Trable s pítkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Trable s pítkem
Ahoj maminky, jestli jste byla některá v mé situaci, jak jste s tím bojovala. Jakmile jsme se synkem (dnes 10M) přišli k příkrmům - ve 4 M, koupila jsem mu pítko, aby nemusel pít z flašky. Jenže to odmítal, tak jsem po poradě s doktorkou zvolila, i když nerada, flašku s dudlíkem. Dnes, když se pokouším mu dávat pítko, nechce ho, kouše do něj - má ho jakou kousátko prostě. Jak ho naučit, že je to bumbání a ne hračka? Mě stačí, že mu dudlíka cpu s UM už od 3 M =/.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, taaky jsme začínali s pítkem a já jsem mu tam na poprvé dala něco sladšího (slazený čajík, hooodně zředěný džus) aby zjistil, že je to na pití. Teď z něj pije v pohodě, ale taky do něj někdy kouše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás taky žádné pítko nebylo vítáno, takže dudlík (týdně 1 ks prokouslej) a pak jsem se naštvala a 1,5 r jsem dala hrnek bez ničeho, málo vody a šlo to. Jediné, co bylo ještě než byl hrnek akceptováno bylo brčko. A co jsem různých učících hrnků vyzkoušela - dnes bych to už neřešila, prostě dudlík, hlavně ať dítě pije pokud je horko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co je špatného na dudlících?
10 měsíční dítě má naprosto právo přijímat tekutiny z něčeho, co připomíná bradavku.
Myslím, že hledáš problém kde není. Dětem odebírám flašku tak v cca ve 2letech, kdy už nedostanou pití na usnutí do postele a tím přirozeně přecházíme na pítka a hrnečky. Do té doby flaška. Miluju flašky, protože jdou snadno dokonale vyčistit, máloktré pítko jde bezchybně vydrbat od různých džusíků atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nechces ho v deseti mesicich ucit radsi uz z hrnecku, nez z pitka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@McQueen souhlas… u nás kluk sice pítko akceptoval celkem brzy, ale to čištění byl děsnej opruz. Takže jsem mu radši dávala flašku a nějak kolem roku i normální hrneček (umělohmotný).
- Citovat
- Upravit
U nás pítko vůbec, pouze lahvička se savičkou… a teď jsme přešli na hrníček bez ničeho a takovou tu sportovní lahvičku - od Jupíka/Kubíka a spol. Tu hnusnou šťávu jsem vylila a lahvičku mu nechala. Za těch pár korun mu to často obměňuju, směje se na ty obrázky a je spokojenej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@želvice Jojo, máme to stejně, flaška od jupíka a já mám uzávěr od Rajec, ten neteče, od jupíka teče. Takže se malá kdykoliv napije sama a nepolije se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luisiana Já mu to nechala schválně, teď už neteče nic… někdy nějaká nehoda, to jo… i z toho hrníčku, ale povětšinou v pohodě. Hezky se to tím naučil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@želvice
Já bych měla politý celý byt. Malá s tím řádí jak drak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to mě už taky napadlo
, ale když u strčím to pítko a povede se mu cucnout, tak se toho lekne, jak toho teče moc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luisiana Vydrž, Prťka, vydrž
Taky jsme měli, ale asi mu vadilo mokré oblečení, pochopil, co to dělá (navíc nesnáší převlékání, to jsem ho trápila extra), takže mu to došlo… Snad to takhle s mokrým oblečením, převlékáním atd. půjde rychle i s nočníkem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabruška93 Tak začni učit nejdřív tak, že koupíš savičku s největším průtokem, to teče hodně… a pak prostě zkoušet, učit, dítě si zvykne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@želvice Vzhledem k tomu že malá může být politá od hlavy k patě a je jí to úplně jedno, u převlékání se směje a pomáhá rukama takže tohle u nás nepůjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit