Trable s pítkem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.4.14 20:12

Trable s pítkem

Ahoj maminky, jestli jste byla některá v mé situaci, jak jste s tím bojovala. Jakmile jsme se synkem (dnes 10M) přišli k příkrmům - ve 4 M, koupila jsem mu pítko, aby nemusel pít z flašky. Jenže to odmítal, tak jsem po poradě s doktorkou zvolila, i když nerada, flašku s dudlíkem. Dnes, když se pokouším mu dávat pítko, nechce ho, kouše do něj - má ho jakou kousátko prostě. Jak ho naučit, že je to bumbání a ne hračka? Mě stačí, že mu dudlíka cpu s UM už od 3 M =/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
320
3.4.14 20:17

Ahoj, taaky jsme začínali s pítkem a já jsem mu tam na poprvé dala něco sladšího (slazený čajík, hooodně zředěný džus) aby zjistil, že je to na pití. Teď z něj pije v pohodě, ale taky do něj někdy kouše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459

U nás taky žádné pítko nebylo vítáno, takže dudlík (týdně 1 ks prokouslej) a pak jsem se naštvala a 1,5 r jsem dala hrnek bez ničeho, málo vody a šlo to. Jediné, co bylo ještě než byl hrnek akceptováno bylo brčko. A co jsem různých učících hrnků vyzkoušela - dnes bych to už neřešila, prostě dudlík, hlavně ať dítě pije pokud je horko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217

A co je špatného na dudlících? :nevim: 10 měsíční dítě má naprosto právo přijímat tekutiny z něčeho, co připomíná bradavku.
Myslím, že hledáš problém kde není. Dětem odebírám flašku tak v cca ve 2letech, kdy už nedostanou pití na usnutí do postele a tím přirozeně přecházíme na pítka a hrnečky. Do té doby flaška. Miluju flašky, protože jdou snadno dokonale vyčistit, máloktré pítko jde bezchybně vydrbat od různých džusíků atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318

A nechces ho v deseti mesicich ucit radsi uz z hrnecku, nez z pitka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.4.14 20:20

@McQueen souhlas… u nás kluk sice pítko akceptoval celkem brzy, ale to čištění byl děsnej opruz. Takže jsem mu radši dávala flašku a nějak kolem roku i normální hrneček (umělohmotný).

• Citovat
  • Upravit
19015
3.4.14 20:21

@Gabruška93 Sportovní uzávěr co má rajec nebo jupík. Zkus to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.4.14 20:23

U nás pítko vůbec, pouze lahvička se savičkou… a teď jsme přešli na hrníček bez ničeho a takovou tu sportovní lahvičku - od Jupíka/Kubíka a spol. Tu hnusnou šťávu jsem vylila a lahvičku mu nechala. Za těch pár korun mu to často obměňuju, směje se na ty obrázky a je spokojenej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
3.4.14 20:25

@želvice Jojo, máme to stejně, flaška od jupíka a já mám uzávěr od Rajec, ten neteče, od jupíka teče. Takže se malá kdykoliv napije sama a nepolije se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.4.14 20:27

@Luisiana Já mu to nechala schválně, teď už neteče nic… někdy nějaká nehoda, to jo… i z toho hrníčku, ale povětšinou v pohodě. Hezky se to tím naučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
3.4.14 20:28

@želvice :mrgreen: Já bych měla politý celý byt. Malá s tím řádí jak drak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.14 20:30

No to mě už taky napadlo :D, ale když u strčím to pítko a povede se mu cucnout, tak se toho lekne, jak toho teče moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.4.14 20:31

@Luisiana Vydrž, Prťka, vydrž :mrgreen: Taky jsme měli, ale asi mu vadilo mokré oblečení, pochopil, co to dělá (navíc nesnáší převlékání, to jsem ho trápila extra), takže mu to došlo… Snad to takhle s mokrým oblečením, převlékáním atd. půjde rychle i s nočníkem :pankac: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.4.14 20:32

@Gabruška93 Tak začni učit nejdřív tak, že koupíš savičku s největším průtokem, to teče hodně… a pak prostě zkoušet, učit, dítě si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
3.4.14 20:33

@želvice Vzhledem k tomu že malá může být politá od hlavy k patě a je jí to úplně jedno, u převlékání se směje a pomáhá rukama takže tohle u nás nepůjde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí