mým nynějším manželem se pokoušíme víc než rok o miminko. Musím hned úvodem napsat, že už jedno šestileté dítko mám s bývalým partnerem.
Moje Dr. nás odeslala na spermiogram, který máme za sebou, dopadl dobře. Ráda bych se zeptala, jak vaše Dr. postupovala dál a jaké vyšetření by měla čekat mě? Příští týden jdu na konzultaci spermiogramu ke své Dr. a tak bych ráda věděla, na co se mám připravit.
Děkuji ![]()
@janalesk
U mě následoval hormonální profil, následně sledování folikulu na UTZ (při užívání Clostilbegytu). Pak je ještě možnost zjištění průchodnosti vejcovodů, ale to už je na zvážení Dr.
@janalesk Hormonální profil u tebe a pomocí UTZ potvrzení ovulace (vše zatím bez hormonů). To je základní vyšetření.
@janalesk Me i manzelovi pak brali krev na hormony, me delali ultrazvuk v dobe ovulace, pak nasledoval zakrok na pruchodnost vejcovodu a konzultace na genetice. Manzel dopadl spatne, tak pak sel jeste k urologovi. Asi se budou postupy lisit, zalezi asi na aktualnich vysledkach..
Mně právě Dr. docela překvapila, protože naznačila, že chyba bude asi na manželově straně, protože já už jedno dítě mám, takže u mě by problém nehledala. A to ještě před výsledkem spermia! Docela mě tím zaskočila, protože je to už 6let, co jsem otěhotněla a dle mého situace aktuální může být jiná. Manžel teda děti nemá. Mám si na dalších svých vyšetřeních trvat, pokud by se Dr. k vyšetřování mojí osoby moc neměla, co myslíte?
@janalesk píše:
Mně právě Dr. docela překvapila, protože naznačila, že chyba bude asi na manželově straně, protože já už jedno dítě mám, takže u mě by problém nehledala. A to ještě před výsledkem spermia! Docela mě tím zaskočila, protože je to už 6let, co jsem otěhotněla a dle mého situace aktuální může být jiná. Manžel teda děti nemá. Mám si na dalších svých vyšetřeních trvat, pokud by se Dr. k vyšetřování mojí osoby moc neměla, co myslíte?
U nas, i kdyz je prokazatelne nejvetsi problem na strane manzela, tak mi delali vsechny mozny dostupny testy. I kdyz od zacatku dopadaly dobre. Ja bych se urcite nenachala odbyt. Problemy se muzou objevit i ze dne na den, natoz po sesti letech ![]()
@janalesk určitě ano. Alespoň ta základní, od kterých je pak možné se odpíchnout.
@janalesk
Pokud jsou výsledky spermio dobré, tak jí bude jasné, že musí začít vyšetřovat tebe. To, že už jedno dítě máš v tomhle případě vůbec nic neznamená.