Od jakého věku čerstvé šťávy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
369
11.4.14 06:57

Od kdy čerstvé šťávy?

Ahoj maminky. Mám takový dotaz- dcerce bude osm měsíců a já bych jí chtěla začít dělat šťávy z ovoce doma…Mám odšťavňovač, ale nejsem si jistá jestli už to v tomhle věku může. Zatím pije jen čaje a vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35731
11.4.14 07:05

Jestli davas ovoce, tak proc by nemohla? Ale nepovazovala bych to za piti, spis jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
11.4.14 07:12

@Martina 25 Proč by je nemohla? Dávala jsem je od 3 měsíců na lžičku, od 5 do lahvičky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
11.4.14 07:14

Pokud máte zavedený ovocný příkrm, tak může. Já bych šťávy na pití ředila, nedávala bych je koncentrované..
Prostřední dcera nejedla kupované přesnídávky, vše dostávala čerstvé, sezona byla právě v plném proudu, dostupné různé druhy ovoce, taky to vycházelo na 8 a 9 měsíců. Ale nejsme alergici. Šťávy jsem nedělala. Bylo by mi líto toho zbytku(dužiny ovoce),jedla ho celé a na pití vodu nebo čaj..Jedině čerstvý jablečný mošt jsme dělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
11.4.14 07:24

No víte co, já bych se toho ani nebála, ale tchýně mi nasadila brouka do hlavy s tim že musí mít malá vše napřed převařené. Je teda fakt že jsem jí zatim syrové ovoce nebo zeleninu nedala, vše napřed povařim…Tak sem si říkala že se na to raději zeptám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35731
11.4.14 07:31

Tak zkus syrove a uvidis. Nedavala bych nejake uplne novinky, ale jablko a co jite normalne nevidim problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
11.4.14 08:12

Ja uz mu od 7m dala stavu z jablicka. Taky mame odstavnovac.. predvarene nepotrebuje.. vzdyt uz mi i tak nekdy zuzle jablicko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
11.4.14 09:46

Dcera jedla syrové vše - meruňky, broskve, švestky, blumy, nektarinky, jablíčka a hrušky nastrouhané na skleněném struhadle, ke konci sezony měla i jahody, rybíz, angrešt a jostu..Co šlo, jsem ze začátku loupala.
Nějak jsem to neřešila, přesnídávky mi plivala - kupované i domácí..

Kdyby ale nebyla sezona v plném proudu, nedostali jsme to od našich nebo jsem nenakoupila od místních pěstitelů, tak bych jí syrové nedávala - zimní a předjarní supermarketové ovoce určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí