Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, myslíte si, že můžu nechat mimi občas přes den spát v autosedačce vajíčku? Používám ji jako houpačku a Berča tam někdy během dne krásně usne. Když jí přendám do postýlky, probudí se a začne plakat. Mám jenom strach, aby to nějak nepoškozovalo páteř.
Zdravím Tě missak - my jsme také občas usínali v autosedačce, líbit se jí tam začalo asi od 6týdnů. Krásně z ní pozoruje okolí a je spokojená. Teď už jí to v ní teda nějak zvlášť nebaví, jen s hračkami či hrazdičkou a když v ní usne tak jí prostě přenesu. Myslím že pokud Ti v ní nesedí 24 hodin denně, tak to dle mě nevadí. Je to šikovná „pomůcka“
![]()
My jsme hodně používali lehátko,výhodou je,že mimčo se dá lehce sklopit a tak skoro leží,není tak skrčené jako v autosedačce.Ale myslím,že ani autosedačka nevadí,vždyť hodně rodičů cestuje s malými miminky a tak jsou v sedačkách často a určitě v nich i spí.
ahoj,
já myslím, že by dítko ve vajíčku nemělo být moc dlouho - my jsme ho doma do ní vůbec nedávali a na cestování jsme měli limit cca 3 hod za den. Pokud jsme věděli, že jedeme dál, malý byl v korbičče od kočárku (ve které je možné převážet dětičky).
papa
Ahoj missak. Ja si myslim, ze si vubec nemusis delat starosti. Pokud v tom mala neni 24 hodin denne, tak je to v pohode. My zijeme v USA, kde se vsude jezdi autem. Mala v autosedacce tedy, kdyz se narodila, stravila spoustu hodin a nijak ji to neuskodilo. Netvrdim, ze autosedacky, vsechny detske houpacky a lehatka jsou pro deti to spravne (hlavne na pater), ale pokud je v tom detatko par hodin denne, rozhodne mu to podle me nemuze uskodit. ![]()
Jana.
Ahojky maminko,
myslim si, ze obcasne spani v autosedacce neni nic spatneho, urcite to detatku neuskodi. My jsme taky spinkavali v autosedacce, zvlast, kdyz jsme nekam cestovali. Napr.: dvakrat to bylo i 12h v kuse, coz bylo silene, ale prezili jsme to a mala v tom spala cca 3× jinak si hrala, ale jinak to neslo.
Hlavne, ze se vyspinka. Krasny den ![]()