Od kdy botičky, bačkůrky?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
876
22.9.10 23:18

Od kdy botičky, bačkůrky?

Maminy prosím o radu. naše holčička si začala stoupat- ješte nechodí. mám už koupit nejaké botky- neco na doma- jako bačkůrky?děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14598
22.9.10 23:28

Ahoj, zatím to ještě aktuálně neřeším. U starší mi radili, jakmile se začne stavět, tak hned kotníkové papučky - botičky, ať se fixuje kotník.

Teď mám info nechat bez, dokud s jistotou nestojí a nechodí, aby se posílily právě kotníky a vazy atd…
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.9.10 23:37

Nanejvýš ohebné capáčky celokožené, které jsou vpodstatě proti uklouznutí, ale nefixují nohu (liliputti, nolen, superfit atd…). Vypadá to nějak takto:

http://ditevsatku.cz/…a_svetla.jpg

A nejdůležitějš je ta ohebnost, musí být prostě měkké. Když je uchopíš mezi palcem a ukazováčkem, měly by jít snadno ohnout. Děti se ještě dost pohybují po klínkách, tak kdyby měli nohu zafixovanou, začnou vytáčet špičky.

http://www.detskydum.cz/…21f097fb.jpg

Dřív se doporučovalo nohu fixovat, takže děti nosily „přezkáče“ a chodily jak kosmonauti. Bohužel i dneska se najde fůra matek, které děti uvážou do pevných bot, jen si jednou stoupnou. Pokud není nějaký vyloženě ortopedický problém, pak je to špatně.
Takže díky za tenhle dotaz :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
23.9.10 04:30

to jsem rada za tuhle diskuzi,nasi je 10mesicu,a jeste si nestoupa,ale snazi se.ja ji ani capacky nedavala,protoze to porad nekde ztracela,tak ma ponozky,boticky ji koupim az k prvnim narozeninam. tak mi poradily okolni maminky. jinak z hlediska zdravotniho nemam zadne info,tak se budu tesit na prispevky.

• Citovat
  • Upravit
1535
23.9.10 07:28

Jako fyzioterapeutka souhlasim s Amabilis. Pokud hned od zacatku neni nejaky zavazny problem, tak s botickama pockej, az bude na nohach mnohonasobne vic nez na kolenou. Na doma klidne ty capacky, co jsou na obrazku nebo protiskluzove ponozky. Dokud hlavne leze, botickam se vyhni obloukem. Nech nozicky trenovat. Ale sleduj, jak nozicka vypada, kdyz stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
23.9.10 07:40

Amabilis: ahojky:), souhlasím s tebou i pak dále.. JSem pro Pediped a podobné botky, Elefanten atd:). Dítě dostává podněty do chodidla a to je přeci to nejlepší, hned po chození po trávě :wink: . Doufám, že tu konečně někdy vymizí trend kosmonautských bot pro zdravou nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
23.9.10 07:42

Moje princezna, když si začínala stoupat a pomalu chodit (kolem 11 měsice) tak běhala bez botiček, bačkůrek, aby získala jistotu je to lepší dle mého názoru :-) . Capáčky jsme taky měli, ale pořád si je sundavala :lol: takže asi tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
23.9.10 08:12

Moje děti měly boty, až sami chodily. Do té doby buď ohebné nechodicí capáčky nebo teplé protiskluzové ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.10 08:49

Jé, ahoj Lakynko, jak se máš :lol:

Tak pokud můžu poradit, tak například Liliputti se sundavají dost špatně, mají vzadu gumičku, takže hezky přilnou. I náš lumpík je nechal na noze (pořád lítá bos na studené podlaze :zed: ). A hlavně vyrábí nepřeberné množství pro kluky i holčičky, takže to navíc i vypadá hezky, takže dětičkám se to líbí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
23.9.10 10:01

Amabilis: Mám se tak nějak v mezích možností, s těma dvouma lumpama doma někdy dost na nervy :mrgreen: . Jinak fajn, čeká mě začátek výcviku dul. Tak se strašně těším:)- mimojiné taky na to, že budu pár hodin bez dětí :lol: . A co ty? Přesídlilas sem? Mě se na rodince už nějak nelíbilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.10 10:07

Laky, my z rodinky (ledňátka) přesídlili na Dámu a diskuzi zamkli, aby nikdo nemohl šmírovat. Snažilky občas chodím povzbudit a na listopad jsem teď začala chodit sem. Je to spíš z vypočítavosti, každý by mě šmíroval spíš na rodině :lol: :lol: :lol: Nějak mám ráda alespoň trošku soukromí :nevim:
Jo a dula, to je skvělý. ALe do mýho porodu už to asi nestihneš, co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
23.9.10 10:38

Am: no je to na 3,5let:D. Musela by ses spoehnout na můj talent a předpoklady :lol: :lol: :lol: :lol: . To chápu s těma diskuzema. Právě, mě vadilo, jak je to odkrytý a kolik úchylů tam je:D. Tady jsem taky zamknutá a poznala jsem lepší partu, než na červenci na rodině :nevim: :dance: .
Dám sem foto těch Pediped, ať je to trošku k tématu:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
23.9.10 10:56

Dokud kluk nezačal k pohybu převážně používat samostatnou chůzi, byl v ponožkách. A to i venku - byli jsme sice za socky, co nemaj za boty, ale co… Měla jsem výhodu, že bylo léto. Ale i tak - dítě, které převážně jen leze stejně do mokrého nedám. Takže v mokru na zem nepůjde. V sucho to zvládne i v capoších.

• Citovat
  • Upravit
17050
23.9.10 11:02

malá taky byla v ponožkách dlouho. Dokud nechodila sama venku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
23.9.10 13:22

Holky děkuji za odpovědi. Myslím že vydržíme ješte v ponožkách.Zatím se postaví ale nechodí. Capačky nevím nevím- asi by byli brzo dolu, máme problem ji udržet i v ponožkách :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková