11měsíční pije jen mléko

560
18.3.14 14:10

11měsíční pije jen mléko

Ahojte, moje 11měsíční dvojčata odmítají pít cokoliv jiného než mléko. Jedno vypije cca 520 ml odtříkaného MM, druhé 620 ml UM denně, jinak nechtějí už nic pít. Zkoušela jsem čaj, vodu, šťávu, z láhve, z učícího hrnečku, nic. Někdy si jen symbolicky cucnou, asi aby mamince udělaly radost, nikdy se ale pořádně nenapijí… Příkrmy mají 2-3× denně, ale ne moc vodnaté. Myslíte, že jim tolik pití stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3148
18.3.14 14:25

Moje to měla úplně stejně jen s UM. Dělala jsem to tak, že do vody jsem ji dávala poloviční dávku UM a b létě jen třetinu. Ve dvou letech začala preferovat vodu a jablecny džus. Čaj nepije do dneška :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
18.3.14 14:26

No náš bude mít 14 měsíců, 2× denně má kolem 200ml mléka a když dobře jde tak mi vypije 100ml čaje (někdy míň, někdy víc), pak jen tekutiny v příkrmech (polévky nejí), zatím žádné známky dehydratace :), tak mu to asi stačí. Věřím, že ví co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
18.3.14 14:35

To je dobrý nápad, asi po roce začnu taky ředit :), pokud se teda nestane zázrak a nezačnou víc pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
18.3.14 14:39

@stonožka12 Dcera 9 měs. nevypije nic ani UM ani čaj, vodu, šťávu… - možná za celý den tak 20 ml, doktoři to ví a když ji nic nechybí, tak to neřeší. (jinak to UM má v kaši, ale samotné z láhve to nevypije).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
18.3.14 14:42

Malá mi taky do roka nic jiného nechtěla než UM a jednoho dne jsem rozmixovala hroznové víno a přes plínu vymačkala šťávu a moc jí to chutnalo. Každý den jsem jí mixovala jiné ovoce a ředila čím dál víc. A teď ve dvouch letech mi vypije přes dva litry, vodu s kapkou sirup, lehce oslazeného čaje a i čistá voda jí nevadí, ale celý den jí odmítá pít, takže to střídáme, džusy miluje pořád:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
18.3.14 14:42

@stonožka12
Pokud Tě můžu uklidnit, tak má dcera moc nepije do teď. (téměř 2 roky).
Kojená byla do roka a nechtěla pít nic jiného než MM. Doufala jsem, že po té, co se sama odstavila dá zavděk nějaké jiné tekutině. Marně. :zed:
Za den vypije max 100ml tekutin. Nabízíme stále, z čehokoliv, kdekoliv, kdykoliv a cokoliv. Řeším to polívkami, ovocem, zeleninou…
Nejeví žádné známky dehydratace, jen já jsem z toho už zoufalá. Nic nenadělám. Má svoji hlavu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
18.3.14 14:44

@Danielkaa
To je bezva nápad s tou plínkou a hrozny. ;)
Já bych dávala klidně i džusy, ale ty jsou u nás taky bez zájmu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
18.3.14 14:51

Právě mi všichni říkali, že se to do roka zlomí a začnou mít žízeň, a pak se napijou. Ale jak tak čtu vaše příspěvky, tak si možná ještě počkáme… Teď jsem začala dávat do příkrmů jogurt, tak aspoň trocha tekutin navíc, ale zase je to mlíko… Každopádně jsem ráda, že nejsme sami, když kolem vidím všechny ty děti v kočárku s hrnečky, jak si automaticky ucucávají celou procházku. Díky za odpovědi! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
18.3.14 14:57

@stonožka12 A co zkusit normální hrnek, skleničku? Jinak mladší začal trochu přijímat tekutiny minulý týden (má skoro 14 měsíců) - hooodně málo ředěnou jablečnou šťávu. Jinak má jen kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
18.3.14 21:52

Dcera 14m pije čaj teprv asi měsíc, dva.
Před tím měla jen UM - ráno 270ml a večer 270ml.
Neřešila jsem, těžko ji donutíš. Řídila bych se podle stolice, jestli je ok a není moc tuhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí