2 měsíční miminko saje 6 minut

1309
19.3.14 18:46

2 mesicni miminko saje 6 minut

Ahoj maminky,

Chci se zeptat, jestli to tak nektera taky mate nebo mely jste.. Je nam 8 tydnu a jeste do vcerejska mi mala sala 12-17 min. Kojim pres den co 2-3 hod a v noci 3-4hod. Od vcera mi kazde kojeni saje jen 4-6 min. a odpoji se a kdyz ji chci dat znovu, tak rve jak tur a nechce. Jakoby bylo prso najednou nepritel :( obcas musim prsa po takhle kratkem kojeni odsat, jinak by mi explodovala do dalsiho kojeni a vytahnu z nich klidne jeste 50ml. Navic kolem 18hod mi kojeni bojkotuje uplne. Prisaje se, tahne 2 min a zacne se kroutit a propinat a je konec.. Je normalni, ze k tem 2 mesicum se muze takhle doba kojeni zkratit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
19.3.14 18:48

Jo pokud bude přibírat, je to ok. Oni jak zesílí, tak to vycucnou rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
19.3.14 18:53

@Alickaaa Já měla podobný problém, jak jsem mu prso nesebrala po max. 5 minutách, tak se děsně přecpal (což by nevadilo) ale vzápětí se zeblil… myslím že mu prostě to mlíko stačí a má víc rozumu než ten můj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
19.3.14 18:55

@Alickaaa jestli přibírá :nevim: ať si žužlá třeba dvě minuty ne? Myslím že to může mít mnoho příčin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.3.14 18:58

@j.a.n.i1 no to me dikybohu neblije :) takze myslite, ze ji to fakt staci? Ikdyz nevysaje vsechno a dost tam zbyva? Vubec netusim, kolik muze vytahnout za tak kratkou dobu.. Je nejaky standard (prumer) kolik by melo mimco ve 2 mes vypit? Je mi jasne, ze kazde jinak, ale nejaky prumer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
19.3.14 18:59

Nejmladší tak pil už od porodnice. Prostě se najedl rychle, je teda fakt, že po kojení hned usnul. Pokud malá přibírá, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.3.14 19:00

@skoromamuška to ona prave nezuzla. Kdyz saje, tak saje poradne a pak se proste odpoji. Jen mi prijde divne, ze z kojeni na kojeni proste najednou takovy skok :? Ne ze by pomalu ubirala minuty, ale z 15 min rovnou na 5-6 min to mi prijde divne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
19.3.14 19:01

Uvidíš, jak bude přibírat, ale jestli je jinak spokojená, nechala bych to být (tj jestli neřve hlady v mezidobí). Prsa postupně začnou tvořit mléka míň, neboj. A yslím, že to normální být může- starší syn coby mimino byl na zabití- kojení mu trvalo 25 min ještě v půl roce, mladší se najedl za 5 min skoro od začátku- přesně, jak píšeš, a pak se pustil a tečka. Plně kojený byl 7 měsíců- nic jiného nechtěl :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.3.14 19:02

Na kontrolu jdeme az pristi tyden ve ctvrtek, kde nas ceka 1. hexa, tak ji reknu i o zvazeni.. Jinak mala vypada napapane (krk skoro nemuzeme najit :mrgreen: ), takze neplasim, ale jen me to zajima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.3.14 19:03

@Agáta13 :lol: stejne zvlastni jak to ma kazde miminko uplne jinak, ikdyz prsa maji stejna :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
19.3.14 19:05

@Alickaaa :mrgreen: no vid.. já z toho tenkrát byla pěkně vyplesklá pak jsemsi zvykla- děti totiž byly jiné úplně ve všem.. spaní, hračky, potřeba tepla.. fakt všechno. A vydrželo jim to doteď :-). Jo, a kromě prsa mají stejného i otce… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.3.14 19:06

Holky ale to nejde o prsa, ale o dítě, o jeho sací reflex a vůbec o techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.3.14 19:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.3.14 19:10

Jsem prvomatka, tak jsem se chtela zeptat, jestli je to ok.. Pediatre sem se dneska nedovolala, tak jste me aspon uklidnily, ze je to v poradku.. Rikala sem si, jestli najednou nedelam neco jinak, nesmrdim, nevonim, nevim.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.3.14 19:12

@Alickaaa hele ono to může být třeba něco jiného.. Nemůže jí bolet bříško? Ono jak začne sát a ty střeva se rozhýbou, tak jí to třeba bolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí