Domácí kaše - 8 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí kaše - 8 měsíců
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat na radu-mám skoro 8 měsíčního chlapečka, asi 1-2 měsíce papáme večer kaši. Dlouho jsem kupovala pouze rýžovou krupičku a dělala jí do UM, ale malý mi dost špatně spí v noci, 3-4× je vzhuru - i na papání častějš. Pak jsem zkusila kupovanou -Sunarka(rýžovo-kukuřičná),nepomohlo a taky se mi nelíbí že je to dost sladké. Tak jsem zkusila udělat domácí rýžovou z uvařené rýže a s banánem a možná malinko líp spinká. Tak se chci zeptat, zda je tu někdo kdo má zkušenost s nějakou domácí kašičkou po který dítko dobře spinká v noci a nemá hlad a ještě taky kdy kašičku dáváte? Před koupáním lžičkou a pak dokojit nebo až po koupání těsně před spaním? Děkuju moc za každou radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Radu nemam, ale fakt si myslim, ze zmenou kase se problem se spanim nevyresi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná jen fakt nějak nastavit ten „papací rituál“ protože mi minule 2× za sebou když jsem do něj dostala celou tu dávku kaše tak spinkal dobře, až do 3,30 vydržel bez papání…jenže před koupáním je většinou divej že ani nechce lžičkou kaši, tak mu dám mlíčko a večer po koupání už toho sní míň páč je unavenej… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tattianka ahoj, taky mám 8 měs. syna. Po kaši se me zdá, že taky hůř spinká, respektive se častěji budí…tak mu na noc dávám spíš ovocnou přesnídávku. A dávám tak hodinku před koupáním a po koupání jen nakojím a spát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji
a spinká líp po tý přesnídávce? Kupujete nebo domácí? Slazenou? Zkusíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neporadím, protože řeším obdobný problém se spinkáním našeho aktuálně 8-mi měsíčního synka:-)
Dávám kupované mléčné kašičky Sunarky bez přídavku cukru - některé mají cukr navíc, jiné ne, to vždycky studuji ![]()
No a většinou dám po koupání, cca 19,00h, většinou vydrží s občasným pokňournutím do 3, dneska dokonce baštil až v 5,45h ![]()
Buzení v noci teď přikládám spíš zubům
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tattianka mě přijde že po přesnídávce spí líp, ale nejsem si 100% jistá, jestli je to tím
jinak někdy dám kupovanou od Hami, někdy domácí a tu nesladím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tattianka bramborovou
Ale myslim, ze spani s jídlem az tak nesouvisi. Nektere deti jsou proste nechrapaci i kdyby jim dal clovek nevim co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel se obávám, že „druh“ kaše nemá na noční spinkání moc vliv. Nám je 9 měsíců a vyzkoušené mám pomalu cokoli. Jediné co nám tak trochu pomáhá a mám vyzkoušené je cca 1,5 před spaním spapat tu kašičku (zvládáme jen 150ml), pak vykoupeme a před spaním vypije ještě cca 120ml mlíčka. Většinou tak spí 20.00-3.00 a dnes dokonce spala v tahu až do 6.00. Ale hraje tam roli více faktorů jako zoubky atd. Navíc prý už tak od 6/8 měsíce již prý miminka nepotřebují v noci papat, jde u nich spíš o zvyk, což se mi potvrdilo…s tou samou večeří se budila např. co 4 hod na jídlo a druhý den zase prospala celou noc v kuse…pak se v tom vyznej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak kupujeme na noc kašičku od Humany „na dobrou noc“, měla by víc zasytit (kdo ví
, ale hlavně malé chutná, takže ji sní celou a díky tomu i déle spinká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tattianka Vařím pouze domácí kaše (z ovesných, rýžových, pohankových, jáhlových, občas špaldových vloček). Dávám je s jogurtem.
Na spaní ale kaše vůbec vliv mít nemusí - dítě se nemusí budit jen hlady. V tomhle věku se může budit i kvůli zoubkům, žízní, z přemíry zážitků přes den (u nás po té, co začal lézt, se spaní tak o 50% zhoršilo, měl z toho divoké sny, asi chudák lezl i v noci. Teď to musím zaťukat, už týden spí dobře = vzbudí se jednou za noc a ráno vydrží alespoň do šesti).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a kde prosím ty vločky kupujete? V nějakým speciálním obchodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuji pro dceru kaše NOMINAL ve zdravé výživě, jsou to čisté kaše jako rýžová, jáhlová, pohanková, špaldová, vícezrnná, ovesná… míchám je z uvařeným rozmačkaným ovocem (jablko, hruška, švestka, banán - podle toho, co je dostupné), přidám lžíci bílého jogurtu a 2 odměrky Sunaru (je toho cca 3/4 hrnku) dávám to po koupání kolem 20hod, ale dávala jsem to i ve 22hod, když malá po koupání nechtěla a hned usnula a v pohodě, spává pravidelně celou noc. Tyto kaše dávám od 4,5 měsíce a nikdy nás nebolelo bříško, žádné problémy, jiné kaše jsem nikdy nedávala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, děkuju za rady a píšu svou zkušenost - zkusila jsem koupit rýžovou krupičku a kukuřičné vločky - to jsem povařila ve vodě a smíchala pak s UM a banánem, dala před koupáním kolem 18,00 a po koupání už jenom uspala a spíme teda líp, co se týká jídla
Tak snad to vydrží
Ještě jednou moc děkuju za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit