Dehydratace u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
484
8.4.14 21:57

Dehydratace u kojence

Maminky, prosím o radu, může dehydratace zanechat nějaké následky? Malá měla propadlou fontanelu, tak jsem do ní nasoukala čajík po půl hodině v pořádku, ale pak se vyspinkala a nanovo. Teď už je to lepší, ale mám obavu jestli jí to nemohlo uškodit. Rostou jí zoubky a prostě nechce pít, přitom ale přesnídávky papá dobře, ale čaj a hlavně umělé mléko skoro nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.4.14 22:02
@Dana 07 píše:
Maminky, prosím o radu, může dehydratace zanechat nějaké následky? Malá měla propadlou fontanelu, tak jsem do ní nasoukala čajík po půl hodině v pořádku, ale pak se vyspinkala a nanovo. Teď už je to lepší, ale mám obavu jestli jí to nemohlo uškodit. Rostou jí zoubky a prostě nechce pít, přitom ale přesnídávky papá dobře, ale čaj a hlavně umělé mléko skoro nechce.

Ahoj,
moje malá má taky někdy propadlou fontanelku a to pije jako o život… A kolik malá měla počůraných plínek?
Malá taky nechce moc čajiky, ale když ho naředím džusem, tak to jede =)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
8.4.14 22:02

A co doktorka? Zejtra tam zajdi s tim si urco nezahravej kolik mela pocuranych plenek? My davali cajik lres strikacku…sice trosmu s nasilim ale pit musela pak jsme useli vymenit i savicku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
8.4.14 22:08

Plenky má počůrané, ale některé nejsou tak pročůrané jako vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 22:13

A kolik toho vypila? CCA? Doktorka mi říkala, že by malá měla vypít litr denně, ale počítá se tam i voda obsažená v potravinách (mé malé je rok). A k propadlé fontanelce mi říkala, že je to při velké dehydrataci. Kolik je malé? Asi tak půl roku, viď? Když píšeš, že vám rostou první zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
8.4.14 22:22

Je jí 8 měsíců, rostou jí už horní, první jí tolik neboleli jako tyto. Normálně mi pila kolem těch 750 - 800 ml denně, ale včera a pár dní před kolem 600 ml a dneska jsem se právě snažila to napravit tím čajem tak asi 700 ml. Nemůže jí to zničit zdraví (ledviny atd.)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 22:34

Tak to pije dobře, když tomu připočítáš ještě vodu z potravin, tak si myslím, že je to dost… A zkoušela jsi nějaké džusíky? Když mi malá nechtěla papat ovoce, tak jsem jí vždy nastrohala jablíčko a hrušku (nějaké hodně slaďounké) a potom jsem to propasírovala a dala do lahvičky a to jí vždycky moc chutnalo. A dáváš jí čajík teplý? Zkus jí ho dávat studený (pokojovou teplotu). A co ty gely na zoubky? Ale to už máte určitě vyzkoušené. My jsme používaly Cal gel… Moje malá je teda při růstu zoubků tvrďák, neda na sobě nic znát, už jich mame 12, dokonce už tři stoličky… Ale vždycky když mám rostou, tak nechce UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
8.4.14 22:39

Takže myslíš, že to není dehydratace? Dávám jí jenom teplý heřmánkový čaj. Ten džusík zkusím, děkuju :-). Ona malá taky nějak nebrečí, občas si trochu pofňuká, ale právě mi moc nechce pít UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
8.4.14 22:44

A co ten doktor? Mám tam jít nebo ne? Doktorka je už na mě pěkně naštvaná, protože jsem tam kvůli každé prkotině a bojím se, aby tohle zase nebyla blbost (třeba není zas tolik propadla, fakt nevím) a ona už na mě nevyjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 22:46

Já si myslím, že to dehydratace není, ale nejsem doktorka… Tak si zítra zaskoč k doktorce, ať si klidnější, já k doktorce taky chodím se vším, jsem na malou hrozně precitlivělá a řeším všechno =)… Ještě moje malinká měla a má ráda ty masírovací kartáčky na zoubky, koupila jsem je v DM a jsou super. A džusíky kupujeme v Rossmannu, jsou dobré, vždy jí je ředím jednu ku jedné. Doktorka říkala, že když poctivě čistíme zoubky, tak to nevadí.
A s UM je to u nás hodně špatný, malou jsem kojila do devátého měsíce, pak se sama odstavila =(. Ale od té doby pijeme UM jen ráno a to max. 120 ml, doháníme to lučinou a bílými jogurty =)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 22:47

Jééé, my jsme úplně stejné =)… Taky je ze mě naše doktorka na prášky… Tak radši ještě počkej a nebo jí jen zavolej a zeptej se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
8.4.14 22:48

Bože, mě děsíte, mě nikdo na propadlou fontanelu neupozornil, ani pořádně nevim kde na hlavě to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí