Odmítání jakéhokoliv jídla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24
29.3.14 10:15

Odmítání jakéhokoliv jídla

Dobrý den vespolek,

jsem tady nová, a proto se chci předem omluvit pokud tohle téma tady už někde je. Objevila jsem několk diskuzí o odmítání příkrmů, což není vyložené náš problém…

Náš malý totiž odmítá jakékoliv jídlo.

S podáváním příkrmů jsme neměli problém, nakopak. Mikimu všechno chutnalo, sice něco víc a něco naopak méně, ale vždy to snědl.
Museli jsme zvýšit kalorický příjem (doktorům se zdál příliš hubený, ačkoliv stále přibíral), proto jsme lžičkou jedli častejí… tím si mrňous ale asi odvykl na mlíko a nedal už ani těch 150ml, které měl dřív téměř na jeden zátah (3× denně). Dnes horko-těžko vypije 50ml a ještě u toho musí spát, protože za vědomí je to nereálné…
Naštěstí si to ale vynahrazoval třeba kašema, proto jsem mu mlíko cpala do nich. Ale i ostatní baštil, masozel. příkrmy, přesnídávky, jogurt s přesnídávkou, ovoce…
Po čase mi začal odmítat moje výtvory, takže jsem přestala vařit a jedli jsme jen kupované (nebyl problém naráz zbaštit celou sklenici 190g).
Dnes už nechce ani tohle. Dokonce odmítá i kaše :,(, na které jsem spoléhala… nedostanu do něj nic, kromě čaje. :nevim: Doma se mě snaží uklidňovat, že to je kvůli zubům (první 3 byli v pohodě, ale čtvrtý mu dává zabrat). OK, beru to, ale ten jeden mu dělá potíže déle jak týden a příjdou další zuby..když bude mít tyhle potíže dalších x týdnů, tak nebude celou dobu jíst??? To je přeci hloupost.

Zkoušela jsem různé kombinace, už si připadám jak alchymista, ale je to marné.
Prostě do tý pusiny nic a nikoho nepustí. Nechce ani kousací hračky, které by mu třeba ulevily. Ráda bych mu ty dásně masírovala mastičkou k tomu určenou, ale pustí mě jen na olíznutí mastičky a dál ne. :(

Poradíte mi, prosím…

Předem děkuji za všechny rady, typy a návody. Vyzkouším cokoliv.

Cherlen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
29.3.14 10:27

Bohužel nevím co poradit, třeba to budu opravdu trvat jen pár dní než se mu zoubek prořízne. :nevim: jo a trochu mimo téma. Syn je Miki? A co má v rodném listě? Mikuláš? Mně se to jméno - Miki moc líbí, a tak se ptám?

• Citovat
  • Upravit
16986
29.3.14 10:31

Nepises, kolik mu je…
Nicmene u nas u urcitych zubu to bylo stejny - sileny tyden. Pak se to u nejakych (ja si to totiz nepamatuji presne, asi ctyrky nahore) opakovala, ale uz jen 2 dny. Nechtel vubec nic. Az treti den me napadlo mu rozmixovat silny vyvar do flasky, to vzal misto mleka, ale jen na 2 dny. I tak jsem to povazovala za uspech.
Drzim palce. Pricin muze byt vice, ale bude to opravdu asi zubama. Mimochodem, po tom co tyden nejdel, zadne zuby nevylezly - videla jsem je az po nekolika dnech, co zacal opet jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
29.3.14 10:47

Muj syn ma 21m a ji jak se mu zlibi… jsou dny kdy vylozene sezere k snidani cely rohlik s maslem a kakao, svacina neco mlecneho, pak ovoce, k obedu treba segedak s knedlikem, pak dlouho travi, takze si da treba jen par kukuricnych krupek a k veceri kakao nebo krupici. No a pak jsou dny kdy ma rano jednu lzicku termixu, k obedu druhou, ke svacine pulku sucheho rohliku a k veceri kakao a ani to nevypije.. Kdyz nechce, tak nechce nasilu to smysl nema, pak to :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
29.3.14 11:00

Nas malej take strasne spatne jedl. A do dvou let se vylozene nalival jen mlikem. Dokud to slo do nej alespon neco nacpat, tak jsem mu u pohadek davala presnidavku nebo masozeleninove prikrmy. Pak uz se sekl a ani ty pohadoy nepomahaly. Bylo to zoubkama. I nyni ve 2,5 letech ma dny, kdy se nehorazne prejida a pak zase nesni skoro nic. Nastesti nevypada na to, ze by nejedl, proto ho nenutim. Nyni je poradne nachlazeny, takze ji opet docela malo. Ale beru to tak, ze me kdyz neni dobre, tak take nejim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.3.14 11:07
@MarkétkaBeruška píše:
Bohužel nevím co poradit, třeba to budu opravdu trvat jen pár dní než se mu zoubek prořízne. :nevim: jo a trochu mimo téma. Syn je Miki? A co má v rodném listě? Mikuláš? Mně se to jméno - Miki moc líbí, a tak se ptám?

Syn se jmenuje Mikuláš, ale říkáme mu většinou Miki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.3.14 11:08
@AniNevim píše:
Nepises, kolik mu je…
Nicmene u nas u urcitych zubu to bylo stejny - sileny tyden. Pak se to u nejakych (ja si to totiz nepamatuji presne, asi ctyrky nahore) opakovala, ale uz jen 2 dny. Nechtel vubec nic. Az treti den me napadlo mu rozmixovat silny vyvar do flasky, to vzal misto mleka, ale jen na 2 dny. I tak jsem to povazovala za uspech.
Drzim palce. Pricin muze byt vice, ale bude to opravdu asi zubama. Mimochodem, po tom co tyden nejdel, zadne zuby nevylezly - videla jsem je az po nekolika dnech, co zacal opet jist.

Podle data narození malýmu byl v neděli 1 rok. Ale jelikož se narodil o 3 a půl měsíce dřív, musíme počítat korigovaný věk, což bude 9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.3.14 11:11

Já to beru, že ty zuby jsou nejspíš příčinou… Jen mám obavu, aby to netrvalo dlouho a zase aspoň něco jedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.3.14 11:14

Pokud není nějak extra vychrtlej, tak kokud nehubne a pije, tak bych se hodila do klidu. Oni tu nervozitu vycítí a je to ještě horší. Zkus dávat ochutnávat od sebe, to u nás zabírá. Někdy sní jídlo tatínkovi, někdy mně a je náramně spokojený. Mimo toho krmíme oslíka (kamarád nejen na spaní).
Dej mu do ruky lžíci, ať se krmí sám a zkus do něj něco dostat vlastní lžící. Dál bych doporučila ovocné kapsičky (dělá mimo jiné Sunarka, Babylove, Hallo, Kubík…), ty si může vypít sám. Dál bych zkoušela mlíčko s kaší, mléčné koktejly, chleba na kostičky s něčím… Prostě to oživit. Pokud je možnost, tak jíst na procházce v parku, na návštěvě u babičky, může krmit tatínek. Ono často pomůže jakékoliv vytržení z normálu.
Jestli je starší, tak třeba vybrat talířek a lžičku s oblíbeným motivem a střídat podle nálady.

• Citovat
  • Upravit
16986
29.3.14 11:31
@Cherlen píše:
Podle data narození malýmu byl v neděli 1 rok. Ale jelikož se narodil o 3 a půl měsíce dřív, musíme počítat korigovaný věk, což bude 9 měsíců.

tak jsme to meli ve stejnem obdobi. Navic maly nikdy nebyl, ani ted (2,5r.) neni jedlik. Jidlo ho ponechava chladnym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.3.14 11:31

@Cherlen je mi te fakt lito, ja tohle zazila jen pri kojeni, byla za tim ABKM. Ale znam to od kamaradky, je to peklo. chtela jsem jen napsat, ze jestli uvazujes o zubech, tak to prinejmensim muzes otestovat nejakym Ibuprofenem, jestli ulevi. Kamaradka mela od dr. dovoleno podavat paralen pred spanim dlouhodobe.
Nebudu vymejslet nejake rady a napady, kdyz jsem to nezazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
29.3.14 11:36

Naše princezna má 3 roky a od narození není nějak extra jedlík. Jeden den se nají hodně, padá to do ní jako Němci do zákopu, a pak pár dní člověk do ní nic nedostane. Už jsme si docela zvykli, jen mě to pořád nervuje, když něco vařím a Haňa si dá lžičku dvě, že to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
29.3.14 12:17

Příště neposlouchej doktory, ale vždy dej na svůj mateřský instinkt, ten nikdy nezklame. Doktoři toho, kolikrát nakecají. I mě říkala doktorka, že moje dítě nebude dobře chodit a teď, v roce a půl, běhá sama do schodů i ze schodů..
Tak a teď, jsem to zabila… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28680
29.3.14 12:20

Ahoj, u nás období nejezení kvůli zubům trvalo půl roku :nevim: to byl živ z občasných jogurtů a UM, málokdy zkusil něco jiného. Pak měsíc jedl vše a ve velkém množství a ted si už zas vybírá a sní spíš míň. S obědama jsme měli taky problém a máme dodnes, jeden den sní velký talíř a druhý den jednu lžičku. No co naděláš, buď to přejde nebo si hold budeš muset zvyknout :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.3.14 13:52
@MambaJ píše:
Tak a teď, jsem to zabila… :mavam:

to dítě??? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek