Jak dostat do 4,5 měsíčního miminka tekutiny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak dostat do 4,5měs miminka tekutiny?
Maminky, poraďte, jak do svých miminek dostáváte tekutiny? Moje 4,5 měs nevypije nic jen mléko (UM), jenže už jsme na příkrmech, hovínko má po zelenine tuhé a leckdy má problém to vytlačit nevypije nic - vodu, rozpustný čaj, normální čaj, vodu s troškou UM, zředěnou ovocnou šťávu, teplé studené - dostane vždy hysterický záchvat, když nabízím pití (nabízím z lahvičky, ale nechce ani po lžičkách)…MUDr. nic neporadila, že prý mám nabízet jenže já nabízím už 2 měsíce a mám pocit, že v ní spíš pěstuju odpor k pití… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja zezacatku zkousela netekouci hrnicek sice si z nej dcera cucla zasklebila se a tim to skoncilo
takze jsem regulerne zacala pridavat vodu do prikrmu
a v klidu bez nervu jsem dalsi mesic nabizela hrneka jednoho dne se to zlomilo. Vypila 20ml a za dalsi tyden uz 50ml a tedka vypije 150-200ml sice to neni moc ale zaplat panbuh aspon neco. Z piti jsem udelala ritual rano kdyz snidame v mezi dobi davam pit s pisnickou a tak nejak ji to cpu v prubehu celyho dne. Ale treba unas lahev nezabrala vubec a rovnou se najelo na mam starter cup od 4mesicu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě se přijímat tekutiny musí naučit, musí k tomu dozrát. U staršího jsem začala s příkrmy ve 4 měsících a pít mi začal až skoro o půl roku později, v 9 měsících. Vyzkoušeno všechno možné - čaje, šťávy, voda a ve všem možném - milion druhů hrníčků a saviček, lžička, nic. Pak mu bylo najednou jedno z čeho pije a co to pije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stephora ahojky,ja mela nedavno ten samej problem a do kojenecke vody pridavam glukopur a mala to pije, nebo ji udelam cajik od sunarky a ten si taky da, ale u nas to byl taky boj, nez mi jine kamaradky poradily tohle, tak drzim pesti at to zvladnete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak to teda nezávidím
malej taky nechtěl pít, zkoušela jsem čaj, pak ovocné štávy, to taky nechtěl, tak ted je hodně ředím a to už pije
tak mu dělej polívky, více nařed zeleninu, aby měl tekutinu v příkrmu, třeba až bude více teplo, tak se rozpije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám syna ted skoro 6m a s pitím jsme měli také problém o to větší, že mi nepije už ani UM! Řešim to tak, že mu ředím, příkrmy, ovocné přesnídávky i kaše koj. vodou. Tento týden, mi začal pít tak trochu i z láhve čaj, jen musí být teplý a sladky(na to jsem přišla dneska, když jsem ho zkusila jen tak trochu osladit hnědým cukrem) a jde to…
ale byli to nervy ze začátku, když mi zedne na den přestal pít mléko! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design dozrat, vzdyt dite je na tekutiny primarne nastaveno…materske mleko…
- Citovat
- Upravit
@KackaDoup píše:
@Helenie halvne ted tedy osetruj zoubky
díky. Ještě žádné nemá…vůbec se mi do toho cukru jít nechtělo, ale už jsem nevědělaco s ním…Zkusím mu tam přidávat minimum a pak zkusím (až se mi rozpije) zase bez.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helenie napadlo me ze jeste zadne nemusi mit…ale az bude, a treba uz to nebudes muset resit… ![]()
- Citovat
- Upravit