Svačinky od 6. měsíce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Svačinky od 6.měsíce
Chtěla bych se vás maminky zeptat, co vaříte miláčkům na svačinky a na obídky od 6.měsíce, různé kombinace a nápady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na svačinky jsem nejmenším dávala ovocnou přesnídávku, většinou domácí. a na oběd jsem ráda vařila takovou směsku, to kluci milovali až do roka a půl. koupila jsem takový ty pasírovaný rajčata, bio, prodává se to např v DM ve velký flašce 720ml, uvařila jsem kuřecí řízek, nakrájela nadrobno, pak jsme povařila kousky mrkve, klidně i jiný zeleniny, to jsem smíchala s těma rajčatama, povařila. ve vodě jsme si uvařila polívkový nudle, a zamíchala to od tý omáčky. z 1 rajčat bylo tak 6 skleniček, tak jsem si to zavařovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pořád dokola to samé, u půlročního to ještě na nějaké velké experimentování není. Takže na oběd zeleninu, maso a přílohu nebo jen zeleninu a přílohu. Na jednu svačinu jsem dávala mléko, na druhou ovoce a křupku bez soli. U prvního jsem víc vyvařovat začala až v 9 měsících, kdy mi ty „mimi šlichty“ přestal jíst. Druhý má aktuálně 7 měsíců a šlichtičky v parním hrnci mu velmi chutnají.
Dávám hlavně krůtí a králičí maso, méně hovězí, to hlavně ve vývarech - dělám pro nás a odebírám malému před dochucením. Z příloh kuskus, těstoviny (bezvaječné nebo kukuřičné), pohanku, jáhly, polentu, brambor, rýži. Ze zeleniny mrkev, květák, zelené fazolky, brokolici, cuketu, červenou řepu, ve skleničce dávám špenát a dýni. To je asi všechno, co si momentálně vybavuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těch diskuzí je tu už mraky, tuším, že tenhle týden už to budu psát po třetí
ale nevadí.
Takže na obídek mrkev, brokolice, dýně, cuketa, špenát + střídám přílohy těstoviny, brambora, kuskus, rýže, kombinuji dle libosti
od 7. měsíce přidávám k zelenině i maso - telecí, krůtí, kuřecí, můžeš i králičí třeba. No a ze zeleniny můžeš ještě zelený hrášek a červenou řepu - ale to náš pán nerad:)
Na sváču děláme hrušku, jablko, jablko s borůvkami - nic jiného zatím nechce, ale můžeš i meruňky, švestky, meloun, banán, avokádo,… + piškot.
No a každou novou věc samozřejmě zkusit 3 dny a zkoušet vždy jen jednu novou věc, aby jsi případně věděla na co byla případná reakce:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak kojeenc by měl mít k obědu trochu masa, přílohu(brambory, rýže, nebo i těstoviny sna, dnes už se lepek doporučuje dřív.), a hodně zeleniny, vařený nebo dušený. a děti mívají rádi hodně polívky, bez soli a koření. třeba brokolicová krémová, z růžičky brokolice, kousku bramboru a kousky mrkve, a trošu mlíka, nebo UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky stridame ruzne kombinace, ja radeji varim, jinak nekdo psal kombinaci s rajcatama, tak po tech se muzou deti osypat, mala na ne spatne reagovala, i kdyz jsem je jedla ja a kojila jsem. Male nejvic chutnaji kombinace, kde prevlada mrkev nebo dyne ci pastinak a k tomu bramboru, ryzi, testoviny jsem jeste nedavala, muze urcite taky spenat, brokolici, cuketu, od sedmeho kvetak… maso jsem davala brzo a to teleci, kureci, kruti i hovezi. Na svacinu miva mlecnou kasi s presnidavkou a pres den nejakou tu kukuricnou neslanou krupku. Potvurka mi neji syrove ovoce, ale mohla by jablicko, hrusku a sni teda kousek bananu. Jinak my mely dost problemy se zacpou, takze jsem musela na cas vynechat mrkev, ryzi a banany. Jo a nezapomen na piti, pokud jsi do ted jen kojila, jak se zacne s prikrmy melo by se zacit i s prevarenou vodou, cajem… ja to podcenila, male to moc nejelo a ta zacpa byla jeste horsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náhodou jsem narazila na vaši diskusi a musím poděkovat za rady
! S příkrmy zrovna začínáme a zatím ne moc úspěšně…mrkev, brambory, brokolice a ani jejich vzájemná kombinace mi u prcka zatím neprošla
. Snad se to zlomí…brzo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lu13 píše:
Náhodou jsem narazila na vaši diskusi a musím poděkovat za rady! S příkrmy zrovna začínáme a zatím ne moc úspěšně…mrkev, brambory, brokolice a ani jejich vzájemná kombinace mi u prcka zatím neprošla
. Snad se to zlomí…brzo
.
co dýně? to dětem většinou chutná, je lepší než mrkev ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lu13 My to měli taky tak a začala mi bastit když sem ji dala dyni a nebo ještě lip batat ( je sladký) postupné sem ji začala kombinovat dyni i batat s ostatní zeleninou az jedla všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lu13
mala je taky dost vybirava, nejradej ma dyni s bramborou a cuketou, dyni kupuji ve sklenicce v dm od alnatury, nejak me na podzim nenapadlo, ze v lednu dyni nesezenu
brokolici, kvetak, spenat, petrzel, samotnou bramboru, to mi mala taky neji, takze my jedem porad dokola dyne+brambora+cuketa a obcas pastinak+brambora a pridavam maso a ted uz i vajecny zloutek. Tahne ji na osm mesicu tak mi dnes prosla dyne s varenou kedlubnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej jí paštiku
či párek
( vtip ), jak holky psali dýni, bat, to je v podsteě sladká bramborra a pak další saldší zeleniny až bude jíst vše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janha Ted jsem narazila na Bio Dyni v Albertu
tak ji tam kupuju a varim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kachnicka25 dekuji za tip, mrknu se tam, ale u nas je ten Albert takovy nic moc, ale treba ji budou mit, byla jsem tam predevcirem a nevidela jsem nic, ale zkusim se zeptat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janha Moc díky!!! Jsou to boje
. Říkám si ale, že prcka nemůžu zas přespříliš nutit, abych ji neodradila! Cuketu jsem dnes koupila, tak zítra uvidím
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lu13 nz, ja v dm od ledna, co mala ji prikrmy, kupuji sklenicky dyne a toho pastinaku oboji je i bio. Ja teda kdyz ochutnam tu dyni, tak nevim, jak to muze jist, ale chutna ji
a doma ji k tomu dovarim tu bramboru s cuketou a maso, to musi mit uplne na kasicku, jinak to plive. Drz se, mala je dama a taky hned tak neco nepozre a kazdou zmenu pozna
a kazda snaha zkusit zas treba spenat je katastrofalni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit