Od kdy čaj a jaký?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
922
7.3.06 15:11

Moc díky všem za odpovědi! Čajík zatím dávat nebudeme, myslím, že nejdřív začneme tak po tom ukončeném 4. měsíci.
Někdo tu psal, že se dostatek tekutin pozná podle počůraných plínek, těch tedy máme dostatek, tak 8-10 za den :P .
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
7.3.06 17:05

Ahojky,
mi jsme na UM od narození a s čajem jsem začala až s příkrmama. Malá totiž nejí ani polívčičky ona to musí mít husté že v tom lžice stojí.
S příkrmi jsme začali ve 4 měsících a to jen z důvovů jejího hladu vypila 5× denně 230ml mlíka a furt málo.
Jinak si myslím že dávat čaj dřív je zbytečné.

Achesa a Anička (za 3dny 5 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
7.3.06 17:33

Anyzka mame doma podobneho exota a pred chvilkou ma prave sokoval, som pila pomarancovy dzus a on si zacal pytat, tak som mu skusila dat a vypil ho fakt, ze dost 8O . Bol to nesladeny dzus, ziadne konzervanty nic. A to som si myslela, ze on nic ine nebude pit.
Vy mate na citrusy este cas, len som ta chcela potesit, ze mozno aj mala casom zacne pit aj nieco ine ako vodu :-) Aj ked ani voda nie je na skodu :-)
Ale sama to vidim na prikrmoch, do roka som mu davala nesladene ovocie a jogurty a jedol to, po roku som zacala davat aj tie, ktore obsahuju cukor, a zrazu uz nechce tie nesladene :-(
Vlasta-ja som sa na masazach tiez stretla s nazorom, ze caje su vlastne lieky, cize by sa mali pouzivat len pri problemoch-konkretny caj. Zelene a cierne zase obsahuju tein-podobny kofeinu.
Aj ked sme cela rodina velki cajickari, premyslala som nad tym a ma tento nazor nieco do seba. Odporucali mi, ked tak caje vela striedat, davat bylinkove uz vyprchane (take co mam doma dlhsie). Takze do roka maly caj nemal, teraz obcas dostal, ale moc mu nechutia.
Ale verim tomu, ze casom, ked bude starsi, tak mu zachuti. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
7.3.06 21:33

Holky,někde jsem četla, že zelený čaj můžou děti až od 8 let? Co myslíte
vy? Ptám se kvůli Klárce, má 4 roky a občas ho loudí. Dík Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
7.3.06 22:14

Ahoj holky,
ANYZKO a ghotic, gratuluji!!! Vaše děti nejsou exoti, že pijí vodu! Jsou na tom tisíckrát lépe než děti rodičů, kteří je nalévají v batolecím věku kofolou - na vlastní oči jsem to nejednou viděla. :evil:
My začínaly s převařenou kojeneckou vodou, kolem roku jsem s neslazenými dětskými čaji (ne granulované, které ve většiné případů nějaký ten cukr na 100% obsahují). Vydržela jsem tak do roku a půl. Pak jsem bohužel podlehla vlivu babiček a párkrát přisladila :roll: . No a v co to přerostlo? - sice vše ředěné 1:1 - Jupik, Figo… ale nebyla jsem na sebe pyšná. Když jsem pak slyšela, kolik kostek cukru obsahuje jeden Jupík, zděsila jsem se - 23 kostek!!! Proboha, proč to těm dětem tak strašně přeslazují? Čajíky malé i sobě sladím hroznovým cukrem a doufám, že je to pro náš organismus nenásilnější varianta.
Chci se zeptat k těm HEŘMÁNKOVÝM čajům. Naše MUDr. mě upozornila, že při delším užívání se může u dítka projevit závislot. Podrážděnost, roztěkanost, zvýšená aktivita. Slyšlela jste o tom některá z vás?

Karolínka""http://b3.lilypie.com/jCQQp1/.png:http://b3.lilypie.com/jCQQp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
6.6.11 15:46

Heřmánek

Dohadujeme se se známou, poradíte? Od kdy se může mimču (od narození na UM) dávat heřmánkový čaj, takový ten klasický „dospělácký“ třeba značka Jemča a podobné :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.6.11 20:57
Verca182 píše:
Dohadujeme se se známou, poradíte? Od kdy se může mimču (od narození na UM) dávat heřmánkový čaj, takový ten klasický „dospělácký“ třeba značka Jemča a podobné :?:

Ahoj, já četla, že heřmánkový čaj (obecně) až od jednoho roku, protože snižuje obsah hemoglobinu (železo), který váže kyslík… My bereme železo v tabletách, takže ho raděj zatím nedávám (jen fenyklový).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.13 09:44

Dobrý den,
mám pár dotazů. Chci se zptat odkdy jste dávali mimčám čaj? Jsme od narození na UM. Pak kdy jste začínali s příkrmy? Nám je něco málo přez tři měsíce a dcera už ochutnala lžičku mrkvičky, jablečnou a hruškovou přesnídávku a strašně ji to chutná. Někdo mi říká, že je to brzy jiní, že od mala dávali pomalu knedlík s majdou :lol: zajímá mě názor maminek co se řídí selskym rozumem a ne tabulkama :) děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anejdana
17.9.13 09:47
@Anonymní píše:
Dobrý den,
mám pár dotazů. Chci se zptat odkdy jste dávali mimčám čaj? Jsme od narození na UM. Pak kdy jste začínali s příkrmy? Nám je něco málo přez tři měsíce a dcera už ochutnala lžičku mrkvičky, jablečnou a hruškovou přesnídávku a strašně ji to chutná. Někdo mi říká, že je to brzy jiní, že od mala dávali pomalu knedlík s majdou :lol: zajímá mě názor maminek co se řídí selskym rozumem a ne tabulkama :) děkuji :mavam:

Taky už bych chtěla začít s příkrmy. jsou nám tři měsíce. Čaj dávám tak obden aby si párkrát cucnul.. Mě by zase zajímalo odkdy učící hrneček? Včera jsem to zkoušeli a už si ho krásně drží.

• Citovat
  • Upravit
33005
17.9.13 14:35

@Anejdana Do ukončeného čtvrtého měsíce by dítě mělo být výhradně na mléčné stravě (kojení, UM). Nějak nechápu, proč se někdo snaží cpát mimino „normálním“ jídlem už od tří měsíců. Není to malý dospělý. Dítě to sice sní, ale to neznamená, že je na to jeho metabolismus připravený. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anejdana
17.9.13 15:43
@Svistice píše:
@Anejdana Do ukončeného čtvrtého měsíce by dítě mělo být výhradně na mléčné stravě (kojení, UM). Nějak nechápu, proč se někdo snaží cpát mimino „normálním“ jídlem už od tří měsíců. Není to malý dospělý. Dítě to sice sní, ale to neznamená, že je na to jeho metabolismus připravený. :nevim:

Každýho názor ;) mě sama doktorka řekla, že čaj klidně dávat můžu. Takže vy si to dělejte po svém a já si to udělám taky po svém :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anejdana
17.9.13 15:44
@Svistice píše:
@Anejdana Do ukončeného čtvrtého měsíce by dítě mělo být výhradně na mléčné stravě (kojení, UM). Nějak nechápu, proč se někdo snaží cpát mimino „normálním“ jídlem už od tří měsíců. Není to malý dospělý. Dítě to sice sní, ale to neznamená, že je na to jeho metabolismus připravený. :nevim:

A jídlo do něj necpu, tedy pokud čaj nepovažujete za jídlo :lol:

• Citovat
  • Upravit
33005
17.9.13 17:17

@Anejdana Sorry, chtěla jsem reagovat na ten anonymní příspěvek nahoře. Nějak mi to ujelo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niou
17.9.13 22:07

My jsme od 4 mesice na UM, zacala jsem nabizet vodu popr caj, ale nechtel. Ted se semtam napije. Plenek mame pocuranych za den dost. Proste mu behem dne caj nabizim i kdyz vim, ze se nijak extra nenapije a hotovo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure