Váhový úbytek u 6měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
21.3.14 22:40

Váhový úbytek 6m

Ahojky Holky,
nenašla jsem v diskusích, co bych přirovnala k mé situaci, ale potřebuju posbírat nějaké rady od zkušenějších. Je to možná prkotina, ale já toho mám plnou hlavu.
Mojí holčičce bylo včera půl roku. Byla dosud plně kojená. Sice kolem třetího měsíce byla kojící krize, málo přibírala (cca 70ml týdně), tak jsme pořád vážili, já se do toho opřela zavedla noční kojení a problém byl překonán.
Poslední dobou ale jedla v noci snad častěji než přes den ( v noci po 1,5 h. a přes den třeba po 4), tak jsem jí noční kojení přerušila. Dva dny se jí to nelíbilo, ale už zase spí celou noc. Přes den se t srovnalo na 6 kojení. Také jsem jí začala dávat k obědu mrkvičku, pomalinku, moc se jí do toho nechtělo.
Ve čtvrtek jsme byli u doktorky a přišel šok. Za měsíc zhubla asi 100g, doktorka zhrozená, málo jí krmíme a měla by jíst dopoledne přesnídávku, k obědu polévku z 5 druhů zeleniny a k večeři kaši a za týden na kontrolu váhy.
Hrozně mě to vzalo. Poctivě jsem si nastudovala všechno možný o postupném zavádění příkrmů a najednou mám ze dne na den krmit malou tak, jak by podle tabulek měla jíst až tak za 2 měsíce. Nejsem zase vysazená na dodržování tabulek. to ne, ale přece jen mě to zaskočilo.
Začala jsem jí zase vážit a opravdu vypije jen tak 60ml, a to jí dávám z obou, tak musím dát doktorce za pravdu. Malé dávám zeleninu k obědu a kaši k večeři. S přesnídávkou chci ještě počkat, než si zvykne. Ale co ty ostatní chody - těch se vlastně nenají.
Teď nevím, co mám dělat. Koupit sunar, vydržet do příští návštěvy u dr, dát jí kaši třeba dvakrát za den, nebo víckrát zeleninu, zkusit zvýšit laktaci.
Je to strašnej román a já v tom mám dost hokej, ale kdyby se to někomu chtělo číst a něco poradit, budete úplně nejlepší!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3175
21.3.14 22:46

A proc ji v noci nekojis podle jeji potreby? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
21.3.14 22:47
@jakuve píše:
A proc ji v noci nekojis podle jeji potreby? :think:

edit…myslim to tak, ze trvas na tom. celonocnim spanku. Myslim, ze ma jeste narok byt v noci kojena nebo i UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
21.3.14 22:49

@jakuve Před tím, to jako potřeba nevypadalo. Přes den časté kojení nevyžadovala, jen v noci - spíš ze zvyku, než z hladu. Při kojení vždy chvíli pije a za chvíli se pustí a už nechce, i když tam mlíčko ještě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
21.3.14 22:51

@jakuve Ten váhoý úbytek nastal v době, kdy ještě noční kojení probíhalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
21.3.14 22:51

A kolik váží a měří? Naši v půlroce taky přibrali jen 100g za měsíc- kojím, no bóže- do příkrmů se jim nechtělo. Já to neprožívala. Teď začali líp jíst a přibrali 100g za týden. Ze dne na den začít takhle futrovat je přece blbost! Zavedla bych tu masozeleninu a navečer kaši, do kaše třeba přidat piškot, zkusit přes den dát křupku. Teď je otázka, jestli máš málo mlíka nebo prostě víc než těch 60ml nechce. Ze mě mlíko leje na všecky strany, já věděla, že prostě víc nechtějí, pokud máš pocit, že saje a nic a má pak hlad, asi bych dokrmovala po kojení sunarem.
A hlavně klíd! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
21.3.14 22:54

S omezením nočního kojení souhlasím- když dám v noci jen jednou, začnou od rána rozumněji jíst, když jsem kojila 3× za noc, celé dopoledne nic nechtěli, blili a vůbec to stálo za prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
21.3.14 22:58

@Agrimonia Měří 64cm a váží 6 Kg. Tyhle dva příkrmy už mi taky baští hezky. Myslím, že obojí - ona víc nevypije a taky se mi už přestává tvořit. Myslíš teda kombinovat kojení a UM? A můžu sunar koupit sama od sebe, nebo to musím probrat s doktorkou? Malá je naprosto spokojená, nebrečí, směje se, je aktivní - já bych jí i takhle nechala, ale doktorka trvá na přibírání, v téhle době by prý měla mít o půl kila víc. Mě to nepřijde tak hrozné, ale zase nechci pochybovat o doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
21.3.14 23:02

A nemuze byt vahovy ubytek i tim, ze se zacala vyrazne vic hybat? U syna jsem to takhle mela, plne kojenej do 6m, pak postupne prikrmy. Byt tebou, predne si zjistim, jestli vic mleka nechce nebo jednoduse neni, 60ml je fakt malo. Pokud neni, dokrmovala bych um. S prikrmama bych jela postupne tak, jak se ma… Uprimne - z mrkve neztloustne, to spis kase nebo um. Pozdejc bych zkusila treba i chlebik s maslem nebo uz ted piskot do kase… Drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
21.3.14 23:06

Ach bože, ty tabulky!! No ano, průměrná váha holek v půl roce je skoro 7 kilo (asi)- ale to znamená, že ten průměr se vytvoří tak, že asi půlka holek váží míň a druhá půlka víc, tak ty patříš k první skupině! Týden mi připadá vražedný, akorát tě vystresuje! Znám dost mimin, co mají 7 kilo v roce a žerou jak děraví, prostě každý je jinak stavěný a má jiné potřeby. Ty to dítě znáš. Jestli by si po kojení ještě dala, koupila bych nějaký ten Nutrilon a dokrmovala, pokud odpadne jak žok a je spokojená, tak nic! Děti přibírají skokově, tohle je období, kdy si zvyká na nové věci, začíná se pohybovat, vydá víc energie… já bych ti dala měsíc a ne týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
21.3.14 23:17

@Agrimonia Moc děkuju za podporu. Přijde mi, že když do ní narvu víc, jen se poblinká. Asi jí zkusím pár dní vážit a jestli nepůjde váha nahoru, zkusím to jak říkáš, dokrmovat UM.
Napadá mě ještě jeden takovej trapnej dotaz. Co se vlastně stane s tím zbylým mlékem, když přestaneme kojit? Tam nějak mě napadlo, že prostě nemám tušení :oops: Prostě tam zůstane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
21.3.14 23:20

Mám holčičku od 3M na UM a v 6ti měsících měla 8.050kg. Zavedla jsem dopolední ovocnou přesnídávku a odpolední zeleninový příkrm a zhubla, NAŠTĚSTÍ…je nyní kolem 7,9kg. Víc se také hýbe, plazí se všude možné, méně přes den spí. Mě to příjde normální, že teď už tolik přibírat nebude, doufám. Já být Tebou, hlavu bych si z toho nelámala, spíš jí krmila sice tím, po čem moc nepřibere, ale má to větší výživovou hodnotu, než jí na noc nacpat kaší :think:
UM bych také nedávala, je velké riziko, že se Ti odstaví a to by byla škoda!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
21.3.14 23:24

@JayAnn Kašli na tabulky a kašli na UM! Buď ráda, že je dítě spokojené a neřve Ti hlady…je sice hubenější, ale kdyby jí jídlo scházelo, určitě by se ozvala.
Mě malá tabulkově nepřibírala v těch 3M, bylo mi MUDrou doporučeno dokrmovat UM. Malá se mi odstavila a v 6M má 72cm a 8kg 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
21.3.14 23:31

Já začala přikrmovat zeleninou atd. ve 4,5 měsících, když málo přibírala… je to menší zlo než UM :mrgreen:
tak jí prostě to zavádění příkrmů trošku urychli a bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
21.3.14 23:39

Holky vy jste zlatý :hug:
Já si vždy z doktorky dělam hrozný vrásky a přitom mi selský rozum říká něco úplně jiného. Teď se budu týden nervovat, co mi řekne na kontrole a každou chvíli jí vážit, místo toho, abych si užívala zavádění příkrmů a všech těch nových věcí, které pořád vyvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí